icon

Ako zvládnuť spoločnú domácnosť s ex-partnerom

4. sep 2022

Ahojte, je tu mamicka, ktora kvoli dietatu ostala v spolocnej domacnosti preto, aby netrpelo dieta ale aj mamka?
Neviem si predstavit byt bez syna kvoli striedavke…
Som ochotna spat s nim v detskej izbe, starat sa o nu, a prispievat na domacnost….
Doreraz fungujeme na zvlast uctoch, vydavkoch a tu vidim situaciu, ktoru chcem riesit a nastavit pravidla.
Dakujem

mikadooo
•
4. sep 2022

Ja len že je to psycho... Buď pre jednu alebo pre druhú stranu alebo pre oboch. Musíte byť fakt veľmi rozumní ľudia, kde ich vlastné ego ide bokom a základným cieľom je spokojné dieťa, no aj tak si to neviem úplne dobre predstaviť ostať s ex... Vaše ďalšie vzťahy ako budú vyzerať? Či teraz už bude celibát do smrti a exa budeš tiež nútiť na to pristúpiť? A ďalších milión otázok... Mám pocit, že si príliš nezdravo naviazaná na dieťa a môžeš mu tým viac uškodiť ako pomôcť. Prečo ste si dohodli striedavku, keď ty to tak nechceš?

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
daniela1911
•
4. sep 2022

V takejto domácnosti bude dieťa určite trpieť. Toto nie je zdravé prostredie. Viem si to predstaviť na nejaký čas, pár mesiacov, kvôli presťahovaniu a preklenúť obdobie po RD pri návrate do prace.. ale žiť takto. Určite nie

pribinak
•
4. sep 2022

Veď skúste takto existovať, ale myslím že je to dlhodobo neudržateľne
Nerozumiem k čomu je toto dobre?

Navyše to dieťa nie je ani hluché a ani slepé. Radšej striedavku a kvalitný život ako toto.

To sa budete tváriť že sa nevidíte?
Alebo to čo bol doteraz problém už nebude ?

deti95060810
•
4. sep 2022

moja švagr. takto žije. s manž.
sú rozvedení, ale žijú pod jednou strechou a vychovávajú spolu deti...
isto majú nejaké pravidlá, pretože dokonca chodia spolu aj na oslavy a správajú sa k sebe úplne slušne. Keby som nevedela že sú rozv. tak to by som nikdy na nich nepovedala. Takto žijú už min. 4 roky.
švagr. k jeho rodine nechodí...

31silvia12
•
4. sep 2022

Tak z vlastnej skusenosti napisem, ze zalezi aky mate s ex vztah..ja som takto zila 2 roky po rozvode..a poviem Ti .ciste psycho..naozaj..pre mna najhorsie roky zivota..tiez som zostala kvoli synovi..no bolo to nad moje sily..

gladys_07
•
4. sep 2022

Skusenost chvalabohu nemam ale znie to ako recept na katastrofu. Predpokladam ze dieta je este male. Dokedy chces s nim byt v detskej izbe? Nechces mu dat priklad zdravej rodiny? Kde sa manzelia objimu, smeju spolu, pohadaju sa…nielen ziju paralelne zivoty.

Urcite by vam sud schvalil striedavku? Ako by ste to riesili s pracou?

nnnuuunnn
•
4. sep 2022

Všetky tu píšu, aká je to katastrofa, ale podľa mňa pre dieťa to bude katastrofa aj keď bude mať striedavku a nie je také ľahké nájsť tie dokonalé vzťahy po rozvode. Na čas, to môže byť dobre riešenie, že dieťa nebude pohadzované medzi domácnosťami ako zemiak.

dadis
•
5. sep 2022

@nnnuuunnn Nemyslim si. Zena ma po rozvode "rozkvitnut" a nie spat s dietatom v detskej izbe. Uz len toto mi pride psycho. Ak je dieta male, tak ta striedavka nebude pol na pol. Mama si musi zvyknut a zacat ten cas bez dietata vyuzivat vo svoj prospech - praca, vzdelavanie, konicky, randenie. Za mna no go (este pochopim, ked sa rodicia striedaju v jednej domacnosti, kde je trvalo len dieta). Ved aj ten muz chce mat svoje sukromie, svoj zivot.

viera
•
5. sep 2022

Zabudni nato…Budes ublizovat sebe a aj tomu dietatu…Je mi luto ze ti to nevyslo s muzom ale toto fakt nie je riesenie…To sa psychicky da tazko zvladnut….A dieta tiez nie je slepe,hluche…

sense
•
5. sep 2022

A akp to budeze riesit ked si najde jeden z vas partnera. Ako si rozdelite majetok , domace prace starostlivost. Aky bol dovod rozvodu?
pamataj dieta vidi citi a pocuje.

mjk40
•
5. sep 2022

Veď ak sa nebudú neustále hlučne hádať. Dohodnú sa na platenie účtov. Kto, kedy a ako sa bude o dieťa starať. Môže to fungovať ak budú obe strany pravidlá dodržiavať. Medzi sebou sa môžu tváriť, ako by boli iba dvaja nájomníci v jednom byte. Skúsiť to treba. Držím palce a pevné nervy.

nnnuuunnn
•
5. sep 2022

@dadis hej len nikto sa tu nezamýšľa, či má aj peniaze na kúpu nehnuteľnosti, aby mohla kvitnúť

dadis
•
5. sep 2022

@nnnuuunnn Ved preto, by ten volny cas mal vyuzit na to, aby si to byvanie sama zabezpecila (vzdelavanie, nadcasy, zmena prace, podnikanie) a predpokladam, ze dosrane nieco z bsm

standusina
•
5. sep 2022

Nejaky cas sa to da zvladnut, mam kamaratku, ktora tak bola, ale nakoniec to ukoncili a ona sa odstahovala a maju striedavku. Lebo to bolo vela na nu, ked mu nova frajerka vyvolavala aby prisiel a on sa chystal, proste to po psychickej stranke nezvladala.

natallys
•
5. sep 2022

Ak už ale netvoríte pár ako taký, tak to nebude mať dlhého trvania a jeden z vás takéto spolunažívanie proste vzdá. Podľa mňa sa tak nedá fungovať, keďže časom prídu nový partneri a potom ako co

reanda
•
5. sep 2022

si si ista, ze ty budes trpiet menej takto, ako pri striedavke? si schopna zit s clovekom, ktory bol doteraz tvojim partnerom, dalej len ako so spolubyvajucim? a vysvetlit to aj tomu dietatu? ako stare je dieta?
je to psychicky a emocne mimoriadne narocne.. nie nezvladnutelne, ale hodne narocne

nurielka
•
5. sep 2022

Takto fungovala kamoška asi rok a pol od rozchodu, kým sa nevyplatí byt. Zo začiatku ok, potom tam nosil novú partnerku, a odvtedy jej peklo začalo, chcel ju z bytu vystrnadit za každú cenu, oblizoval sa tam s novou pred ich dieťaťom, v noci počúvala kadeco(keby len to), vypínal elektrinu keď odchádzal z bytu, vodu keď sa išla sprchovať, vyjedal čo si ona pre seba kúpila z chladničky.. ak ste milý ľudia, ktorý sa vedia zhodnúť(o čom pochybujem keď sa rozchadzate) tak možno, ale inak..

zoro9836
•
Odpoveď bola odstránená
•
dassena
•
5. sep 2022

je to nezmysel, nikomu to neprospeje a dietatu duplom nie, to len tazko bude niest, lebo to dieta to citi, to napatie aj vsetko :/

mandzula
•
5. sep 2022

Toto nie je dlhodobo urzatelne a nemyslim si, ze je to pre dieta dobre. A co mozni buduci novi partneri? Dietatu sa ma dat vzor fungujucej rodiny, hoci i tej zlepenej.
Ma vidiet, ze otec je stastny, mama je stastna a nie zit s nejakymi spolubyvajucimi.

trubi
•
6. sep 2022

Ahoj. Ak chceš, napíš mi ss.