icon

Ako zvládnuť svokru kritizujúcu dojčenie?

9. feb 2025

Ahojte, vsade naokolo pocuvam ako by som uz mala syna odstavit, nerozumiem preco sa ludia stale staraju do druhych. Syn ma 10mesiacov. Okrem mlieka vela jedla nespapa a moja svokra tvrdi, ze je to kvoli kojeniu. Niekedy mi dokonca povie, ze mu tym dojcenim “skodim” a chybaju mu latky zo stravy. Snazim sa vyhybat tejto teme, lebo si myslim, ze syn je este maly, mlieko potrebuje a dojcenie mi neprekaza, ani ma neobmedzuje. Viem ist kludne na 3-4 h prec a strazi ho manzel. Svokre som uz parkrat povedala na “rozum” ze ona svoje deti uz mala moznost vychovavat a dojcit, nech sa mi do toho nestara. Niekedy mi radi davat mu sunar, alebo ine umele mlieko. Naco? Nechapem tu logiku, ked mam svoje mlieko, preco by som kupovala umele. Povedala som jej uz velakrat, vyhody, ci mi teda ona bude kupovat sunar..atd.. no ona si ide stale svoje. Uz k nej ani nemam chut chodit, lebo vzdy sa zvrtne kazdy rozhovor na tuto temu. Nie som nejaka fanaticka kojo matka, ktora bude dieta dojcit do 10rokov…Najprv som to vypustala, neriesila ju, jednym uchom dnu a druhym von, teraz sa aj vzopriem a poviem svoj nazor, ale ona je mimo a vzdy dava tie mudrosti.
Ako by ste ju slusne uzemnili, aby sa proste nestarala do mojho tela, mojich prs, dojcenia? Dakujem za rady🙂

Strana
z2
autor
11. feb 2025

@mantilka no to skusim, manzel je jej milacik😆

sulavikova
11. feb 2025

Aj mne táto persóna zhnusovala dojčenie. Dojčila som ju alebo vlastného syna?! Tak som tvrdohlavo trvala na svojom a pekne vydržala 1,5 roka.

autor
11. feb 2025

@sulavikova mne nezhnusuje dojcenie, mne sa zhnusuje ona sama tymi debilnymi nazormi.🫣

malamimi6
11. feb 2025

Povedala by som, že nám to tak vyhovuje a že sa o tom s ňou nechcem rozprávať.

milanemila
11. feb 2025

Povedala by som jej, ze este raz otvori tuto temu pocas navstevy u nej, tak odchadzam aj s dietatom a teda aj by som to dodrzala hned pri tom oznameni 🤷🏼‍♀️ s niektorymi ludmi sa zial neda slusne a po dobrom. Ako sa poznam uz by som davno na nu vyletela, lebo ked niekto nechape ak mu clovek raz pekne povie, tak jednoducho u mna tiez konci nejake pochopenie voci takejto osobe.

tribodky
11. feb 2025

Tak toto je blbe. U nas mala tento styl manzelova babka.

denkanr
12. feb 2025

To moju svokru skoro roztrhlo keď som prišla z nemocnice s babom aj so sunarom. Jej koment, že..."to snáď nie". A potom hneď prednáška prečo kojiť... 😀

anaj_janka
12. feb 2025

A dojčila svokra svoje deti?
Možno veľmi chcela a vlastne jej takto pripomínala jej vlastný bôl. Spýtaj sa jej koľko a ako sa jej darilo , možno sa niečo dozvies 🙂

autor
12. feb 2025

@anaj_janka nekojila ani jedneho syna. Ma styroch

anaj_janka
12. feb 2025

tak más odpoved
Čo by si ty potrebovala od druhej osoby v nejakom bolesti?
neber si to osobne

Strana
z2