Ako zvládnuť rodinný chaos a napätie?
Tému som nenazvala asi najlepšie, ale mám dojem, že sa tu čoskoro zbláznim. Máme predškoláčku a čoskoro 2r chlapčeka. Všetko ide dole vodou. Vkuse sa naťahujú, kričia, bijú, plačú... malý staršej berie veci, ona samozrejme zúri. Muž na nich nemá nervy a vylieva si to na mne, že sa s malým nedá hrať, že vymýšľam debilné hry (napr.hru s vláčikmi). Snažím sa im venovať, majú aj osobitnú herňu, nemajú pretlak hračiek, skôr ide o to, že menší sa ešte nevie hrať a ani nerozpráva, len mrnčí a ukazuje, z čoho je frustrovaný. Lietam tu ako handra, ale som posledný človek, ktorý to tu drží a snaží sa o mier. Staršia začala byť veľmi vzťahovačná a drzá... kde robím chybu a ako to zvládnuť? Občas večer mi je až do plaču, ako to tu vyzerá, i keď staršia ma škôlku a krúžky, i poobedie je veľa takto spolu 😪😪😪 venujeme sa im aj osobitne, ale nič nezaberá.
Zameraj sa aj na starsiu dceru, vysvetli jej, ze brat je este malinky a treba sa k nemu inak spravat.
@misters
Co prosim?
@miriam11
Spolieham sa na to, ze kes mladsi dostane rozum, troska sa to zlepsi. Ale aktualne este nerozumie. Fakt takmer nerozprava (az na zakladne mama, tata, baba, mnam) a chcel by sa velmi zapajat do vsetkeho, co robi starsia. Zial, je este nemotorny 😌
Detom sa treba venovat a ste dvaja,su to aj jeho deti.neznasam argument,že ja chodím do roboty,ty ries deti.uz davno nie sme za opicami,aby toto robila iba zena.aj znami to tak majú a ona je ako handra,on pride z roboty a chce dve hodiny nerusene oddychovat a zena čo? Kedy ta vypne? Nuž len oni to majú od začiatku zle nastavene. A ak si mysli,ze hra s vlacikom je debilina,áno, ved male decko nemôže lustit krizovky,to tu zas mame ale nazory. Je mi ta luto,lebo vyzerá,ze si jedina,čo sa snazis,ale asi fakt treba,aby bol s deťmi aj on ,by ma zaujimalo,ako si poradi.a ak je praca tazka,tak pre dobro rodiny by to chcelo možno nieco menej tazive,nech je doma pohoda.teraz predsa už davno neplati,že si 20r v tej istej firme.
@misters to je dúfam iba vtip

hej, urobila si tu chybu ze si si vzala chlapa, ktory nema nervy na vlastne deti. To je ta chyba na ktoru sa pytas.