Ahojte
Ani neviem ako mám začať, ale som z toho všetkého už veľmi nešťastná. Vzťahy v rodine totálne narušené. Moja sestra a rodičia. Som najstaršia dcéra. Mám mladšiu sestru a brata. Tým že som najstaršia za všetko som bola stále karhaná, prehnane kontrolovaná .... sestra a brat sa už len viezli. Zo začiatku nebol žiaden problém so sestrou sme spolu vychádzali až po dobu kým som nezačala dospievať. Prvá diskotéka, frajer...... nastala žiarlivosť zo sestrinej strany. Všade musela byť tiež, či diskotéka.... ak nie bol problém. Vyvolávala doma hádky, intrigy s mamou pred otcom. Proste ho začali postupne štvať proti mne, namiesto toho aby jej bolo vysvetlené, že keď bude mať toľko ako ja bude tiež chodiť vonku ...... že ju to ešte len čaká. To bol len začiatok všetkého čo sa teraz deje. Závisť, predbiehanie sa, nenávisť, štvanie rodiny proti nám ( keďže mám už svoju rodinu). Stále jej sedím na hlave, otca zmanipulovali spolu s matkou keďže tá na ňu nedá dopustiť, lebo to je jej dcéra. Mňa mama nemusela keďže kvôli mne sa musela vydávať a svokra ju nemala rada, večné konflikty keďže bývali s nimi. Sestra robí stále zlobu, ona normálne začala manipulovať, zavádzať, klamať ľudí a zo seba robí obeť. Po pár rokoch rozvedená z ex manžela robí tyrana. Zase zo seba obeť. No celé zlé. Klame a využíva ďalších ľudí, ktorých zároveň štve proti nám a hraje sa na obeť. Zavádza ženatého chlapa, ktorý sa chce rozviesť kvôli nej. Ale ona ho len využije vo svoj prospech . Ja už neviem čo mám robiť. Najradšej by som predala dom a odstahovala sa čo najďalej. Tam je veľa vecí okolo čo sa deje a nás sa to strašne dotýka. No nedaju nám pokoj a pred ostatnými robia hlupákov z nás. Tam je už viacej vecí. Ja nikdy nepochopím to ako niekomu prechádzajú klamstvá, intrigy a tá zákerná zloba. Že ten človek dokáže chodiť ešte za kadejakými bosorkami a riešiť ešte nejaké čari. A zase zdôrazňujem zo seba robí obeť a každý ubližuje jej. Na úkor toho zneužíva ľudí a každý jej verí.
@silvia201 vy, s nimi zijete alebo co? Sak ju odstrihni a hotovo
@silvia201 úplne v pohode prerušiť kontakty
Hovorím z vlastnej skúsenosti
svokrovci už nejaké roky
Nenecháme si skákať po hlave
@silvia201 vy, s nimi zijete alebo co? Sak ju odstrihni a hotovo
@klotildabazarik
Nie, ale žijeme v tej istej dedine. A tým že sme sa odstrihli, máme ešte väčšie zlo. Celkovo v rodine a v dedine. To je komplikované. Je tam toho viacej
@klotildabazarik
Nie, ale žijeme v tej istej dedine. A tým že sme sa odstrihli, máme ešte väčšie zlo. Celkovo v rodine a v dedine. To je komplikované. Je tam toho viacej
@silvia201 my bývame na jednom dvore a ani sa nepozdravime , treba s tým začať a pôjde to
ak ti nevyhovuje ani to aká je voči vám atmosféra v dedine - potom áno, to by som už uvažovala nad sťahovaním ... a možno čo najďalej (myslím v rámci okresu aby ste nemenili ani prácu alebo školy pokiaľ to máte v strediskovej obci alebo v meste ...)
Akože fakt ťa trápi to, čo na to ľudia v dedine? 🙈
@silvia201 my bývame na jednom dvore a ani sa nepozdravime , treba s tým začať a pôjde to
@anonym_7f083b
Veď tým že sa im vyhýbame, už rok viac ako rok je to čím ďalej horšie. Lebo oni nedopustia to aby v dedine a v okolí ľudia zistili čo sú zač. Hrajú sa na niečo čím nie sú. Lenže mi sme celý čas len ticho, aby nikto nič nevedel a nechceme robiť konflikty. Oni to patrične využívajú
Akože fakt ťa trápi to, čo na to ľudia v dedine? 🙈
@anonym_aa4cb6 určite nie. O to vôbec neide
@anonym_7f083b
Veď tým že sa im vyhýbame, už rok viac ako rok je to čím ďalej horšie. Lebo oni nedopustia to aby v dedine a v okolí ľudia zistili čo sú zač. Hrajú sa na niečo čím nie sú. Lenže mi sme celý čas len ticho, aby nikto nič nevedel a nechceme robiť konflikty. Oni to patrične využívajú
@silvia201 a teraz neviem, chcete sa presťahovať? Či ako uvažujete?
My sme na začiatku si to nevedeli predstaviť , veď sme na jednom dvore a žijeme tak roky, idú okolo mňa, akoby vzduch . A všetci na ulici to vidia a oni tiež z toho sú na nervy, že ľudia to vidia , predtým sme boli družni
Je mi to u prdele a nikdy sa to nezlepší
@anonym_7f083b to je už silná káva.
asi by som sa radšej odsťahovala ako takto žiť.
@anonym_285 šikana v škole.... dcéry
@silvia201 tak, ak aj toto, už dávno by som sa odsťahovala.
Nedokázala by som takto žiť a zozierat sa kazdy deň. Odsťahovala by som sa a prerušila všetky kontakty. S niektorými ľuďmi sa proste výjsť nedá a je úplne jedno či to je rodina....
Nedokázala by som takto žiť a zozierat sa kazdy deň. Odsťahovala by som sa a prerušila všetky kontakty. S niektorými ľuďmi sa proste výjsť nedá a je úplne jedno či to je rodina....
@7miriam77 s manželom sme stavali dom na ktorom sme sa naozaj natrápili. Bez pomoci. Je mi ťažko teraz niečo len tak zahodiť, kvôli niekomu. Ale uvidíme. Počkám kým dcéra ukončení školu a uvidíme. Nechcem jej ju zase meniť keď ju čaká už len rok.
@anonym_7f083b to je už silná káva.
asi by som sa radšej odsťahovala ako takto žiť.
@deti95060810 ja som si na začiatku hovorila, že predáme a ideme ďalej
Potom si hovorím, čo by sme my mali utekať
Vôbec
My máme taký kľud , ničím sa nezožieram
Oni po nás nevykrikuju, my po nich tiež
A mám naozaj odvtedy kľud v našej rodine
Ideme si podľa seba a nikto nerobí naprieky, neporovnava súrodencov
Najlepšie rozhodnutie a robiť toto moja strana rodiny , urobím to isté
Najlepšie rozhodnutie , ako tu už niekto písal, nie nikde nie je napísané , že keď sú to rodičia , musiš to udobriť. Nemusím nič
Prečo držíte ako hluchý dvere? Každému by som s čistým svedomím odpovedala aká je pravda.
@7miriam77 s manželom sme stavali dom na ktorom sme sa naozaj natrápili. Bez pomoci. Je mi ťažko teraz niečo len tak zahodiť, kvôli niekomu. Ale uvidíme. Počkám kým dcéra ukončení školu a uvidíme. Nechcem jej ju zase meniť keď ju čaká už len rok.
@silvia201 najdolezitejsi by pre mna bol nazor mojej dcery ak chce kvoli sikane zmenit skolu umoznila by som jej to hned a prerusila kontakt
Prečo držíte ako hluchý dvere? Každému by som s čistým svedomím odpovedala aká je pravda.
@januska12323 veď začali sme sa ozývať a je zle. Oni nedopustia aby vyšla pravda najavo. Hrajú svoju hru ďalej a pretvárky. A za zlých sme my. Už mi je z toho niekedy do plaču niekedy smiešno
@anonym_aa4cb6 určite nie. O to vôbec neide
@silvia201 tak sa nemusíš potom baviť s ľuďmi, ktorí ti zhoršujú zdravie - či už psychické alebo fyzické. Keby ťa sestra prefackala fyzicky, tak sa na ňu ani nepozrieš, nie to ešte sa s ňou stretnúť. Ale keď ťa facká psychicky, tak nechceš trhať rodinné vzťahy 🙈. Ja toto vážne nikdy nepochopím.
Ja sa s mojim otcom nestretávam 5 rokov, kvôli jeho toxickej priateľke, nechcelo sa mi obhajovať, že som niečo nepovedala, čo si ona vymyslela - stačilo, že to urobila raz, pri druhej takej konfrontácii som povedala na rovinu, že to nemá význam a nech sa tvária, že neexistujem.
@januska12323 veď začali sme sa ozývať a je zle. Oni nedopustia aby vyšla pravda najavo. Hrajú svoju hru ďalej a pretvárky. A za zlých sme my. Už mi je z toho niekedy do plaču niekedy smiešno
@silvia201 ale však nech nedopustia koho to zaujíma?
@silvia201 z tvojho úvodného príspevku: "Najradšej by som predala dom a odstahovala sa čo najďalej. " To je riešenie
@anonym_285 šikana v škole.... dcéry
@silvia201 riešiť. okamžite. s vedením školy. ak nepomôže, so zriaďovateľom (obec, mesto), ak nepomôže, posunúť vec ešte vyššie. prečo by ste mali niekam utekať? máte právo na život a dýchanie ako aj ostatní. dcéra má právo na vzdelanie bez toho, aby ju niekto šikanoval. toto treba riešiť, jednoznačne a ihneď.
Vy sa ich bojíte alebo co?
Prečo ste stavali v rodnej dedine keď si už v mladosti videla aká je sestra s mamou?
A to ze ste ticho keď oni útočia a ohovára ju, je zásadná chyba!
Bud sa od sťahujte alebo buďte asertivna. Kľud úsmev na tvári a pri každom útoku ľuďom povedať.. Je to klamstvo. Je to tak a tak.
Ty že vy hrajete akože dobrých tichých, ich len povzbudzuje té pokracovat
@silvia201 Tiež mám takú špinu zákernú, klamarsku sviňu v rodine. Nevieš si ani predstaviť čo si taký chorý človek dokáže vymyslieť. Keďže som sa od nej samozrejme odstrihla, tak manipuluje matkou a ľuďmi okolo, šíri o mne úplne nenerealnejsie klamstvá. Vieš ako to býva - keď nedokáže manipulovať tebou, bude manipulovať ostatnymi okolo teba, aby o tebe mali zlú mienku. Skús si pozrieť niečo o narcistickom správaní, toto čo popisujes sa mu podobá
@silvia201 Tiež mám takú špinu zákernú, klamarsku sviňu v rodine. Nevieš si ani predstaviť čo si taký chorý človek dokáže vymyslieť. Keďže som sa od nej samozrejme odstrihla, tak manipuluje matkou a ľuďmi okolo, šíri o mne úplne nenerealnejsie klamstvá. Vieš ako to býva - keď nedokáže manipulovať tebou, bude manipulovať ostatnymi okolo teba, aby o tebe mali zlú mienku. Skús si pozrieť niečo o narcistickom správaní, toto čo popisujes sa mu podobá
@columbovazena presne
@columbovazena presne
@silvia201 Ešte dodám, že taký hajzel sa nikdy nezmení, nemá žiadny svedomíe, charakter, zasady proste nič. Celý život len ľudí využíva, používa, klame, intriguje, prekrúca realitu, hrá sa ako spomínaš na obeť, chudatko nevinné. Je to proste paródia na človeka, odpad. Keďže mu tieto jeho hry väčšinou prechádzajú, používajú a zdokonaľujú ich po celý život. Ak chces takýto odpad eliminovať, tak len súdne a s dokazatelnymi faktami, inak to ľudské hovno poprie aj nos medzi očami
Prerušiť kontakty s rodinou. Nebudeš prvá ani posledná