icon

Ako zvládnuť svokru, ktorá ma ponižuje?

21. sep 2025

Prečo si niektoré svokry myslia, že manželky ich synov nemajú dobre nápady, nevedia variť, čo majú manželia radi, čo je pre nich dobre?
Ja si už niekedy fakt myslím, že som neschopná, že nič neviem, že mám skákať ako ona píska a pritakať jej na všetko.
Keď si dovolím nesúhlasiť, už nadáva, plače, vypisuje manželovi, aká som, že ho húckam proti nej, že mu nedovolím sa s ňou baviť. 🙄

Strana
z4
anonym_4b9254
21. sep 2025

No v prvom rade s ňou nebývaj. A v druhom rade jej všetko nevešaj na nos.

anonym_792ef8
21. sep 2025

@anonym_autor akým spôsobom ta ponižuje? Véd jej nechaj jej názor a ty si ponechaj svoj. Nech si hovorí, čo chce, ty si rob podľa seba. Jej domácnosť, jej pravidlá, tvoja, tvoje pravidlá. Ibaže by ta domácnosť bola spoločná, potom sa treba odsťahovať, vybavene. A muž si ta zastane? Lebo ak nie, je problémom on, nie svokra

anonym_9897ea
21. sep 2025

@anonym_autor Majte vždy na pamäti,ze tak ako p.svokra nie je dokonalá, tak ani Vy.V prípade,ze jej rada je použiteľná, použite ju...v prípade,ze nie, pustíte to von z hlavy.Ak za dobrú radu aj poďakujete,p.svokre, možno pochopí aj to, keď inokedy si robíte veci po svojom

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_ce319c
21. sep 2025

Nebav sa s ňou a hotovo

januska12323
21. sep 2025

Robí to lebo jej dovolíš. Komunikovať len cez syna/muža a môže sa sťažovať kde chce.

anonym_09c578
21. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor odstrihnúť a čím skôr ak si nechceš nechať zničiť svoju rodinu. Manžel nech sa baví a komunikuje výhradne on. Radím vám dobre. Nebudete prvá ani posledná čo tak funguje. Proste niekde to škre, tak ale nech to neškre u vás vo vnútri. Nekomunikovat hlavne. Ona žije z vás že môže robiť scény. Držím palce.

deedol
21. sep 2025

ty preco si vypisujes so svokrou? ved ked vies, ze je "komplikovana povaha", tak nech s nou komunikuje manzel o tychto dotahovackach, ktore su v skutocnosti len provokaciami. a ked pojde o nieco zavazne, ze sa mate k niecomu zaviazat alebo nieco slubit (napr. kedy pridete na navstevu a pod.), nech to konzultuje s tebou. aj deti mozu volat od manzela. mna by ani nehlo odpisovat na take bludy, ze sa mam stahovat 1000 km, a este sa snazit vymyslat racionalne argumenty, ktore druha strana vobec nechce pocut, lebo do teba len vrta. mam dost inej roboty.

autor
Autor odpoveď zmazal
deedol
21. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor este raz - ak nechces skoncit ako prva zena, tak to utni. okej, tak nech si teda volaju s vnucatami v nejaky vopred dohodnuty cas, ale preco mas byt do toho zatiahnuta aj ty? ved pustim videohovor a idem si robit svoje. alebo co nechapem, preco sa to neda?

januska12323
21. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor však nech mu vypisuje ty sa s ním dohodni kedy môže volať s vnúčatami a nech jej to oznámi.

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_ef7510
21. sep 2025

@anonym_autor ja mám svokru na druhom konci republiky a neodvážila sa mi zavolať ani napísať ešte ani raz. Pri prvom osobnom stretnutí skúšala na mna podobné veci ako na teba ale bola som nekompromisná. Nemá šancu aj keby sa na kúsky rozkrajala a ona to dobre vie. Vie to aj tvoja svokra? Lebo mne sa zdá že s tebou poriadne zametá.

hopsas
21. sep 2025

A manžel sa neobáva že skončíš ako jeho prvá žena? Lebo z toho čo čítam by som dvakrát nepovedala ze svokricka v tom nemala tiež svoj podiel viny.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
deedol
21. sep 2025

ako tak citam, co pises, musis si to ty v hlave upratat a nepovolit.
ok, napisu, ze chcu volat, zavolate - pri prvom naznaku debilnych kecov vypinam hovor - v tomto priklade konkretne pri tom "aku to mate mamu" KONCIM a hotovo. ty si nechas este aj deti manipulovat proti sebe. ver mi, pisem ti zo skusenosti. proste vypnem, poviem detom, ideme robit nieco ine a hotovo. bud to zaberie a prestane to robit. jasne, ze budu sceny a bude muzovi vyplakavat, ale ty nesmies povolit. max povies, ze ved ok, skusime si zavolat znova, a ked to urobi znova, znova okamzite vypinas hovor. to musis ako s malym dietatom, ked ho vychovavas. teraz mas vyhodu, ze su deti este male, ked budu vacsie, tak im vysvetlis.

hopsas
21. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ale manželovi toto nevadí? Keď mu matka takto zametá so ženami???

deedol
21. sep 2025

a navyse sa tym nemozes trapit, lebo mas dve male deti a nepotrebujes si robit zbytocne stresy - stres suvisi s imunitou a teda aj so zdravim, a predpokladam, ze kvoli detom tu chces byt co najdlhsie...

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_792ef8
21. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ja nechápem, na čo s ňou vôbec rozoberáš to, prečo s nimi nebývate. Povedala by som jej, nech sa spýta syna a viac by som sa na túto tému s ňou nebavila. Prečo ju tvoj muž neuprace, aby sa vám nemontovala do života? Ja by som jej jasne povedala, môže s deťmi hovoriť cez video hovor, ak začne o sťahovaní, vypínam PC. Ak to pár krát urobíš, pochopí. Ak by nepomohlo, zablokujem, vymaľované, pošlem jej pár fotografií poštou a finito. Svokru máš dostatočne ďaleko na to, aby ťa mohla štvať

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_792ef8
21. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor v tomto prípade by som s ňou nekomunikovala vôbec

atasina
21. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor poznam take typy, emocny upir. Vo svojom vnutri zranena a nestastna. Musis s nou prestat komunokovat, ak daco posle, podakuj. Nech sa s nou bavi manzel ak chce. Ale podebatuj aj s manzelom, aby vedel strategiu. Naozaj by si chcela aby ku Vam prisli na dlhsie? A detom taka starka chybat nebude.

atasina
21. sep 2025
@januska12323

Robí to lebo jej dovolíš. Komunikovať len cez syna/muža a môže sa sťažovať kde chce.

@januska12323 presne

atasina
21. sep 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor nie si zla, ona iba vyvolava v Tebe pocit viny a to ju bavi. Blokni ju a s detmi nech vola vzdy v ten isty den, ten isty cas, nie ked sa jej zachce. Uvidis, ze ju to prestane bavit. Toto je nastavenie hranic.

lindusss2016
22. sep 2025

@anonym_autor mne moja uz ex svokra ofrflala kazde jedno jedlo, ked u nas bola, ale vzdy vyzrala plny tanier. Ja som dobra kucharka, jej vlastny syn hovoril, ze varim 100x lepsie ako ona, proste podla mna cista zavist. Uz som sa na tom len smiala. Ale chapem, ze to zamrzi, ze ma vkuse niekto zaujem ta zhadzovat. To su ubohe bytosti...

anonym_1a6604
22. sep 2025

ty sa riad muzom a nie svojou hlavou zablokuj svokru a neublizuj vsetkym v tvojej rodine ze jej toto dovolis voci nim

tvoja vina je to ze tomuto vystavujes deti, im neublizi to ze nebudu v kontakte ale prave taketo reci a jej spravanie
tak sa spamataj nerobis dobre ked to dovolujes

Strana
z4