icon

Ako zvládnuť rozchod a získať úľavu?

5. máj 2024

Milionty krat ta ista tema. Ja viem. Po 3,5 roku rozchod. Definitivny. Strasne ma to boli a neviem co mam robit. Ako si pomoct a ulavit. Ostala som uplne sama. Rozvedena. Rozidena. 3 deti. 40 rokov.
Rozisiel sa so mnou laskavo. Ze nas vztah mu viac berie ako dava. Ze tomu daval sance rok a pol. A nic sa nezmenilo. Ze tento krat je to z jeho strany definitivne a uz viac proste nechce.
V zime sme planovali spolocne byvanie a potom sa to zacalo kazit. Az to takto vyvrcholilo. A ja som uplne na dne a zufala a idem sa zblaznit od bolesti. Neviem ako si ulavit. Ako to zvladnut. Som na nom psychicky strasne zavisla. Mala som len jeho. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

autor
6. máj 2024

@minenkak toto bol uplne zbytocny prispevok, ktoreho cielom bolo akurat ma zhodit. To nezvyknu robit stastni ludia

hellionka
6. máj 2024

čítala som len pár strán, ale akože čávo chodí von “za kamoškou” kedy môze byť s Tebou a Ty sa ešte obviňuješ, že si žiarlivá … prosím nezblázni …

enmery
Autor odpoveď zmazal
midori123
6. máj 2024

Autorka prepáč, ale mňa pri čítaní toho čo píšeš, nenormálne nadvihuje zo stoličky!
Tak tvoj syn dostane chemošku, ale od teba sa očakáva, že to nebudeš toľko riešiť a prežívať, lebo to aj tak nemáš ako ovplyvniť, ale hentoho kktka jedného, sorry za výraz, ale inak sa on nazvať ani nedá, jeho neskutočne na*ral fľaškomat kdesi v Bille!
Prosím ťa, buď tak dobrá a daj mi na neho kontakt, zajtra sa za ním zastavím.
Neboj sa, hlavu mu neodtrhnem, aj keď by som teda najradšej, no chcem vidieť na vlastné oči xhuja, ktorý sa takto správa.
Lebo ja už mám hoooodne 40+, ale teda takého xhuja som ešte nevidela!

A prosím ťa, prestaň za ním už mrnčať.
On je učebnicový príklad manipulátora a ty si z neho komplet zmagorená.
Už dosť! Už naozaj stačí! Spamätaj sa a rob so sebou niečo.

autor
6. máj 2024

@enmery no, vsak ako som zacala s nastavovanim hranic, tak som mu obcas oponovala. Len to casto spustilo taku burku hnevu, ze som potom znova ustupila.
Ale pokial si nezazila manipulatora, tak sa to tazko vysvetluje. On naozaj bez prehanania bol schopny mat hodinovy monolog o tom, ze ako sa citi a ako som mu ublizila a potom mi daval kontrolne otazky, ci som pochopila co chcel povedat.
A mala som mu byt vdacna ze mi venoval cas a energiu. Tak som vdacna bola.mala som pocit ze to je v poriadku. Hovoril pokojne a velmi laskavo

minenkak
6. máj 2024

A ako som ťa ja zhodila a prečo by som to prosím ťa robila

midori123
6. máj 2024

A ty si ho ako taká trúba tú hodinu počúvala a ešte aj odpovedala na jeho drbnuté otázky, hej??
No sorry, ale ty si tiež riadne trafená

autor
6. máj 2024

@midori123 dakujem za Tvoje slova. Za ten zdravy hnev, ktory u mna uplne absentuje 🙂
Dnes som sla s detmi na jedno miesto, kam som chcela uz ist dlhsie. Tak som sa snazila si uzit kazdy moment, proste sa sustredit len na pritomny okamih.
Napisala som si ulohy, ciele, ktore potrebujem urobit tento tyzden.
Neodkladam upratovanie. Snazim sa konat tak, aby som mohla byt na seba hrda. To som vygooglila ze je tiez cesta k sebalaske

autor
6. máj 2024

@midori123 ja som naozaj verila tomu ze to robi pre moje dobro. Neprislo mi to divne. Odprezentoval to tak ze mu mam byt vdacna za energiu ktoru mi venoval, lebo prenho to bolo velmi vycerpavajuce

enmery
Autor odpoveď zmazal
autor
6. máj 2024

Ked si to vezmem spatne a s nadhladom, tak ano, on robil zo seba neustale obet a ja som bola vinna za vsetko

midori123
6. máj 2024

Nie, žiadna vďačnosť za jeho čas! Čo je on kráľ, alebo nejaký prezident zemegule??
Neblázni dievča! Však ak mám niekoho rád, tak s ním ten čas chcem tráviť, je to úplne prirodzené, a nie že budem očakávať vďačnosť a pomaly aby mi ruky-nohy bozkávali, lebo som sa uráčil prísť!
Však to je úplne na hlavu

enmery
Autor odpoveď zmazal
autor
6. máj 2024

@enmery ja som nenapisala ze konkretnej knihe neverim. Ja som napisala ze ich je velmi vela a ze to ma odradilo. Ze si vyberiem nespravnu a budem este viac zmagorena. Tak ze sa teraz spolieham radsej na terapiu. Tejtp terapeutke verim, je stvrta co som vyskusala a zatial mi sadla najlepsie.
A ano, jasne, zmena nepride sama od seba, presne ako pises, clovek sam musi vyvinut nejaku aktivitu. Ja si pisem dennik vdacnosti plus dalsie cvicenia ktore mi terapeutka dava.

midori123
6. máj 2024

@enmery presne! U mňa po prvom pokuse o niečo podobné by letel cez zatvorené dvere, a ešte by ich aj zaplatil!

karolinakr
6. máj 2024

@enmery ty kokos, toto je dobre, som myslela, že som excelovala slovami mudrosti,👍 ale toto je ešte lepšie
psychiatrovi, čo vyštudoval Vš a roky pracuje v obore, a hlavne vie, o čom hovori, neveriš a magorovi, čo ta ponižuje a cvičí, ako malého žiačika, žerieš a veríš každé slovo...to je k popukaniu 😀

enmery
Autor odpoveď zmazal
autor
6. máj 2024

@enmery super ze mas nastavene hranice sama od seba. Vidis, ja to zial tak nemam a musim na tom krvopotne pracovat. A za to, ze hranice nemam, za to naozaj ziadnym sposobom nemozem.
Ked mi o tom terapeutka hovorila, pre mna to bolo ako osvietenie. Ze ahaa, tak toto znamena mat hranice. Waau.
A ano, jasne, ze ho to stvalo, ked som si dala hranicu

autor
6. máj 2024

@enmery napises mi prosim Ta tu knihu ktoru tu opakovane spominas? Dakujem

karolinakr
6. máj 2024

šak ked toho psychiatra prečitaš, tak ťa osvieti, že budeš svietiť ako nočna lampa..

autor
6. máj 2024

@midori123
@enmery naposledy, ked isiel mat takyto dlhy monolog, tak som si po par minutach odfrkla a prevratila oci. Proste som mu dala jasne najavo, ze ma to nebavi pocuvat. On ostal ticho a potom na mna brutalne vyletel, ze on kvoli mne musel “ako kokot!” sediet potichu a od nervov skripat zubami. A ze co by sa mi stalo keby som si ho vypocula. No uplnu scenu urobíl zas. Potom siel nasrany domov a napisal mi ze uz ostava doma a ide si lahnut (mali sme este poobede spolu plany) tak som mu napisala ze ok, oddychni si. Tak on to potreboval este vyhajpovat a napisal: urob si program sama.
Lebo velmi dobre vedel ze ma tym zrani.
Ale potom sa nejako sam ukludnil a prisiel.

To len teda na ukazku toho ze ako to prebiehalo ked som sa snazila nastavit si hranice

autor
6. máj 2024

@karolinakr no vsak ale stale cakam ze ktora kniha to teda je a furt nikto nepise ziadny nazov ani link 🙂

karolinakr
6. máj 2024

daj jeho foto, nech to je väčšia sranda,...
ja ti dam link len teraz pozeram Sex ve meste..ked mi slubiš, že do toho kukneš, dam ti na vyber z 15 kníh

autor
6. máj 2024

@karolinakr nieee, milion knih si najdem aj sama, je toho teraz strasne vela vsade. Chcela by som jednu a nejaku overenu. Idealne ozaj od odbornika. Lebo takych samozvanych odbornikov je okolo nas vela a takych sa bojim

enmery
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
6. máj 2024

mne stači jeho foto, aj ja sa chcem zasmiať..

enmery
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
6. máj 2024

chcela by si jednu a len overenu...
je tu jedna princezna zo Srbska, ta tiež neveri nijakym kniham a odbornikom, terapeutom -ti nepomahaju, ani viera vám nič nehovoríl...
už takto ked niekto začne vetu, tak...
ked vam odbornik nepomôže, tak potom už nikto.
.toto jedno si raz a navždy zapamätajte

enmery
Autor odpoveď zmazal
minenkak
Odpoveď bola odstránená