icon

Ako zvládnuť rodinnú agresiu a tyraniu?

bebba32
26. jan 2025

Dobrý deň, chcela som sa spýtať, stretla som sa vo rodine s tyranizujúcim správaním, agresiou, psychickými útokmi, hrubým správaním, manipuláciou a inými nechutnými formami správania a niekoľkokrát som sa snažila, bezvýsledne riešiť situáciu prečo sa niekto správa hrubo, útočí, veriac že viera v Boha a dobrá vôľa to pomôže vyriešiť. Nikdy sa to nezmenilo nech som komunikovala čokoľvek, prečo si ubližujete a podobne, chvíľu sa uvedomili, niekedy aj ospravedlnili a uznali chybu ale pár hodín/dní na to sa znovu vrátili k tomu istému, bez reálnej príčiny ako keby také nutkanie mali znovu po sebe kričať. Jednak som verila že viera v dobro a Boha a dobrá vôľa dokáže zmeniť veľa vecí, ale jednoducho aj keď sa úprimne snažím toho človeka dostať na dobrú cestu, on sa snaží pol dňa byť milý a na to sa tyrania znova vráti začala som sa zamýšľať či toto správanie nespôsobuje nejaká porucha že to človek nevie ovládať alebo že má problém s hnevom, pretože to vypadá u nich ako forma "nutkania" ublížiť napríklad hneď ako ráno vstanú, chodia po dome, čakajú kedy sa ostatní zobudia a rozmýšľajú ako im urobiť naprotiveň, ublížiť, naschvály ako ošťatá záchodová doska, smeti akože "náhodou" hodené vedľa koša, podrýpavanie z ktorého sa tešia že niekomu zničia deň. Ten človek sa aj ospravedlní, povie že sa trápi alebo čo, uvedomí si že je zlý, zahanbí sa a zavrie sa potichu do izby s výčitkami svedomia ale následne o pár dní sa to opakuje.

Neviem či nutkanie ublížovať a týrať druhých nie je nejaká choroba, pretože vyzerá to že ten človek má nutkanie to robiť opakovane bez ohľadu koľkokrát s tým bol konfrontovaný, v dobrom aj zlom aby prestal. Vyzerá to ako schíza. Ráno vstanú pravidelne agresívne naladení.

januska12323
26. jan 2025

Rodičia? Buď je to povaha alebo ochorenie ale ani jedno nevylieči dohováranie a viera v Boha. Treba ich dostať k odborníkom ale na to musia chcieť oni.

domkakvet
26. jan 2025

@bebba32 ak su to tvoji rodicia treba sa odstahovat.