icon

Ako zvládnuť problémy so sestrou a jej deťmi?

4. sep 2025

Ahojte... neviem ani kde začať, mám sestru, má 20r a teda žije u mňa, ujala som sa jej, pretože bohužiaľ situácia s našou mamou nikdy nebola fajn. Ja mám 27r, moja sestra má 2r syna, otehotnela veľmi skoro. Výživné na neho má smiešne, pretože jeho otec je bohužiaľ taký aký je. Starám sa ako viem, ale už mi to začína prerastať cez hlavu, nemám ani tak finančný problém, len som už unavená, pretože sestra nie je najzodpovednejšia, takže choroby a starosti si s jej synom odskáčem ja. A to by teda nebol ani taký problém, ale oznámila mi, že je znova tehotná.... a v tom momente sa mi skoro zrútil svet, nebudem vám klamať, už tak je toho na mňa popri práci dosť a teda uživiť ešte druhé dieťa... priznám sa, že už som pozerala azylové domy pre matky s deťmi. Nemáte s tým skúsenosti? Je to tam priveľmi zlé? Ja sestru aj jej syna ľúbim, ale dve deti sú naozaj priveľa...

Strana
z3
mamina7070
4. sep 2025

setra nech zvazi anonymny porod a potom by som tlacila na jej odstahovanie do azyloveho domu alebo preberoes maleho donsvojej starostlivosti cez sud

mimaapeto
4. sep 2025

tak by som ju pobalila nech teda ide za tým s ktorým je tehotná akože halooo dokedy sa chceš o ňu starať a o jej deti a koľko ich ešte bude?? kedy si stihla druhé urobiť? ty nemáš priateľa? partnera?

sissy27
4. sep 2025

@anonym_autor napíšem nepopulárny názor - sestra nech ide na interrupciu, alebo ak je neskoro, tak dieťa na adopciu. Alebo nech sa postaví na vlastné nohy. To dieťa si nespravila sama, niekde je aj spolupáchateľ, tak nech sa starajú. Bohužiaľ, je dospelá, takže nech sa páči niesť si dôsledky za svoje činy a rozhodnutia, nie si povinná sa o ňu starať. A nech sa rozhoduje rýchlo.

anonym_2d2e22
4. sep 2025

@anonym_autor chápem že chceš pomôcť ale musíš nastaviť hranice. Inak svoj život venuješ sestre a svoj vlastný mať nebudeš. S kým má to dieťa? Nech sa odsťahuje k nemu a stará sa. Ak si trúfaš, môžeš skúsiť podať žiadosť aby ti bol jej prvý syn zverený do starostlivosti. Ale to by asi veľmi naštrbilo vzťah. V takejto situacii asi jediné dať potom dieťa na adopciu ak sa nevie starať ani o jedno

anonym_420aa3
4. sep 2025

Tehotna musi byt s nejakym otcom? Ten je kde?. Sestra anonymny porod, pripadne UPT ked je este cas, robenie deti nie je zdroj obzovy. Jej syna by som si nechala zverit a ju vyhodila. hlavu ma evidentne vykradnutu tak nech porozmysla sterilizacii a moze sexovat ako chce bez nasledkov. Za dobrotu na zwbrotu … ona vyuziva tvoj full service kym jej to nezatrhnes. Je dospela, musi sa starat sama o seba a o deti, krore porodi.

krasneleto
4. sep 2025

@anonym_autor a to s kym caka to druhe dieta?

anonym_3f6576
4. sep 2025

Nemôžeš nahrádzať otcov jej deti🤔
Je dospelá a ty máš svoj život a keď bude mať aj 10 deti jej rozhodnutie a jej zodpovednosť,ty uz si pomohla až až ale nemôže ona teraz plodit a ty sestra plať a staraj sa

anonym_3cea3a
4. sep 2025

@anonym_autor pomohala si jej až až. Keď je nezodpovedna a znova otehotnela, nech sa teraz stara ona. Pomohla bh som jej nájsť nájom a nech sa páči.

anonym_6e334d
4. sep 2025

pošli ju k otcovi dieťaťa, nech sa stará. Ty jej pomáhaš s dieťaťom a ona si pestuje vzťahy, no super. A tvoj život je kde?

bashka80
4. sep 2025

@anonym_autor To, čo teraz napíšem, prosím neber ako urážku, ale ako fakt: za to druhé tehotenstvo môžeš čiastočne aj ty svojím správaním. Svojej sestre vychádzaš v ústrety, živíš ju, v podstate sa staráš o jej prvé dieťa - takže samozrejme si tvoja sestra nikdy nevypestovala zmysel pre zodpovednosť, načo aj: veď staršia sestra všetko vybaví, vyrieši, zaplatí. Takže načo použiť ochranu, sestra sa postará aj o ďalšie decko.

Ak budeš vo svojom prístupe k sestre pokračovať, o dva roky budeš mať na krku už tretie dieťa. Stopni to teraz, kým môžeš. Jednoducho sa musí odsťahovať a postaviť na vlastné nohy, inak stráviš celý život tým, že budeš robiť na ňu a na jej kŕdeľ detí, ktoré budú mať každé iného otca

sisska96
4. sep 2025

Kruté nekruté by som ju vyhodila. Ak nemá rozum a sexuje hore dole, tak nech ide tam kde sa vyvaluje

ivik4
4. sep 2025

😱😱😱😱😱 sestra sakra vyuziva tvoju dobrotu ! V ziadnom pripade !!!!!! Ok, postarala si sa o nu a o dieta, to je velmi mile od Teba. Ale normalne by som jej do tvare povedala ze bud pojde na potrat alebo ak si chce dieta nechat ( co asi chce) tak nech si najde s detmi nove byvanie. Nech jej pomoze otec druheho dietata.
Som sa normalne vytocila aj za Teba

autor
4. sep 2025

No ono my sme mali dohodnuté, že sa odsťahuje, keď malý pôjde do škôlky, že si najde prácu, dovtedy bola dohoda, že ostane u mňa. S tym som bola v poriadku. Čo sa týka otca tohto jej druhého dieťata, je to nejaký jej kamarát a on vraj dieťa nechce... ja priateľa mám a zatiaľ to toleruje, síce ho to neteší

ivik4
4. sep 2025

Fakt jej povedz co som Ti napisala. Ona si musi uvedomit ze je zodpovedna sama za seba a svoje deti,nie ty !
Strasne

sadkoni
4. sep 2025

no pani, tak toto by bolo asi na kazdeho moc. ved si sa jej snazila pomoct, ale toto mi pride uz zneuzivanie. akoze mohla by sa postavit trosku k tomu zodpovedne a riesit si to s otcom svojho buduceho dietata, nie stahovat este k tebe dalsie.

anonym_3cea3a
4. sep 2025
@anonym_autor

No ono my sme mali dohodnuté, že sa odsťahuje, keď malý pôjde do škôlky, že si najde prácu, dovtedy bola dohoda, že ostane u mňa. S tym som bola v poriadku. Čo sa týka otca tohto jej druhého dieťata, je to nejaký jej kamarát a on vraj dieťa nechce... ja priateľa mám a zatiaľ to toleruje, síce ho to neteší

@anonym_autor nenic si svoj vzťah pre bezstarostny život tvojej sestry. Pracovať môže, nech dá dietq do jaslí.

autor
4. sep 2025

Ona zatiaľ sem tam chodila na brigády, ja pracujem ako keby na dve smeny, že ranné a poobedné, takže ja som malého strázila počas voľna a ona zatiaľ zbehla na nejakú brigádu, tak by to chcela aj teraz, ale mňa úplne desí tá predstava druhého dieťaťa sa priznám...

januska12323
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor sestra je síce hlúpa ale je dospelá a je zodpovedná za svoj život sama. Ty nie si zodpovedná ze jej neschopnosť držať nohy pri sebe. Daj jej termín povedzme týždeň dva nech si premyslí čo bude robiť ďalej a podľa toho sa potom zariaď. Tipujem, že bude chcieť ostať u teba a ďalej zneužívať tvoju dobrotu. Ak chce ostať musí sa začať starať o už existujúce dieťa, začať prispievať do domácnosti a (poviem ako to je) tehotenstvo ukončiť. Inak môže ísť bývať kam chce.

anonym_77643a
4. sep 2025
@anonym_autor

Ona zatiaľ sem tam chodila na brigády, ja pracujem ako keby na dve smeny, že ranné a poobedné, takže ja som malého strázila počas voľna a ona zatiaľ zbehla na nejakú brigádu, tak by to chcela aj teraz, ale mňa úplne desí tá predstava druhého dieťaťa sa priznám...

@anonym_autor no tak nech ta nedesi, sa vzchop, si dospela, zjavne mas o dačo viac rozumu ako tvoja menej obdarena sestra, tak ho pouzi a konaj, dnes, nie zajtra, nie o pol roka, teraz. Kym mas este cas to napravit, suhlasim s tym, ze na vine si vo velkej miere ty sama, ale mas sancu to napravit.
Ako pises o mame, budete mat nejake traumy z vychovy obe, ale stale mate cas to dat do poriadku, hlavne ty.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
domka222
4. sep 2025

Dala by som jej na výber. 1. Interrupciu ,s tým, že môže zostať do 3 rokov veku prvého.
2. Ak si chce dieťa nechať, tak priateľ, alebo azylový dom pre matky. Nič medzi tým.

nikushka8
4. sep 2025

sestra ma zjavne privela volneho casu, ked stiha pri 2rocnom dietati behat po vytrtoch a este je aj taka hlupa, ze si da spravit dieta od niekoho s kym to zjavne od zaciatku nemalo zmysel. Musis byt pevna a toto zneuzivanie zastavit hned teraz. Ma 20, musi sa o seba a svoje dieta/deti postarat sama, nenechaj sa vyuzivat a nerob jej full servis, iba jej skodis a bude to len a len horsie. Bud nech sa rovno odstahuje za otcom druheho dietata alebo nech ide na upt, dieta okamzite do jasli a ona do prace, nie na obcasne brigady. Ak si ochotna ju este nechat u seba, vypytaj si normalne ciastku, ktoru ti bude mesacne prispievat. Momentalne by som necakala do 3. narodenin dietata, ked vo volnom case robi hluposti, nech sa aj stara.

eri444
4. sep 2025

Absolútne nezodpovedná, nemám asi ani slov. Neviem, či by nepotrebovala prednášku o chránenom styku. Ale asi je už aj tak neskoro 🙈 Azylové domy pre matky s deťmi sú a nemyslím si, že je to najhoršie možné riešenie.

zojazoja
4. sep 2025

Tento príbeh tu bol včera...dnes je len doplnené, ze je to sestra a je opäť tehotná.

autor
4. sep 2025

No ja som bola asi hlúpa, lebo som nechcela nech úplne príde o slobodu, predsa len som si povedsla, že je mladá, tak som jej malého postrážila, aby išla von, aby sa zabavila, on je celkom také bezproblémové dieťa, ja som ho brávala aj so sebou do práce. A zrejme to bola chyba... ona mala antikoncepciu, ale nebrala ju zodpovedne... ona sem tam z tých brigád na domácnosť niečo prispela alebo nakúpila malému, mesačne si zarobila asi tých 500-700eur zhruba, takže toto bolo celkom v poriadku. Len som netušila, že jej takto šibe...

januska12323
4. sep 2025

Jej nešibe len využíva tvoju dobrotu.

maca1984
4. sep 2025

V žiadnom prípade by som jej už nepomohla, max tak presťahovať ju niekam.
Lebo to už by nebola pomoc, ale čisté bláznovstvo.
Keď má dosť rokov na sex, jedno dieťa, nech má dosť rokov sa aj osamostatniť a začať sa správať zodpovedne.

mimaapeto
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to že on dieťa nechce nie je odpoveď... sexovať chcel? kondom nechcel? akože chlapi nech sa spamätajú že dieťa nenosí bocian keď poviem že chce.. normálne nech mu oznámi že sa k nemu sťahuje nakoľko je otcom a ona dokedy bude rodiť deti len tak keď ich nikto nechce? načo chodí je*bať s prepáčením??? keď vie aká je jej finančná situácia?? ako bola by som nekompromisna lebo pokiaľ ju ty nekopneš do riti aby sa rozhýbala bude len deti domov nosiť a ona si bude užívať ďalej...

ahhola
4. sep 2025
@anonym_autor

No ja som bola asi hlúpa, lebo som nechcela nech úplne príde o slobodu, predsa len som si povedsla, že je mladá, tak som jej malého postrážila, aby išla von, aby sa zabavila, on je celkom také bezproblémové dieťa, ja som ho brávala aj so sebou do práce. A zrejme to bola chyba... ona mala antikoncepciu, ale nebrala ju zodpovedne... ona sem tam z tých brigád na domácnosť niečo prispela alebo nakúpila malému, mesačne si zarobila asi tých 500-700eur zhruba, takže toto bolo celkom v poriadku. Len som netušila, že jej takto šibe...

@anonym_autor...mamka byva kde, ako? Vyexpedovat segru zo synovcom k nej, budu si rozumiet. Ty si hlad svojho, segra nie je nesvojpravna. Zo susedou na porodici boloo23. r. Dievca s 3 porodom, prve si nechala, je viac s babkou, ako s matkou, druhe dala na adopciu s zazrace jej pribudol 2i byt.... 3 zatial ma doma. 😅Ta este nedorodila. 🤔

anonym_3ebddd
4. sep 2025

jej prvé dieťa by som si nechala súdom zveriť do opatery a druhé nech si rieši sama aj s bývaním

Strana
z3