Ako zvládnuť provokácie partnera pred deťmi?
Prosím poraďte čo robiť. Robím všetko preto, aby som sa vyhla všetkým konfliktom s tým buranom kvôli našim deťom. Ešte do času musíme s ním vydržať pod jednou strechou. Ide o to, že zvalil všetky povinnosti na moje plecia, domov si chodí ako sa mu zachce a neustále si robí svoj program iba pre seba. Nespraví ani svoju robotu a naschval ma provokuje pred deťmi aby som sa s ním hádala. Ja nemám záujem ničiť nikomu zdravie a zameriavam sa na plänovaný odchod. Čo robiť, keď mi naschval robí zle a vyvoläva hádky pred deťmi?
Jednoducho a chladne ho ignoruj ,keď začne do teba správaj sa ako by tam ani nebol. Ani očný kontakt nič. A ak by nebodaj zdihol ma teba ruku volaj okamžite políciu a daj jo vykázať z domu. A čím skôr odíde od toho kkta
navar detom ,oper detom . poprataj po detoch a jeho veci nechaj na neho .. ked sa bude chcet hadat usmej sa otoc sa a chod sa hrat s detmi ...
najdi v sebe ulitku a tam sa schovaj. obrazne povedane. ak zacne usmej sa a ignoruj. to ho asi vytoci este viec ale nereaguj. viem ze je to tazke. potrebujes kamosku alebo niekoho pri kom budes moct vypustit paru. a nestaraj sa o neho. zi popri nom. kym si to vsimne snad budes uz mat moznost odist.
najdi v sebe ulitku a tam sa schovaj. obrazne povedane. ak zacne usmej sa a ignoruj. to ho asi vytoci este viec ale nereaguj. viem ze je to tazke. potrebujes kamosku alebo niekoho pri kom budes moct vypustit paru. a nestaraj sa o neho. zi popri nom. kym si to vsimne snad budes uz mat moznost odist.
@pralinka25 nie je to jednoduché. Keď vidí on, že so mnou viacej nepohne, tak ide ďalej na mňa cez deti. Zaťahuje ich do hádok, manipuluje. Zrazu sa s nimi chce hrať a ku mne sa cielene pred deťmi chová ako k inventáru. Poškodil mi vzťah s deťmi a robí mi prieky kam sa pozriem.
Koľko majú deti rokov? Neviem ako dlho ešte budeš riešiť sťahovanie od neho, ale poponáhľaj sa, najhoršie čo môže byť, je manipulovať deti. Ani si nedokážeš predstaviť, ako ich to poznačí, keď toto budú zažívať.
Zobrat seba a deti a ist von sa prejst a kludne urobit si aj celodenny vylet (napr piknik niekde na luke aj s moznostou tienu, zobrat loptu, kriedy, nejake hracky a detom aspon prospeje cerstvy vzduch) bez neho alebo ignorovat prvokacie, nerobit nic navyse v dome len co sa tyka sfarostlivosti o deti a seba, varit a nakupovat sebe a detom on nech sa o seba postara sam.
Ja si myslím, že by bolo vhodné komunikovať najmä s deťmi.. jeho správanie neovplyvnis, bude to robiť viac a viac ak uvidi že ignorácia.. keď deti ovplyvňuje on, nedonutis ho nerobiť to.. čo sa však robiť dá je, že deťom budeš citlivo vysvetľovať čo sa deje.. on ich zatahuje, ony to nechápu, ale keď ty budeš tá citlivo komunikujúca a vysvetľujúca možu pochopiť aj to ako nimi manipuluje ich otec.. dúfam, že čas kým odídete nie je príliš dlhý.. tak ci tak asi aj po odchode bude deti ovplyvňovat, je ich otec.. preto treba aby veci mali vysvetlené tak aby ich vedeli pochopit aj v budúcnosti.. držím ti palce..
(A vysvetľovať nemyslím tak, že hovoriť "očko robí to a to zle" ale vysvetľovať im život čo je správne a čo nie, ony si to budú vedieť pretaviť do reality)
Ja by som povedal, že nevenovať mu pozornosť nie je cesta. On to vycíti a bude toho ešte viac. Urob to takto: namiesto toho, aby si ho ignorovala, pozoruj ho. Keď s tým začne, pekne sa naň pozri a sleduj, ako sa správa. Z hľadiska pozorovateľa to môže byť svojím spôsobom zábavné a som si istá, že po troch mesiacoch ho už ani nenapadne pokúsiť sa o niečo. Sám si uvedomí, aký je blbec. Proste sleduj jeho správanie a nenechaj sa vtiahnuť z role pozorovateľa. Pozoruj jeho mimiku, čo hovorí, a ak treba, reaguj s pokojom. Pozoruj, čo on chce, aby si sa cítila, keď niečo hovorí. Potom napríklad môžeš použiť frázu: „Ja viem, že si to určite nemyslel, ale vyznelo to tak, akoby si chcel, aby som sa cítila [sem daj pocit, ktorý sa on snaží vyvolať].“ Ak je náhodou taký chrapún, že ti na to povie, že presne tak chce, aby si sa cítila, povedz mu, že je to zaujímavé, a opýtaj sa ho, prečo by také niečo chcel. Pokračuj tak, kým sa on sám nedopracuje k absurdite svojho správania. Nenechaj sa do ničoho zatiahnuť, vzdy bud v role pozorovatela. Ty nemas povinnost na nic reagovat...
Posielam virtualny kopanec do zadku pre partnera, nech sa preberie, a tebe prajem veľa zábavy pri jeho pozorovaní 🙂
No, ja by som sa sebou zavrela dvere. Nechala deti na neho a čau. Už by zrazu nebolo času pre seba chodiť ako sa mi chce a kde sa mu chce
No, ja by som sa sebou zavrela dvere. Nechala deti na neho a čau. Už by zrazu nebolo času pre seba chodiť ako sa mi chce a kde sa mu chce
@trisha_r vieš ako s takým človekom nechám deti samé keď ja s ním neviem vydržať. Stačilo ak som pár krát odbehla a deti som nevedela dať aj mesiace dokopy.
Koľko s ním musis vydrzat?mesiace, roky?
Nič dobré od neho nečakaj bude to skúšať z jednej strany, druhej ...asi sa len obrniť nereagovať, nedať sa vytočiť, ale ako dlho to psychicky zvládneš?aj deti budú z toho pomotane.Co je vlastne problém hádok?
Koľko s ním musis vydrzat?mesiace, roky?
Nič dobré od neho nečakaj bude to skúšať z jednej strany, druhej ...asi sa len obrniť nereagovať, nedať sa vytočiť, ale ako dlho to psychicky zvládneš?aj deti budú z toho pomotane.Co je vlastne problém hádok?
@luccija skúša z každej strany, deti sú pomotané a ja často psychicky na dne. Má problémy sám do sebou a my sme ventil.

Nenechaj sa vytočiť. Nevšímaj si ho. Ja by som sa len pozdravila a odzdravila, keď odchádza. Nič viac, nič menej. Ani by som sa o neho nestarala. Nevarila, neprala. Dúfam, že už žijete len ako spolubývajúci, nič viac pre neho nerobíš.