icon

Ako zvládnuť prerábku výťahu v paneláku?

21. jún 2025

Ahojte žienky, v 9 poschodovom paneláku nam idú prerábať výťah. Tie, ktoré ste to už zažili je to veľký hlul? To že budeme musieť chodiť schodami nam nevadí, len samozrejme zacinaju prvy prázdninovy týždeň, budem s malym doma, ale on zvykne este na obed spávať tak rozmýšľame ísť k starkym. Ďakujem

lukbe
21. jún 2025

Nech si zvyká.

viestta
21. jún 2025

ano, bude aj hluk, lebo budu aj burat, aj vrtat, aj nosit material po schodoch, aj montovat, murovat...

katka2602
21. jún 2025

U nás menili výťah cca mesiac a úprimne? Ani som to nevnímala a tiež som bola doma s malým. Zatvorila som dvere do obývačky a do spálne, keď spal a hluk bolo počuť minimálne. Ale my sme teda nikdy nejako extra hluk neriešili, nevypinali sme zvončeky a nepísali na dvere "klopat potichu" ako niektorí rodičia 😁

dennissa16
21. jún 2025

Viac ako hluk mi vadilo to behanie po schodoch niekoľko týždňov s ročným a 7 ročným dietatom, Bývam na 8 poschodí.
A väčší hluk je prerabanie strechy 🙂

zuri5663
21. jún 2025

Nám menili výťah minulý rok. Začali na začiatku augusta a skončili v polovici novembra, a išlo iba o 1 výťah - klasika osobný. Najviac mi vadilo chodiť 3,5 mesiaca peši na 8 poschodie 😅 Hluk bol hlavne, keď búrali starý výťah. A potom ku koncu, keď vŕtali, ale dalo sa to zvládnuť.

zuzanaete
21. jún 2025

Menia vam len kabinku alebo aj dvere? Ak aj dvere, tak je to dost hlucne. Nam prerabali komplet barak, ked mal syn cca 2 roky. On bol normalne schopny spat, aj ked kusok od jeho izby vrtali kvoli zatepleniu.

demodun
21. jún 2025

Rodičom menili výťah a vraj najviac hluku si užili dole na prízemí. Boli asi 5 týždňov bez výťahu. Na piatom sa ten hluk dal prežiť

janka2501
21. jún 2025

Moja dcera mala 3 mesiace,ked nam menili vytah, nechavaka som kocik v aute,lebo na 7 posch, neviem akoby som vysla....a cca 2 mes to trvalo

chrobak7
21. jún 2025

Nám nielen prerábali, ale kompletne menili celé 2 výťahy - koľajnice, motor, kabínky, dvere... Bol hluk, bol trochu bordel, ale všetci z bytovky to prežili, nikto nezošalel. My sme mali 3 výťahy, takže jeden bol v prevádzke aj počas výmeny tých zvyšných dvoch.

motylik2559
21. jún 2025

Nam menili 2 vytahy, jeden odstavili, druhy isiel nastastie. Nemate aj vy 2? väcsinou uz v takychto vyssich panelakoch byvaju. No a co sa tyka hluku to nebolo az take strasne. Robili to na prizemi, ja som na 9 posch. a nic som nejak nevnimala. Ale viem,ze ani suseda na 4tom nie. Jedine co bolo tak prach, bordel dole pri prerabke, ale davali tam aspon tie velke sacky na podlahu. Tak ale to je chvilka kym prebehnete von/dnu🙂Myslim,ze sa nemas coho obavat a uz vobec nebud kvoli tomu skrz dietata uzkostliva. Aj tu su male deti (aj v kociku aj chodiace)a mamicky to s nimi uplne bez problemov zvladli🙂

eeffka
21. jún 2025

A co ta trapi? Hluk ci schody? Nam robili min rok, trvalo to 5t aspon sme kus pocvicili 🤣

diaamax
21. jún 2025

Nam menili 3r dozadu. Ja po kovide zadychala som sa aj cestou na wc. Byvame na najvyssom 8 posch. Hluk 🤔 no… miestami som myslela, ze mi vyvrtaju dieru do hlavy. Ale boli za 4t hotovi

veroxy
21. jún 2025

Nam menia vytah teraz uz asi mesiac a predpokladam ze este minimalne mesiac a pol to bude trvat ( ked nie viac). Chodim po schodoch na 8. poschodie asi 4x denne a je to uz aj na mna dost. Uz aj deti sa stazuju 5r. a 9r. 😆 Ale musime vydrzat, co uz nam ine zostava. Najhorsie na tom je ze firma, ktora to robi, pride robit v pondelok poobede, zacinaju od cca 14:00 a v stvrtok poobede uz koncia a v piatok tu nie je ani noha. Teda realne robia 3 dni v tyzdni. Keby robili normalne cely tyzden, tak by sme mali novy vytah skor. 🤨 Aspon si dlhsie pocvicime. 🤣

biba_18
21. jún 2025

veď keď možeš tak choďte na prázdniny…

lucimichi
22. jún 2025

Ja by som išla k rodičom.

zuzinabila
22. jún 2025

Moze to by na nervy po kazdej stranke,zazila som.ale v panelaku s tym treba ratat a potom ked si zacnu susedia rekonstruovat byty,kazde leto niekto iny😀

nikushka8
22. jún 2025

Nam menili pred 3 mesiacmi, nekomplet vsetko. Dalo sa to zvladnut. Mesiac sme chodili po schodoch. Najvacsi hluk bol,ked vyburavali stare dvere lebo vrtali