icon

Ako zvládnuť rozchod a získať úľavu?

5. máj 2024

Milionty krat ta ista tema. Ja viem. Po 3,5 roku rozchod. Definitivny. Strasne ma to boli a neviem co mam robit. Ako si pomoct a ulavit. Ostala som uplne sama. Rozvedena. Rozidena. 3 deti. 40 rokov.
Rozisiel sa so mnou laskavo. Ze nas vztah mu viac berie ako dava. Ze tomu daval sance rok a pol. A nic sa nezmenilo. Ze tento krat je to z jeho strany definitivne a uz viac proste nechce.
V zime sme planovali spolocne byvanie a potom sa to zacalo kazit. Az to takto vyvrcholilo. A ja som uplne na dne a zufala a idem sa zblaznit od bolesti. Neviem ako si ulavit. Ako to zvladnut. Som na nom psychicky strasne zavisla. Mala som len jeho. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Strana
z10
autor
7. máj 2024

@karolinakr nehovorim ze sa mi potia ruky ked nanho myslim.
Ale ano, zbytocne pistim. Lebo mam obecenstvo. Je to moja barlicka. Vypinam si socialne siete aspon na tyzden

katkati
8. máj 2024

Tvoje deti nech budú pre teba najväčším šťastím a nie muž, akých je na svete milióny. Aby si v budúcnosti neľutovala, že tvoje deti museli určité obdobie pozerať a brať ohľad na mamu, pre ktorú neboli dostatočnou motiváciou, aby sa neutápala v žiali kvôli pre nich cudziemu mužovi. Neskôr to pochopíš a bude ti z toho smutno, možno.

zufalka987
8. máj 2024

Neviem preco, ale uz po druhej strane, ked si pisala, ze chodi k rodicom na celu sobotu som si spomenula na jednu diskusiu, kde sa presne na toto stazovala jedna mamicka s 3+1 detmi, ze je domased a viacmenej si ide svoje, ze ani k tebe ist byvat nechce. Samizda aj na tie Vianoce si bola sama, ked deti bola u ex, a ani ta vtedy nezavolal k rodicom vsak? Davnejsie si pisala, ze ta vo vela veciach opravuje.
Uprimne, po tych 17? rokoch s prepnutym ex si mala ostat sama nejaky cas a dat sa dokopy z toho ponizovania, lebo takto si sa naviazala hned na prveho chlapa, hoci to bol tvoj spoluziak. Proste nie.
Si sikovna a inteligentna zena a mas naozaj na lepsieho chlapa. Nenechaj sa znova urazat. Nedoprosuj sa. Ten kto ma naozaj zaujem bude druhu osobu sam vyhladavat, on ta skor odmietal. On ma 40 a zije si svoj zivot a nebol ti ani oporou v tazkych chvilach, vtedy mu to narusilo jeho bublinku a tiez to chcel ukoncit. Toto naozaj nie je laska z jeho strany.
Povedz si sama pre seba UZ STACILO,NEBUDEM SA DOPROSOVAT A PONIZOVAT PRE LASKU.

mamaamam
13. máj 2024

Prvý krát komentujem diskusiu, ale teda zaujíma má jedna vec. On mal nejaké závislosti za sebou?

enmery
Autor odpoveď zmazal
mamaamam
13. máj 2024

Ja prežívam aktuálne niečo podobne snažím sa ,,vytriezviet” z toho celého a preto si myslím že mám čo povedať alebo teda napísať k tomuto. Myslela som si že som odišla z dokonalého vzťahu u nás neboli žiadne hádky všetko bolo krásne dokonale cítila som sa že mám pre koho žiť a niekto žije pre mna. Pozorný obetavý nápomocný proste cítila som sa ako bohyňa. Ale ako vždy všetko má to ALE. Raz sa mi zdôveril, že mal problém s hraním, samozrejme láska slepá a každý si zaslúži šancu som to neriešila aj keď cely život som bola proti tomu. Ale to krásne bolo tak pekne že som to nechala tak.
My sme spolu už aj bývali chvala bohu žiadne dlhy sme nemali ani nič take, ale opätovne začal chodiť do herne s tým že hra karty a to je úplne niečo iné… presvedčil má o tom a že keď tam ide povie mi. Potom som prišla na to že vlastne chodi ak keď mi to nepovie a je tam vlastne skoro stále.
Jedného pekného dna som odišla. Cakala som že príde dáme do dokopy (naivná) asi som si myslela že láska je silnejšia ako toto.. no nie je vybral si cestu a ja som sa zrútila. To okolo toho je nadlho. Chcela som len povedať každý deň je ťažký a verim že to raz prejde… ale títo ľudia sú tak neskutočný manipulátori čo dokazu s človekom urobiť ja sa cely
Čas obviňujem že to bola moja chyba prečo som tak zrazu odišla keď to bolo dokonale, ale on neurobil nič od vtedy sa neozval 😂 takze mu to len vyhovovalo lebo vedel že sa mi to nepáči.
Dokazu klamať a rozprávať to čo chceme počuť. A to pre nás ženy ktoré sme slabé, ranene niekedy naozaj stačí. Lebo keď ti každý deň niekto rozpráva a píše ako nemôže byt bez teba ako si to najlepšie čo ho stretlo tak či chceš alebo nie dostane sa ti to do podvedomia a zrazu ste závislí dvaja. Ty na ňom a on na tom svojom. A tak isto sú tie abstinenčné príznaky hrozné aj z lasky lebo to čo ti niekto dával zrazu nemáš.
Vieš len toľko k tomu stále nevieš čo robil keď s tebou nebol. Možno to bolo celé len to aby utajil svoju závislosť.
Ja tu kázať nechcem len som už presvedcena že závislí ľudia sú naozaj manipulátori a viac ako sebe ubližujú najbližším.

martinka150
10. nov 2025

ahoj, ako sa mas dnes s odstupom casu?

Strana
z10