Ako zvládnuť reakcie rodičov na homosexuálnu sestru?
Ahojte. Moja mladšia sestra sa mi pred nedávnom zdôverila že sa jej páčia ženy a pár mesiacov má priateľku. Dosť ma to prekvapilo, nemala som ani tušenia že je lesbička, samozrejme som ju podporila, nie som žiadny homofób. Rodičia o tom nevedia a sestra sa bojí ich reakcie. Sú ešte stará škola, každú nedeľu chodia do kostola, nikdy sme sa na túto tému doma ani nebavili takže neviem aký majú na homosexualitu názor. Uvažovala som nad tým že keď budem u rodičov tak by som skúsila aspoň nadhodiť takúto tému a zistiť aspoň trocha ich názor.
Máte niektorá v rodine lesbičku/gaya? Ako to zobrali ostatní členovia rodiny, hlavne teda rodičia?
@dadka1997 vedela si,že príroda pozná obojpohlanvé živočíchy? A vedela si,že niekde v tropickom pralese je krásny vtáčik, ktorý mení svoje pohlavie podľa toho,koho je viac z jeho druhu? Nespomeniem si jeho názov.... Vedela si,že v živočíšnej ríši pri niektorých druhoch vychovávajú , starajú sa iba samce? Čiže s prírodou na to nechoď,ako sa vraví ,príroda to pozná od nepamäti. 😉
@zuzanita1609 my nie sme zvierata, ale ľudia to je to, čo poznám ja .. a snáď aj u tych zvieratiek prebieha rozmnožovanie úplne inak.. ci podla teba môže byt clovek obojpohlavný? 😱 medzi ľuďmi 2 zeny dieta nesplodia ako ani dvaja muži
@dadka1997 ale ty si povedala,že je to proti prírode ,no a v prírode to existuje a my sme potom od Adama a Evy všetci... . To je proti prírode potom. Rozmnožovať sa v rámci rodín. 😜
@zuzanita1609 pre mna je to neporovnateľné
@dadka1997
Môj otec moju mamu nechal, keď bola tehotná. Otca som stretla až v dospelosti, asi 2x. S tým, pre mňa totálne cudzím človekom, som sa porozprávala a tým sa náš “vzťah” uzavrel. V podstate ma vychovali stará mama, lebo mamina musela chodiť do práce, aby sme mali z čoho žiť. Ale tak dajme tomu, že to boli dve ženy, mamina a jej mama. Podľa tvojich pravidiel, že len muž - žena a deti sú rodina sa pýtam … vyrástla som v rodine??? 🤔
@dadka1997 co je zvratene? len zena a muz vychovaju skvele deti? zvratene preco? riesite, ci a aky maju ludia sex? na homosexualov sa utoci, ale mimomanzelske vztahy extra nekomentujeme a mat sex pred manzelstvom sa uz ani neriesi, dobre, riesia to striktni veriaci, ale ze by to bola zaruka stastia, to nemyslim
Je to môj názor, snad zdravy clovek vie, kto môže splodit dieťa a ako sa dieťa plodí,... to ze niekto nemal v rodine to stastie, mat matku a otaca pri sebe, neznamena, ze ten isty alebo podobny scenar by sa nemusel znovu opakovat medzi rovnakým pohlavím, ci rovnake pohlavie nemôže podviest toho druheho ? Rovnake pohlavie tiez nemôže zlyhat a prepadnúť vlastným chodníčkom? Ak by nebolo dieta ani od jedneho "z rodicov" rovnakého pohlavia, tak komu to dieta prisudia, ak by sa mi o neho sudit ? Ak by bola biologickou matkou jedna zo žien, ta druha ako druha nebiologicka matka má ake naroky na vychovu nesvojeho dietata ? To je uplne mimo
@dadka1997 už to miešaš všetko dokopy. Je to tak a ty s tým nič nespraviš. Sú to ľudia ako ty, ja ... Nie sú ani horší ani lepší. Neviem prečo hneď myslíš na sex a na deti. Vás, ktorí ste proti týmto ľuďom tieto dve veci normálne fascinuju🤦🏻♀️. Máš vôbec predstavu koľko ľudí žije v takomto zväzku?
A co vy riesite aky mam na to nazor? Je to chore na hlavu, aby dve rovnake pohlavia mohli vychovavat dieta, pre mna to hasne...
Ja proti nič nemam, nech sa lubia, ako som pisala vyššie láska nepozná hraníc ale byť si vedomi, že dieťa z takej lasky nevznikne prirodzenou cestou
Radšej byť vychovaná parikom dvoch oteckov, ktorý vychovajú svoje dieta-človeka slušného, tolerantného, sebavedomého, empatického ako vyrásť v rodine,keď otec pije,bije matku,bije dieťa, hľadá prostitútky,nenávidí celý svet pre svoju chorú hlavu. Čiže rodina je niečo,čo drží pokope a žijú pre seba a okolie. Je úplne jedno,z akých pohlavych pozostáva.
@laurita285 Ale ved kazdy je iny. Co niekomu prekaza a je precitlively, iny berie v pohode. Niekde sa castuju vulgarizmami od rana do vecera a ini si v zivote nepovedali "pi**", "ch**" a pod. Romovi nemozes vraj povedat "cigan" a pritom niektori romovia sami o sebe povedia, ze su cigani. A taaak podobne je to so vsetkym.
@lonely66 predstava je to pekná, ale nemyslím si, že sa zakladá na realite..
Jednak si nemyslím, že máme množstvo detí v DD, ktoré by si takéto páry radi osvojili.. Zväčša ide o deti, ktoré nie sú právne voľné, už veľké deti, deti s rôznymi dg a postihnutiami, a pod.
Cakacka na zdravé male dieťa je roky.
Záujemcov o adopciu je viac ako "vhodných" deti (áno, znie to hrozne)
Myslím si, že v drvivej väčšine prípadov by mali pri adopcii homosexuálne páry úplne rovnaké preferencie ako drvivá väčšina heteroparov.
A taktiež som nikdy nevedela pochopiť, prečo tí, ktorí hlásajú lásku,porozumenie,vieru v niečo mávajú zväčša ústa plné odsudzovania,škatulkovania kvôli niečomu čo ani poriadne nechápu. Nie je to tak,že Boh miluje všetkých na tejto zemi a každý má konať tak ,aby neubližoval svojmu okoliu? Ak Boh chce,aby deti ktoré vyrastajú v desivých podmienkach mali aj vďaka takýmto párom šťastné a spokojné životy,prečo im to nechcú niektorí 'zanietení" dopriať? Dúfam,že sa toho raz aj ja dožijem. Aby malo každé nevinné dieťatko, každý nevinný tvor na zemi šťastný život.

@lonely66 no a mne to normálne nepríde, lebo to, co opisujes, taktiez môže zazit aj ta netradičná rodina, tiez môže jeden z nich dostat depresie, zacat holdovat alkoholu či iným závislostiam ...
Pre mňa za mňa nech sa ľúbia, nech si robia čo chcú, laska nepozna hranice, ale rodina ani manzelstvo, k tomu nepatrí .. je to proti prírode, pre veriacich proti Bohu.... pre mňa to rodina nikdy nebude, pre mňa vzdy ostane rodinou žena muz matka otec a deti