icon

Ako zvládnuť samotu, keď je manžel na fuškách?

prosimpekne
2. okt 2024

Ahojte.ja už som sem nedávno písala na túto tému.píšem znova.ja neviem,čo mám robiť...
rok sme manželmi,spolu sme čochvíla 4 roky.ľúbime sa ale problém je inde.
môj manžel pracuje na zmeny,nočné znášam horšie,pretože sa v podstate vyhýbame jeden druhému.denné som si zvykla,aj keď to znamená,že odchádz o 4 a domov príde takmer o 19.00.Dobre,žijem s tým,že proste to je život,takto pracuje.Keď sme sa brali,on mal 42 a ja 38,čiže už pomerne dosť.bývame v meste na byte,pochádzame obaja z dediny.on má v podstate menšiu polovicu mesiaca voľnú,čiže ak voľno padne cez týždeň je u rodičov a pomáha im.hovorím mu,dobre oki ale keĎ máš voľno,príď domov normálne,aby sme boli spolu dlhšie aspoň,keď máš to voľno.snaží sa,nehovorím,že nie...jeho oco už je na dohodku ale je živnostník a tým,že chodí na fušky do rôznych firiem,potrebuje od muža obČas pomôcť.teraz robia jednu zákazku,bola to zákazka na dlhšie.no a proste,mňa ide roztrhnúť,lebo už ráno mi oznámil,že príde dnes večer.včera to bolo zase,že potrebujú si to dokončiť (neprišla som a zrazu mi volal po pol hodine,zlato prídi pre mňa,idem domov),nech prídem k nim,v pondelok to bolo poďme k našim,potrebujem si to od rána s otcom chystať,zajtra idú znova,zase príde neviem kedy...ráno,keď mi oznámil,že príde neskoro,ja som začala hneď plakať a išla som si zapáliť (nefajčím inak,iba keď som nasratá,no v poslednej dobe je to hocikedy).
Nehovorím o tom,že keď je u rodičov a nie je na fuŠke,tak stále je to niečo,čo musí robiť,čo chce pomôcť...ja nehovorím,situácia sa zlepšila ale nieje to také,aké by malo byť.teraz,čo by sa mal snažiť mi vytvoriť pokojné postredie,pretože za pár dní ideme na vklad embrya,pretože sanám nedarí otehotnieť normálnou cestou,tak tie pokojné podmienky nemám...a to mi povie,že sama si vyrábam ten stres.mne ten nአdomov ani ako domov nepripadá,keď je to takto...ja už normálne začínam pochybovať,či som normálna a či by som nemala vyhladať psychológa,pretože trápim seba a aj jeho.
čó mám robiť?toto nie je život

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@yoxinka ja sa bojim toho,ze ten muz mi opaprou nebude.dufam,ze nebude tak bez chrbtovej kosti.ja viem,ze babatka potrebuju opateru velku

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@sima234 ked taham za kratsi koniec tak preco chcel manzelku?len tak na pobavenie,ked zostane vecer cas?o vztah sa treba starat,lebo ta manzelksa tam nebude cakat do nekonecna....

yoxinka
2. okt 2024

@prosimpekne
Samozrejme, že ti nebude oporou. Veď pozri, čo dorába teraz. Dieťa chceš hlavne ty. On sa len vezie. Keby to bolo na ňom, možno by mu žiadne dieťa nebolo treba. A keď uvidí, čo život s bábatkom obnáša, bude u rodičov ešte viac. Riešiš dookola to isté. Načo chcel manželku … sa spýtaj jeho, my to nevieme 🤷‍♀️

sima234
2. okt 2024

@prosimpekne ale manželka nie je o tom, že robiť to čo chce ona. On aj naďalej má vlastný život, na ktorý bol zvyknutý. Tak ako ty si predstavuješ, že sa on prispôsobí tebe, tak si možno on predstavuje, že ty sa prispôbíš jemu. Vzťah je aj o kompromise, nie iba o tom, čo chce jeden. U teba je to len to, čo chceš ty a ako si si to ty "vysnívala". Ale očividne to nemáte rovnako, ale ak nepopustí ani jeden, tak to nemá budúcnosť.

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne "ked taham za kratsi koniec tak preco chcel manzelku?len tak na pobavenie,ked zostane vecer cas?o vztah sa treba starat,lebo ta manzelksa tam nebude cakat do nekonecna...." otázka skôr je, prečo si si práve jeho vybrala za manžela, veď si vedela aký je.

rozculena
2. okt 2024

@prosimpekne samému by mu bolo ťažko? On nie je sám,je buď v robote alebo u rodičov.On nemá voľný čas,v ktorom by bol sám.Ani sex nemáte.
Absolútne nechápem,načo je jemu žena.
Išla by som preč na pár dní,že či by si to vôbec všimol....Predpokladám,že ani nie...

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@rozculena sex mame,nehovorim,ze nie.i ked ja by som si to predstavovala castejsie.aj teraz mi napisal,zlato,pridem neskor,nepytaj sa ma kedy,sam neviem...

vilma7
2. okt 2024

A aký bol pred svadbou? Podľa mňa iný nebol.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@vilma7 pred svadbou chodil eŠte viac.dokonca velakrat sa stalo,ze streda,stvrtok mal nocnu,cize sme boli spolu az v piatok vecer a on slubil rodicom,ze pride na celu sobotu pomoct.ja neviem,ako to beru ti chlapi...

vilma7
2. okt 2024

@prosimpekne a co očakávaš od tejto diskusie? Véd vieš kde je problém.
V manželovi. A ten tu ženy na MK nevyriešia.
Bud si zvykneš alebo sa naučíš na samotu. Iné to podľa mňa nebude a keď sa narodí dieťa bude to ešte horšie. Lebo budeš na neho ešte viacej tlačiť a on jednoducho iný nebude.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@vilma7 chcela som sa iba podelit o moje zufalstvo a bezbrannost...a mozno cakala troska pochopenia.poradit,ci mam vyhladat psychologa,pretoze moje chovanie nie je normalne...

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne chceš povedať, že Tvoj manžel má denné a nočné zmeny, teda 12-stky a keď má 2 nočné za sebou, že on ešte vládze celé dni makať u rodičov? To ako fakt?

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne kto hovorí, že Tvoje chovanie nie je normálne? On? Jeho rodičia?
Skôr by som Ti odporučila zísť z kratšej cesty. Ibaže Ty chceš dieťa a tikajú Ti biologické hodiny.

madeincssr
2. okt 2024

Tak zase uplne to hrotit netreba. Su zeny, ktore maju zdrave dieta aj daleko po 40-ke. Ale jasne, rizika tam su a lekari su vzdy radsej na strane konzervativnosti (obav), "aby to potom nebolo na nich", ze zenu pozbudzovali, co nie je az take nepochopitelne.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@zltalienka ano.su dni,kedy si potrebuje odpocinut ale vacsinou ide k nim a zacne si nieco robit a potom sa snazi prist s vyplazenym jazykom.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@zltalienka co by si robila na mojom mieste??povedz mi

bonboniera
2. okt 2024

Uprimne ja nechápem ani jeho rodičov, to im neni blbe ze ich dospelý syn, ženatý chlap trávi všetok svoj voľný čas u nich? By som ho hnala metlou byt jeho matkou, nech sa láskavo ide žene venovať keď už ju konečne po 40tke ma … ale tak je jasne ze ani oni nemôžu byt úplne v poriadku keď to považujú za normalne a ešte jeho pomoc a pritomnost neustále vyžadujú.

yoxinka
2. okt 2024

@prosimpekne
Ty si si niekde udrela hlavu a preto nerozumieš, čo ti píšeme???? Ty si úplne OK, problém je TVOJ MUŽ!!! Máš naprd chlapa! Pred svadbou bol ešte horší, načo si si ho brala? Máš DVE možnosti: 1. Nájdeš si iného muža 2. Zmieriš sa s tým ako to máte, lebo kým jeho rodičia budú žiť, inak to nebude. Dieťa vaše problémy len zhorší, nič nebude lepšie, keď bude dieťa. Dieťa nerieši vzťahové problémy, dieťa ich ZNÁSOBÍ! Takže, keď s týmto mužom budeš mať dieťa, budeš z toho celého ešte zúfalejšia, lebo to bude horšie! Budeš na všetko sama a on bude popri robote chodiť otcovi pomáhať na fušky a mamke kopať na záhrade a všetko robiť, čo si povedia.

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne netuším. Nie som na Tvojom mieste. Z toho čo píšeš je ťažké odlíšiť, čo píšeš v návale hormónov pred vkladom a čo píšeš/myslíš seriózne. Predpokladám, že si rozumná žena, ktorá si pred vstupom do manželstva uvedomila koho si berie, aké sú jeho "slabé stránky" a akceptovala ich. Očakáva sa, že budeš pokračovať v nastavenom "móde". Teda on maká, Ty sa staráš o rodinné "teplo domova". Teda domácnosť, časom deti. Dieťa je "skoro na ceste".
Časom budeš mať dieťa, čo je predpokladám Tvoj hlavný dôvod vstupu a zotrvania v tomto vzťahu. Cieľ splnený z oboch strán, Ty máš dieťa, on má "rodinu ako sa patrí".
Očakávala si niečo iné od manželstva s týmto chlapom? Ak áno, tak potrebuješ iného partnera.

madeincssr
2. okt 2024

AUTORKA, ako (preco) ste sa dali dohromady? Preskakovali tam iskry, bola chemia? Mate nejake spolocne nazory, zaluby, sposob travenia volneho casu. Len sa pytam, ci problem nebude hlbsi, nie je to ziadne vyryvanie.

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne ak si očakávala, že sa po svadbe zmení, tak si na svoj vek neskutočne naivná. Nezmení sa.
Ale ako sama píšeš, je to dobrý chlap. Ak chceš mať dieťa, tak radšej s dobrým, pracovitým chlapom ako s ....
Tento Ťa po finančnej stránke nenechá strádať, postará sa o aj o Teba aj o deti. Ale prebaľovať, kočíkovať nebude.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@bonboniera ja tiez nechapem jeho rodicov.a to velakrat jeho mama povie,ja od neho chcem nieco raz za 2 tyzdne.on tam iniciativne robi co treba.aj ja u may,rodicom treba pomoct,nie odstrihnut sa uplne.ale takto???

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@yoxinka ja si nechcem hladat ineho muza.ja toho svojho lubim pres to vsetko...len co manici je toto.ja ked ho porovnam s bratom,svagrom...ako oni oblietaju okolo zien.ja nepotrebujem az takto ale nepride mi normalna tato situacia.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@zltalienka je pravda,ze hormony urobia vela...vcera som si bola manzela vyzdvihnut u jeho rodicov,jeho mama prisla k autu pozdravit a ja som sa rozplakala,zo zufalstva...ja som vyrastala v rodine,kde otec bol od rana do vecera v robote,po robote na fusku,cez vikend velakrat tiez...prisiel domov a zaspal unaveny.a ja takyto zivot nechcem.mozno mi to preto tak strasne vadi.no myslim,ze je normalne,aby sa manzel staral o vztah.moj sa stara ale nie tak,ako je treba

prosimpekne
autor
2. okt 2024

ja chcem doma vymalovat obyvacku,vymenit zachod..na to nie je cas doteraz

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne tak prečo si si vzala rovnakého chlapa ako je Tvoj otec?

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@zltalienka lebo som verila,ze sa zmeni.ano polavil a zmenil sa ale stale to nie je dost

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne a nebolo by jednoduchšie nájsť vyhovujúceho chlapa a nie prerábať nevyhovujuceho?

madeincssr
2. okt 2024

@zltalienka no len taki neexistuju 🙃.

yoxinka
2. okt 2024

@prosimpekne
Muža si si našla presne podľa vzoru tvojho otca. Chcela si žiť presný opak, ale tie vzorce nepustia. Si presne ako tvoja matka a tvoje dieťa (ak nejaké budeš mať), bude presne ako ty. Zmeníš to jedine tak, že si nájdeš iného muža, tohto nezmeníš.