Ako zvládnuť starostlivosť o dieťa bez pomoci?
Prvá ochorela dcéra, potom muž a nakoniec ja. Celé sa to dialo deň po dni. Prvý deň sme spoločne lietali okolo malej, s tým, že v noci som pri nej bola iba ja (ako každú noc, muž spáva v inej izbe lebo on sa potrebuje kvalitne vyspinkať……….zvykla som si), druhý deň ochorel muž, celý dě som varila a priekla na želanie, iba či večer išiel malú uspať, v noci sme s malou nespali, štandardne noci bývajú o držku a ráno som vychádzala z postele nevyspatá a ešte aj chorá. Do samého obeda som počula toho pána biadkať a predbehovať sa ako je jemu vždy horšie. Takže do obeda kľudový režin zaujal (veď málo ho má….) na obed som si išla ľahnúť s malou, veď čo budem, nejdem robiť kotrmelce, sme chorí. Mladý pán celé tri hodiny, čo sme spali sa hral na pc (nehráva sa hry, ale stále dačo robí na pc) a keď sme sa zobudili, tak prehlasil, že už ma dosť, že si ide ľahnúť teraz on. Ako dopi*i, mala ma energie či je chorá a či nie a on potrebuje oddychovať v čase, keď ona potrebuje spoločnosť? Ja nevládzem, ale premôcť sa musím. On drichme deň noc vždy ked treba niečo robiť
Toto u neho uz asi len tazko zmenis.
no, my ti ale s tymto problemom nepomozeme, musis o tom komunikovat s manzelom.. ci si sa chcela iba vyrozpravat?
Presne, chcela som to iba zo seba dostat von lebo myslienky si dakedy ako jed s lepsie ked su vypocute a videne
Nastastie dnes veda pokrocila tak daleko, ze zena so zapalom pluc sa bez problemov dokaze postarat o chlapa so soplikom
(1. zakon matky Murphyovej)
Chod si lahnut, malu strc k nemu a vec vybavena. Este prichadza do uvahy svacnut ho panvicou po gebeni.
Pochybujem, ze vyrozpravanie na MK túto situáciu nejako zlepsí🙈
Načo si varila a piekla na želanie, keď ste chorí?Mala si ležať pri malej a oddychovat
Typický chlapi mňa tiež ide z môjho poraziť ráno vstávame do práce obaja na 6 on príde z práce ľahne na gauč a svet gombicka 😁 on je unavený skoro vstával a ja čo ? Navariť,kopec veci doma urobiť o 20 padám na hubu a to ja v práci stojím on sedí😱a keď ma náhodou soplik to ani nepíšem radšej to umiera😁
Vieš čo. On nebol, zlatíčko doteraz a odrazu sa zmenil. Nejdem Ťa ľutovať, lebo takto si ho doteraz akceptovala a naučila len a jedine ty! Máš doma xxx, nie partnera. Blahoželám.
Furt témy jak cez kopirák. Žena robí všetko a potom príde choroba a ona príde na MK vypľuť niečo také.
Zamkni dvere aby mala nevedela újsť a ľahni si.ja som veľa krát tak bola kým muž bol v práci a bola som chorá sama z deťmi doma.Som pvoedala synom nech donesú hračky ku mne na posteľ a hrali sa pri mne.pravda nespala som po očku som ich sledovala ale aj zavretými očami si odýchneš chvíľku a po ležiačky oddychuješ.Ak by sa nudila povedz malej nech ide pozrieť ocina čo robí.
U nás to zaberá ak ma muž vidí akoby spať príde spíta sa či som chorá a ke´d poviem že som tak ma nechá dodychovať aj dvere privrie a zamestná niečím chalanov.Pomôže,pravda ak je chorí tak leží aj on.
@viestta nenormálne trefné 😂🤣
OK. Ty si ho vybrala :D
Autorka vieš ono si tie hranice žena nastavuje sama. Ja som pri začiatku vzťahu povedala že viem variť ale neznášam to a tiež mám rada poriadok ale po nikom neupratujem a ak chce pokračovať somno vo vzťahu tak nech ráta s tým že pohodu mať nebude 😅 a keď niečo spravím je to s ochoty a lásky k nemu (materskú nerátam tam to je spravodlivé že ťahá žena) a čuduj sa svete moja polovička ma vie zastať vo všetkom a keď ho prekvapím jeho obľúbeným jedlom alebo ak som skôr doma ja a spravím obed som vychválena až za uši 😅 každopádne moja mama je celá v pomykove a pomali sa za mňa hanbí že muž ide variť večeru 🙄😏 taķže úplne chápem kde tieto maniere vznikajú ... bohužiaľ
Pomôcť ti neviem ale možno keby pomalinky začneš byť ,,nešikovnejšia" a pomali ho nenápadne zatiahla do domácnosti s vééľa véľa chváľou a neopravovala po ňom veci 😅 tak by sa s neho časom mohol stať chlap ktorý ťa podrží v takýchto chvíľach a nebude sa schovávať za chorobu 😊
Takeho by som hnala do 🔶️
No chapem ta celkom ako moj ex. Bola som vydata "slobodna" mamicka.
Treba mu povedat, ked ti povie, ako ma dost, ze ty si rovnako chora a mas rovnako dost. A ze teraz musite spolocne vymysliet, ako sa postarate o malu a ze co teda navrhuje. Este raz prizvukovat, ze ti je realne zle, mas vsetko, co aj on a proste nastala krizova situacia, ktoru musite obidvaja ako rodicia vyriesit.
Moj muz este za slobodna tiez lezal s kazdou drobnostou, ale odkedy mame maleho, tak pochopil, ze ked sme chori obaja, tak proste sa musime prestriedat, nemoze sa zdravie jedneho ohrozit tym, ze bude pri chorobe ficat ako inokedy a este sa starat o druheho choreho. Rozdiel.je, ked jeden len napr. len sopli a druhy ma vysoke horucky, vtedy sa to nedeli pol na pol.
@xtrin 🤣 to s tou mamou, mám podobne, minule som tam došla s deťmi a pýta sa ma kde mám muža a ja že doma upratuje a varí 😂 úplne som videla ako ma prebodla pohľadom, že to je moja robota..
@denkabemommy no je to smutné 😂 a poznámka takto som ťa nevychovala musí byť 😂... som rada že táto generácia už nebude vychovávať mužov k celoročnej hybernácii a ženy k služobníctvu 😆
@denkabemommy a svokra ako reaguje? 😂
@enmery no to ma len mrzí, to je tak krásne mať popri materstve aj život zážitky... a dovolenka bez detí bola som 😁 a nebolo nad to vrátiť sa šťastná plná energie a venovať ju opäť rodine 🤩 šťastná matka + šťastný chlap = šťastné deti 😅 ... to bude ešte asi dlho zakorenené v ženách bohužiaľ cítiť sa vinná pretože si doprajem, ale čo na to povedia susedia ... ale to je aj tým že ľudia asi najviac zo všetkého riešia materstvo a radi sa starajú a vedia čo je správne a čo máš robiť inak budeš označená ako zlá matka a manželka 😅 Ja ten titul kľudne príjmem a väčšinou od mamky 😂😂😂
A na kieho frasa si ešte aj varila a dokonca piekla na želanie. Ženy veď vy si to robíte samé. A potom vám neostáva nic len sa chodiť sťažovať v domnení že sa vám uľaví... Neulavi budete frustrovane ešte viac lebo okrem žien ktoré sú na Tom tak isto ako vy , vám napíšu aj ženy ktoré to majú tak akoby ste si želali vy a len to prehĺbi vasu frustráciu.
P.s skóre uzdravenie
@xtrin svokra sa teší, že dobre syna vychovala.. u nich doma aj svokor kmitá, takže nemá námietky 😂
@denkabemommy aaa tak môj tiež od dectva sa zapájal 😁 takže je to opäť o tom kde človek vyrastá ... ale pomáhať doma mal - pri mne len pretočí oči alebo má takú nenápadnú poznámočku 😁 ale aj tak ju mám rada
Vykastrovať, alebo poslať na nútené práce. Možno, keď bude menej testosterónu, či značne zhoršené životné podmienky, polepší sa aj zmýšľanie aj chovanie.
PS: tiež len výlev.
@xtrin u nás to dospelo do bodu, že muž prevracia očami len pri mojej vete “urob to ty, lebo tam je pavúk” 😂😂😂. Ale nemôžem sa sťažovať, či doma som alebo nie som je tu vždy vyupratované, navarené. Starší syn si donedávna myslel, že okná môžu umývať len chlapi 🤣
@denkabemommy starší syn nemá okolo 10 😂 mám šikovnú dcéru. 😂😂😂

A od nás chceš čo?