Ako zvládnuť rozchod a získať úľavu?
Milionty krat ta ista tema. Ja viem. Po 3,5 roku rozchod. Definitivny. Strasne ma to boli a neviem co mam robit. Ako si pomoct a ulavit. Ostala som uplne sama. Rozvedena. Rozidena. 3 deti. 40 rokov.
Rozisiel sa so mnou laskavo. Ze nas vztah mu viac berie ako dava. Ze tomu daval sance rok a pol. A nic sa nezmenilo. Ze tento krat je to z jeho strany definitivne a uz viac proste nechce.
V zime sme planovali spolocne byvanie a potom sa to zacalo kazit. Az to takto vyvrcholilo. A ja som uplne na dne a zufala a idem sa zblaznit od bolesti. Neviem ako si ulavit. Ako to zvladnut. Som na nom psychicky strasne zavisla. Mala som len jeho. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
no, kazdopadne, po citani si o sebalaske a zavislostnej vazbe prichadzam k tomu, ze on mal tu sebalasku proste prilis silnu a ja minimalnu.
presne to, o com si citam, sa ma on snazil naucit. mat radu sama seba, venovat sa sebe, robit pre seba drobne veci.
bohuzial, moja chyba, nepocuvala som ho, mala som pocit, ze uz som v poriadku.
on si drzal odo mna odstup, lebo citil, ze nie som uplne v poriadku, bal sa priputat. a aj tak sme sa v tom motali 3,5 roka. lebo mi nechcel ublizit.
zranovali sme sa vsak navzajom. ja som ustupovala a prisposobovala sa, lebo som bola zavisla. a on tlacil, riesil, dohovaral, lebo ma chcel naucit nieco, co ma naucit nemohol a robil to nevhodnym sposobom. tlakom, krikom, manipulaciou, vycitkami, tichom.
som presvedcena o tom, ze nie je narcis, nebude to uz chciet vratit spat.
nemyslim, ze je bezchybny, v urcitom case sme si pomohli, zachranili sa. a teraz uz bol cas, aby sa nase cesty rozisli.
bože tieto žvásty🙈
áno zachraňovali ste sa🤦♀️ už si konečne zapni racio ak ti nejaké ostalo a sprav hrubú čiaru.
@karolinakr to asi bolo k inej teme, nikto z nas nemal ziadnych inych partnerov 🙂
@mondolina na to, aby som sa posunula potrebujem najst, kde som robila chyby. a potom to riesit. preto tie zvasty. nemozem urobit hrubu ciaru a hodit to za hlavu, lebo zas skoncim v podobnom vztahu. a to naozaj nechcem.
ani to nemozem cele hodit nanho a vyvinit samu seba, lebo tak to proste nie je.
nesiem svoj diel zodpovednosti a je len na mna, ci s tym nieco urobim. a ja s tym realne chcem nieco urobit. tato diskusia mi vela dala, viac ako ta minula, kde to bolo cele uzatvorene, ze on je manipulator a narcis.
chyba je vo mne. ze som si to nechala.
to bola téma, že " Aferka s nadriadenym" a mam upozornenia hned vedla seba aj s tvojou témou.....tam tiež baba narieka za nejakym starym, neatraktivnym poruchou OCD, ked chceš prečitaj si, obaja su zadani -ženatý, vydatá - vzťah na pracovisku nadriadený a podriadená
A čo s tebou? kašleš na to, alebo veriš, že ťa ešte zlomí? najhoršie, ked city zviťazia nad rozumum, nemysli si, že som nebola do debila zaľubena a ako, tam som umierala, ked sme sa rozišli, dnes sa na tom smejem.proste povaha uplne nula bodov, mama sa mi smeje..
vyčkaj času ako hus klasu, ta zaľúbenie pomaly opadne,a možno bez pocitov lasky budeš si to vedieť lepšie zhodnotiť, či ozaj bol tak kvalitny, že stalo za nim plakať--racionalne si to vyhodnotíš, čo v momentálnom stave nie si schopná
@karolinakr ja uz neplacem, neumaram sa. ako, ano, stale to rozoberam a riesim, ale sucasne sa snazim mysliet aj na seba. co mozem pre seba urobit.
neumieram, to urcite nie 🙂
urcite som na tom ovela lepsie nez cez vikend, naozaj mi tato diskusia dost pomohla otvorit oci. ale tak to je len zaciatok, musim v tomto nastaveni vydrzat.
naozaj nemyslim, ze bol debil. len tam proste nebola laska z jeho strany a z mojej strany to bola v prvom rade zavislost. to si musim priznat.
a prečo ste sa vlastne stretavali? ked ťa nelúbil a ty jeho ano? si ho uháňala? a preto bol taky prudky?
mal ťa plné zuby?
@karolinakr ano. ja som ho casto uhanala a on drzal a drzal a ked mal toho plne zuby, tak na mna vyletel
Čo raz viac si myslím,že ty si bola ten slabý článok vo vašom vzťahu,nejdeš ty už so seba spraviť plnohodnotného človeka
@minenkak ano, ja si tiez myslim ze problem bol vo mne. Preto som ho obranovala od zaciatku. Len som nevedela ten problem definovat. Teraz mi je to uz jasnejsie
@minenkak preto som zacala chodit na terapiu, lebo som vedela ze problem je u mna. A veci boli lepsie. Len som sa v zime na to vykaslala a sa mi to vratilo ako bumerang
Bolo pre mna jednoduchsie to stastie hladat v nom, nez u seba. Moja situacia nema bohuzial komfortne riesenie.
Bolo to ako s rozvodom, tiez to bolelo urobit to a zaciatky boli neskutocne tazke, ale krocik po krociku sa veci zlepsili
Ako ,že nemá komfortné riešenie,veď keď budeš robiť so sebou poriadok sa ti bude každým týždňom zvyšovať komfort,to ,že sa hráš na ublíženu a bleeee ako mne je zle je len pohodlné
@minenkak komfortne bolo ked som mala partmera a terapiu riesila len okrajovo.
Komfortnym by bolo to zvalit nanho ze bol manipulator.
Nekomfortnym je priznat si chybu a pracovat na jej naprave
@minenkak nemam pocit ze sa hram na ublizenu, len sa v tom vsetkom skusam nejako vyznat
@minenkak a ano, je mi zle, velmi mi chyba. Vycitam si to. Som hrda na seba kazdy den, kedy sa mu neozvem. Proste drobne pokroky. Su to 4 dni iba od rozchodu
Pozrú, niečo si si uvedomila, čítaš...ale ver mi, že jeho správanie fakt nemalo nič spoločné s normálnym chlapom.
@enmery na toto sa fakt vobec necitim, aby som to rozpoznala. A ani to nechcem riesit. Ja mam zavislostnu vztahovu vazbu a nedostatok sebalasky. To je fakt. A to proste musim vyriesit. Lebo som na nom zavisla. Potrebujem ho. Chyba mi neskutocne a odmietam si sama pred sebou priznat ze je definitivny koniec.
Proste som zavisla. Musim sa z toho len nejako dostat a nezopakovat tu istu chybu. Vrhnut sa do narucia prveho kto prejavi zaujem. To je cesta do pekla. A to nechcem robit ani sebe, a ani mojim detom.
Nevies si predstavit ako ma desi ta predstava samoty. Mam z toho panicke zachvaty. Takze sa snazim nejako prezit zo dna na den. Hodinu po hodine.
On bol tiez zavisly. Ale na alkohole. Isiel asi podobnou cestou akou sa chystam teraz ja. Asi preto neznasal planovanie, tiez ho desil pohlad na buducnost bez kvapky alkoholu a zil zo dna na den
panicke zachvaty so samoty? to je blbost jak traky, nejaka zavislosť na laske može byt, ale ked si tak kontaktny človek, určite lepšie, ked tu lasku rozlo0žiš na 10 ludi ako uhanať jedneho, ktory utečie od nervov..mam kamaratku, ta ked nema 100 znamych, tak ani jedneho, tu chodi, tam chodi, rodina, oslavy, meniny, tetky, babky, rodičia synovej frajerky, surodenci, kamaratky zo ZŠ, zo strednej, z cirkvi, z misie,z novin chodi spievat stepovať malovat na tury do Tatier, do nemocnice za mamou za ocom,..ja neverim, že keby si bola takto rozlietana, jeden chlap by ta vedel takto rozhodiť
kurzy si robi, jazyky, medzi tym si najde na mna čas, sama vychovavala decka proste duracelka,.verim tomu, že nesedi doma a neplače do vankúša, že láska jej nevyšla1
@karolinakr to nevadi ze to je podla Teba blbost. Ja to tak mam proste. Niekto ma paniku z pavukov, niekto zo samoty. Ja ked na to pomyslim, tak mi zacne busit srdce, spotia sa mi ruky, pride mi tazko od zaludka. To bude asi sucastou tej zavislosti. Neviem. Su to proste fyzicke prejavy na podvedomej urovni, to neviem zmenit myslienkami, len na to proste nemysliet.
@karolinakr a co sa tyka Tvojej kamaratky - ok, jej to tak vyhovuje. Mne nie. Ja tuzim po stabilite, teple domova, po chlapovi, ktoremu mozem varit a mozeme len tak byt spolu. Nestojim o milion povrchnych znamych a neustalom lietani kade tade.
prepáč, ale tam máš tri deti....to fakt sa cítiš sama....?
a vieš ako to vidím ja? za pár týždňov sa zas dáte dokopy a budete sa v tom točiť, až ti úplne prepne.
ja som takéto vzťahové závislosti riešila keď som mala 17 rokov. to ťa život doteraz nič nenaučil?
@mondolina nie. Nedame sa uz dokopy. Ja naozaj potrebujem byt sama. A podla mna to on citi rovnako. Ze aj on potrebuje byt sam. Vsak to mi aj povedal.
A nie, zivot ma moc o vztahoch nenaucil bohuzial. Len to negativne
@enmery ano. mas pravdu. V podstate mi daval velmi malo. Nechodil so mnou a s detmi takmer nikam. Ked som sa moc trapila, tak sa vacsinou od toho distancoval. Spolocna dovolenka ani nahodou, maximalne predlzeny vikend (2x za cely cas). Velmi zriedka sa nechal presvedcit na aktivitu, ktora bavila mna. Naozaj mi daval iba omrvinky a za tie vyzadoval vdacnost
snažila som sa najlepšie ako som vedela, nechcela som ta uraziť ponižiť ani ubližit, ak sa tak stalo, dodatočne sa ospravedlnujem, ale vypinam si tuto diskusiu, ty si jak hluche drevo, do ktoreho možu hodiny a hodiny hovoriť, on si stale pojde svoje,.ešte si nedorastla na ine zmyšlanie, svet a centrum tvojho vesmiru je chlap, ktory si ťa nevaži a ma ťa za nič, ok, nech sa ti potia ruky, ked nanho mysliš a tymto sa poručam...btw mne tiež nevyhovuje lietať kade tade, ale chcela som ti dať iny pohlad na to ako sa da straviť život,,,hovoriš, že maš panicku uzkosť alebo socialnu fobiu . i to sa da pochopiť, ale ked budeš cely život zavreta doma a piliť uši doma novej znamosti novemu chlapovi, hadaj, kolko z nich pri tebe vydrži ,,,zero,,,nula ,,uteču jak tento, pojdu het, a to je jedno,či je alkač alebo biznisman, nikto tvoje "pindania" neunesie dlhodobo,,,možno to nechceš počut, ale maš 40, tak ti to niekto musel povedať,,,tak čau a maj sa dobre 👎

a ano, musim si otvorit v tomto oci. choval sa ku mne skaredo, nervacil, hukal na mna, manipuloval ma. nemozem ho ospravedlnovat tym, ze sa tak choval, lebo ja som ho doslova uprosila aby so mnou ostal.