icon

Ako zvládnuť rozchod s malými deťmi?

6. apr 2025

Ahojte,

Píšem ako anonym aby si to náhodou nečítal kto nemá. Moja otázka je tie ktoré máte za sebou rozchod ( v ktorom sú aj malé detičky) ako ste to zvládli ? Ako ste sa s tým vyrovnali? Ďakujem

krasneleto
6. apr 2025

Neviem čo sú malé detičky,moja dcéra mala 5 keď sme sa rozvadzali,robili sme všetko preto aby trpela čo najmenej, dodnes máme s exmanzelom keď tak na okolie pozerám výnimočne dobrý a korektný vztah

krasneleto
6. apr 2025

Ale späť k otázke. Bolo to náročné aj pre dcéru aj pre mňa. Nevedela som sa dočkať času keď už spala aby som zo seba všetko vyplakala. Trochu do kariet hralo že otec robil na tri zmeny čiže bola naučená na menej času s ním. A všetko voľno bol d malou,aj u nás, snažili sme sa malej vysvetľovať že ju milujeme stále rovnako atď. Ale plávala a ja večer takisto. Chcelo to len čas a neustále ubezpečovanie o Tom,že to z my dvaja nie sme spolu nič nemení na Tom ,že navždy sme rodina my traja. Tohto sa snažíme držať aj s novými partnermi

bijuuska
6. apr 2025

Záleží od (ex) partnera. Ja som s jedným dieťaťom zažila to čo by som neprijala nikomu, ale tá úľava stala za to aj keď to je stále veľmi náročné. Neľutujem, že sa to stalo, ľutujem len že nie skôr. Deti vnímajú viac ako si vieme predstaviť, keď som to počula od niekoho neverila som tomu až časom som videla, že to nebolo dobré pre nikoho ostávať v takom vzťahu. Treba sa pripraviť na ťažké časy, ale stojí to za to. Je to náročné zvládať všetko sama, ale určite lepšie ako ostávať v nefunkčnom vzťahu.

autor
6. apr 2025

@krasneleto malé deti myslím do dvoch rokov konkrétne jedno dieťatko. A ono tiež je to podobne že rok žijeme oddelene len ešte ta snaha o záchranu bola ale už teraz vlastne cítim že tam moc záchrana nieje iba sa naťahuje ten čas a stále je niaky deň pekný a potom zas veľa zlých dni myslím medzi nami ako dospely. Výčitky, iné predstavy o živote. Ak sa pýtate aké to bolo pred tým bolo to iné ale okolnosti finančná situacia a nestabilnosť zo strany partnera ho veľmi zmenili čo by samozrejme nevadilo ak by tam bola niaka snaha o zmenu vlastne je ale iba slovne činy nevidím a keď sa pýtam keď je to teraz tak aké to bude neskôr ?

autor
6. apr 2025

@bijuuska ako na hupačke raz je normálna dohoda a potom zas zmena a útok slovný.

janickacrazy
6. apr 2025

Podľa mňa pri takom malom dieťati je to lepšie sa rozísť, lebo to pomerne rýchlo zabudne a nebude sa vypytovať, prečo ocko neprišiel. Horšie je, keď už je dieťa väčšie. Ale samozrejme záleží na oboch partneroch, či po rozchode si nerobia napriek a podobne.

lucimichi
7. apr 2025

nijaký, nijaká!

autor
7. apr 2025

@lucimichi bol tvoj komentár k téme alebo na tému hodiny slovenského jazyka?

lucimichi
7. apr 2025

Presne to druhé 😁

krasneleto
8. apr 2025

tvoja dcerka je malinka, ak mate nezhody teraz, lepsie to nebude, ked ani kvoli malej sa neviete nastavit rovnako... ak mas moznost, odid z tohto nefunkcneho vztahu.. mozete byt nadalej obaja dobrymi rodicmi, ale nebudete ukazovat dcerke to, ako to nema fungovat.. hoc sa nemusite hadat pred nou, vnima prostredie... v tom vyrasta, tieto vzorce navnima a tie jej budu prirodzene