icon

Ako zvládnuť rozchod a získať úľavu?

5. máj 2024

Milionty krat ta ista tema. Ja viem. Po 3,5 roku rozchod. Definitivny. Strasne ma to boli a neviem co mam robit. Ako si pomoct a ulavit. Ostala som uplne sama. Rozvedena. Rozidena. 3 deti. 40 rokov.
Rozisiel sa so mnou laskavo. Ze nas vztah mu viac berie ako dava. Ze tomu daval sance rok a pol. A nic sa nezmenilo. Ze tento krat je to z jeho strany definitivne a uz viac proste nechce.
V zime sme planovali spolocne byvanie a potom sa to zacalo kazit. Az to takto vyvrcholilo. A ja som uplne na dne a zufala a idem sa zblaznit od bolesti. Neviem ako si ulavit. Ako to zvladnut. Som na nom psychicky strasne zavisla. Mala som len jeho. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

dadis
5. máj 2024

@karolinakr Nuz, asi napise, ze to ona nie je. Ale ja moje rady davam ozaj od srdca a drzim si tie pribehy v hlave, aj tento. Nepochybujem, ze to je ona.

la_dolce_vita
5. máj 2024

Autorka to nepoprela, takze zrejme kto mlči, ten svedči.. a naozaj zbytocne radit ☹

autor
5. máj 2024

Citam si tu druhu temu. Baby, je to priserne ked sa vam niekto hentak dostane do hlavy ze zacnete spochybnovat samu seba. Naozaj hrozny pocit. Neviem kto som. Neviem co je pravda.
Volal mi podvecer. Bola som zrovna v obchode. Ze mi donesie domace vajicka. Ja ze ok.
Ked som prisla domov, uvedomila som si, ze ho nechcem vidiet. Ze nechcem byt v pozicii kamosky. Ked volal ze stoji pred dverami, tak som mu povedala ze sa necitim na osobne stretnutie. Nech ich necha pred dverami. Povedal ze ok.
Ja viem, maly krocik, ale aspon cosi som zvladla.
Potom este pisal ze ci si chcem zavolat. Povedala som ze nie. Tak zas ze ok a dobru noc.
Vymazala som znova jeho cislo odvsadial.
Pomohlo mi to trosku. Ze som sa za seba aspon malinko postavila.
Velmi mi pomaha o tom s niekym diskutovat. S niekym kto ma nadhlad a odstup. Lebo inak mam len jeho slova a jeho nazor

autor
6. máj 2024

strasne nizku mam sebadoveru, uplne sa spochybnujem, neverim si :( strasne mi chyba, normalne ma to fyzicky boli. nic nevladzem, uplne som bez energie. milovala som ho uprimne a celym srdcom. takeho, aky je. cim sme boli dlhsie spolu, tym viac som ho milovala. a unho to bolo naopak. cim sme boli spolu dlhsie, tym viac veci mu vadilo. nevedel nic z mojich chyb prijat. stale ma "trestal" tym tichom. aj ked, on mi to vysvetlil, ze to robi kvoli sebe, ze on ked ma nervy, tak mu dlho trva, kym sa ukludni. akceptovala som to, nebombardovala som ho, cakala som, kym sa ozve on.

stale mal na mna nervy. na kazdy chybu, co som spravila, a potom mi to vycital, ze mu otravujem zivot. povedal, ze jemu je teraz lepsie, lebo nemusi nic riesit.

kolko krat som sa zachovala zle ja. naozaj. ziarlivost, maniere, kontrola. ale pracovala som na tom. pochopila som, kde robim chyby, co mu vadi a prestala som s mnohymi vecami.
v poslednej dobe vsak casto vyvolal konflikt on. aspon ja som to tak citila.
napr bol na mna vecer protivny, tak siel domov. rano mi zavolal, ze prepac, len ja som mala este v sebe hnev z vecera, tak som nedokazala byt hned v pohode. nic som mu nevycitala, len som cakala, ze ked bol protivny, ze sa mi to bude snazit nejako vynahradit. a on povedal, ze ide k rodicom (aj cely predchadzajuci den tam bol), tak som si povzdychla. a on sa zas nastval. ze vsak mi povedal prepac, tak co este riesim a preco mu stale otravujem navstevy rodicov.
potom mi vecer napisal (dobru noc iba) , ja som neodpisala, lebo som sa hnevala, ze ma zas cely den ignoroval, a potom sa zas on uplne vytocil na mna, ze preco som neodpisala, ked on mi zmierlivo napisal. a nakoniec to skoncilo tak, ze ja som zas bola ta, co sa doprosuje a trapi :(

a takto to vlastne bolo cely cas. ja som ho vzdy niecim nahnevala a on sa vytocil. vzdy mi potom podrobne vysvetlil, cim som ho nahnevala a preco a ja som sa citila ako ten najhorsi clovek na svete, co mu strasne ublizuje. a mala som byt vdacna za to, ze mi to vysvetluje, lebo mi venuje svoj cas a enegiu, aby som stale nerobila tie iste chyby.
proste som cely cas tahala za kratsi koniec. a on cely cas vystupoval ako laskavy, empaticky a velmi citlivy clovek.

ja neviem ako to ma vyzerat v normalnom vztahu, to je asi moj najvacsi problem :(

minenkak
6. máj 2024

Čo tak prestať sa v tom váľať ako v hovnach a začať žiť

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
anketkarka
6. máj 2024

Dve deti mali vzťah. Ako v škôlke, prepáč. To nie v zlom, ale v 40 a matka 3 deti má také jednanie vo vzťahu??? A on chce mať pokoj v tomto veku. Ani sa mu nečudujem, lebo v tomto veku človek čaká zrelejší prístup k ľuďom. A keď on nevedel zvládnuť ešte ani Tvoj povzdych, že ide k rodičom a hneď sa na tom vytočil, tak to ste sa našli. Lietalo vám to ako v talianskom manželstve s emóciami. Odúvali ste sa ako trucovité deti a práca na vzťahu 0 bodov.

autor
6. máj 2024

@minenkak ano. To si stale hovorim, ze mam to proste nechat tak a neriesit

autor
6. máj 2024

ale potom si zas poviem ze vsak musim precitit tu bolest a smutok, nemozem to potlacat a ignorovat, to tiez nie je dobre

autor
6. máj 2024

@anetkaadamko nechcem ho skatulkovat. nechce ma. Bodka. To staci. Ja to musim len prijat a zmierit sa s tym

minenkak
6. máj 2024

Ale prosím ťa vyser sa ty na bolesť a smútok načo to je dobré,ak chceš bolesť jebni hlavou o stenu a smútku budeš mať ešte v živote dosť
Inak kde berieš čas v tvojom veku a s tromi deťmi na takéto placanie sa v hovnach

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
autor
6. máj 2024

@minenkak 16-18 hodin denne travim sama so sebou, to sa potom vie do toho clovek paradne zamotat, do spiraly myslienok

autor
6. máj 2024

@anetkaadamko dufam, ze uz nie :( preto som ho vcera odmietla, ked prisiel, ze ho nechcem vidiet. lebo na to nemam silu. ja si aj poviem, ze budem silna, a potom bum, nieco sa vo mne zlomi a ja sa uplne zosypem. proste no contact je idealna cesta. resp. asi jedina. potrebujem sa dostat z jeho vplyvu a najst samu seba.

minenkak
6. máj 2024

Prečo sama so sebou,kedy si mala naposledy sex,kedy si bola naposledy cvičiť,kedy si bola naposledy v kine,nik iný ťa na nohy nepostaví,každému to je jedno

la_dolce_vita
6. máj 2024

Ale on ta praveze chce, ale deptat, ponizovat a nicit. Moja reakcia by bola, tak ja ti uz nebudem otravovat zivot.. maj saaaaa... a KONIEC. Musis pochopit, ze toto je jedina mozna cesta, ak si nechces ublizovat. S nim sa jednoducho neda.. uz to prosim pochop.

autor
6. máj 2024

@minenkak posledny sex bol s nim samozrejme, vzdy som mavala sex iba s dlhodobym partnerom. cvicit chodim pravidelne, aj do kina obcas sama vybehnem (to on odmietal), chodili sme spolu po standupoch, to sme mali radi obaja. a ano, spamatat sa musim iba sama, kazdemu inemu som ukradnuta.

minenkak
6. máj 2024

Pýtam sa na teba, čo zas tahas jeho sem,nájsť človeka,zviera mne je jedno čo máš rada na sex,cvičiť každý deň do zdochnutia ,zavelit deťom ,že sa ide na výlet

autor
6. máj 2024

@la_dolce_vita ano, darmo si davam ruzove okuliare na oci. je jednoduchsie sa putat k nemu a hladat v nom, co tam nie je, nez opustit komfortnu zonu a byt sama. byt sama je pre mna ta najtazsia vec na svete. cely zivot som bola pod vplyvom niekoho

autor
6. máj 2024

@minenkak ano, aktivita dobre pomaha na depresiu. len premoct sa k nej je tazke.

minenkak
6. máj 2024

Však stačí vstať,čo je ťažké úst na dve hodiny na prechádzku rýchlym tempom ,dám slúchadlá do uší a idem

minenkak
6. máj 2024

Si ma vyčerpala,vstan a staraj sa o seba ,fakt toto normálna hlava nepoberie,

la_dolce_vita
6. máj 2024

@minenkak presne tak, je to vycerpavajuce a obavam sa, ze aj zbytocne. Toto chce odbornika.

minenkak
6. máj 2024

Jaj ešte toto,stazujes sa,buď rada,že prejdes sama na záchod,lebo až potom zistíš, čo je fakt na hovno život,keď budeš ležať a mať plienky a budeš vo vlastných hovnach

autor
6. máj 2024

@la_dolce_vita
@minenkak ale hej, vsak ja viem, ze tu pistim kvoli kravacine a ze sa na svete deju ovela horsie veci. pre mna je to teraz koniec sveta, ale uvedomujem si, ze v skutocnosti sa mi nic take fatalne nedeje, ze to zbytocne tak strasne prezivam.

pre mna by bolo ovela jednoduchsie, keby som to dokazala brat s nadhladom.
obdivujem ludi, ze dokazu po rozpade 3,5 rocneho vztahu byt hned v pohode a neriesit. ja to proste bohuzial nedokazem.

rolu zohrava aj to, akym sposobom to urobil. cez telefon. vela zranujucich slov zas zaobalenych do toho, aky je on vlastne laskavy a ako som ho ja cely cas trapila.

autor
6. máj 2024

citim sa strasne vinna. to je asi najsilnejsia emocia, ktoru teraz mam.

fiirsttiime
6. máj 2024

Autorka kde mas vobec deti, nemôžeš sa odreagovať s nimi? Ja teda neviem precitala som si to tu a teda precitaj sa po sebe ešte raz, ved ty vlastne na toho úžasného chlapa nič úžasné nepíšeš 😉 akoze byť sama je o drzku ale príde mi úplne prepnuty, definitívny koniec a zvoní s vajcami 😃 neviem no toto som robila ked som mala 15st ... zober kamosku a dajte riadnu dovcu pri mori a užívaj slobodu, samotu ten pravý isto príde 🥰

autor
6. máj 2024

co som mala na nom najradsej boli dlhe rozhovory o vselicom. vzdy som sa nanho mohla obratit, bol mi mentorom. ale hej, niekedy sa viem strasne opustat a to mu isto liezlo na nervy.

od zaciatku bol ten vztah v tej rovine, ze ja som jeho potrebovala viac ako on mna. on je spokojny uplne sam. to ja nedokazem. ale tak som proste potrebovala dalsiu facku od zivota, aby som sa to naucila. aby nezaviselo moje stastie stale na niekom inom.

my sme sa o nasom vztahu casto bavili. na zaciatku sa aj on mna pytal, ze co potrebujem, aka je moja predstava. a hned na zaciatku mi aj povedal, ze proste niektore veci neznesie. a jednou z nich bola prave aj ta ziarlivost a majetnickost.

a on sa proti tomu branil tym, ze si robil odstup. a ja som potrebovala pravy opak. ja som potrebovala uistenie o jeho laske, ze som jeho jedina. necitila som sa v tom vztahu nikdy milovana, nikdy som nemala pocit, ze som na prvom mieste, proste to bola cely cas jedna obrovska neistota.

a ked som sa konecne uvolnila a nic neriesila, tak stacila jedna banalna otazka, jedna veta a uz bol problem. darmo som potom vysvetlovala, ze som to tak nemyslela, uz sa to bohuzial nikdy nedalo zobrat spat. moje ospravedlnenie neprijimal.

ale bola som castokrat narocna a upistana, no. to si musim priznat.

postupne som to odburavala, ale proste prilis pomaly a on uz na to nemal nervy.
ja som chcela niekoho, kto bude stat po mojom boku, a on to proste nechcel. nikdy v nas vztah vlastne neveril.

banderaska29
6. máj 2024

no pozri. podla mna ty velmi dobre vieš, čo je problém vo vašom vztahu a to ty teda podla všetkého nie si, len pán je tak trošku manipulátor 🙂

začínaš sa stavať za seba, to je ono. rob to aj dalej. chlap chce nezávislu ženu, nie plačlivu trosku, ktorá bez neho nevie žiť. to najkrajšie, čo Ťa čaká, je ten pocit po vyliečení sa z tohto šaškarskeho vztahu a potom ten jeho vyraz, ked pred nim bude stáť sebavedoma žena, ktorá ho už nebude potrebovat ! 💃 Tam sa dostan, nesmúť za ním. a hlavne, buď sama, vybuduj si stratenú sebadoveru, tym príde aj sebeláska. žiarlit do istej miery je ok, aj ja žiarlim, hoci som sebavedoma, ale do istej miery.

každá sme si tym prešli, či veríš, či nie. tisíce, desiatky tisíc žien a každý iný príbeh. neplač viac, než si zaslúži. bud matkou, bud kamoskou a bud sebe najvacsou láskou 🙂

banderaska29
6. máj 2024

a áno ! to si presne vystihla - ty nevieš, ako to má vyzerať v normálnom vzťahu. priala by som Ti stráviť so mnou a mojim mužom, koľko cti a lásky, rešpektu mi odovzdáva. aby si videla, čo si zaslúžiš ty a každá jedna žena. rozhodne nie dementa bez úcty voči tebe