icon

Ako zvládnuť ťažký rok plný problémov?

12. okt 2024

Ahojte,

akosi na mna všetko dolahlo, je pomaly november a od zaciatku roka mozno bol 2 ci 3 januar ked sa spustili zdravotne problemy, niekedy sa bojim ci na mna nema niekto voodoo babiku, od januara velke bolesti chrbtice, vsetko co som mala rada pohyb, praca muselo ist bokom na par mesiacov, ked som sa vratila do prace aj s bolestami a nejak to rozdychala, mala som kolaps v praci a skoncila na urgente s arytmiou, medzi tym som rehabilitovala poskodenu platnicku, v tom obdobi mal nahly problem syn a rychlo sme vybavovali predoperacne a nasledovala operacia, velmi som sa o nho bala, ked uz prichadzalo leto a ja som si myslela, ze konecne je "po vsetkom" tesne pred dovolenkou som zistila, ze budem operovana tiez, medzi dovolenkou pracou, po praci sem tam urgent, ked sa nieco vyskytlo, zacala som byt uz strasne vycerpana, uz na jesen som sa citila velmi zle, po praci som si stale musela na niekolko hodin pospat a aby to nebolo malo, sa ozvali velke bolesti stavcov v krcnej chrbtici a zase lezim doma, citim, ze vobec nezijem, mam velke depresie z nekonciacich problemov a stracam zivotnu silu a nádej, je toho na mna privela a nenachadzam riesenie

Chcem sa opytat, ci taketo obdobia riesite meditaciami, alebo modlitbami, alebo ako...dakujem

Strana
z4
minenkak
12. okt 2024

Knihy ,filmy,prechádzky keď mi bolesti dovolili,hlavne si len vrav ,že oni to jednoducho prejde a bude dobre

caar_oliine
12. okt 2024

Ahoj, mrzi ma cim vsetkym si prechadzas. Mozno zvlastna rada, ale ja by som to asi riesila so psychologom. Tiez som mala december januar take narocne obdobie zdravotne, z toho samozrejme depky a zda sa mi, ze ak príde jedna vec, hned sa na ňu nabalí kopec ďalších.
3 x som bola na sedení u psychologičky ako samoplatca, a bolo to veeeľmi oslobodzujúce a pre mňa naozaj velmi dobre rozhodnutie. Zdravotne problemy sa nejako poriesili a ja si odvtedy dalej zijem spokojny zivot. Ak by sa mi to malo zopakovat, urcite nevaham a idem znova.

autor
12. okt 2024

@caar_oliine ano k psychologicke chodim, sa to uz nedalo ten tlak vydrzat, aj som si tam poplakala

autor
12. okt 2024

@minenkak to sa snazim, ale v zapati spadnem do uzkosti a depresie, leno to trva uz prilis dlho, ked sa obzriem spatne z celeho roka najdem len zopar dobrych dni

kittykat22
12. okt 2024

kamaratka ma velmi vazne zdrav. problemy, ochorel jej manzel, ich dcera ma tazku formu dysfazie a druha dcera maturuje a je uplne nekompletna. Sypu sa na nich problemy asi od doby koronavirusu a nejako to nejde zastavit. Psychiatricka jej predpisala 50mg Zoloft a je to lepsie. Uprimne, nedokazem si predstavit, ze tie problemy ktore maju by vyriesila meditacia alebo prechadzka.

caar_oliine
12. okt 2024

Ja som si tam tiez poplakala, ved oni su na to zvyknuti, to je v pohode. Drzim velmi palce aby sa ti polepšilo.

autor
12. okt 2024

@caar_oliine dakujem🌷

autor
12. okt 2024

@kittykat22 jasne, niekedy antidepresiva su dobre ako chvilkova naplast, aby sa clovek nezblaznil zo vsetkeho😥

lejja
12. okt 2024

Akoby som čítala o nás 😓.

autor
12. okt 2024

@lejja ja mam casto pocit, ze som sama takto, lebo to uz nie je normalne mat tolko problemov

simca06022011
12. okt 2024

toto este nie je tolko problemov :DDD ver ze nie... najdi sa cas na seba a odreagovanie. CHrbtica je na cely zivot, s tym sa proste bud naucis fungovat a pracovat, pochopis co a ako, alebo to je neustaly boj.

lejja
12. okt 2024

Keď si myslíme, že už bude lepšie,tak príde ešte niečo horšie.

autor
12. okt 2024

@simca06022011 no ja som si myslela pp 7 rokov s herniou platnicky v krizoch, ze uz to nejak bude a potom prekvapko to iste do krku 🙈 a to robim co mozem

salome123
12. okt 2024

Len tak pre zaujímavosť, kolko máš rokov? I nás je to cca podobne... Skoro každý týždeň riešim nejakého doktora pre mňa, deti, muža...

autor
12. okt 2024

@lejja ved toto, pri tom ja som ten typ, co vie pri dobrych dnoch rychlo prepnut do pozitive mind, rada sa smejem, ale tento rok rovno oznacujem za najhorsi vo svojom zivote

autor
12. okt 2024

@salome123 mam 42

kittykat22
12. okt 2024

antidepresiva niesu naplast. To su take magazinove kecy. Antidepresiva ako zoloft udrzuju v mozgu urcitu hladinu serotoninu aby sa clovek nedostaval do dlhodobej depresie. Ked je hladina sertoninu dlhodbo nizka tak clovek upada do tazkej depresie ktora moze mat dlhodobo velmi negativny vplyv na kvalitu zivota. Na Zolofte a spol. sa clovek dokaze povzniest na veci a aj napriek tazkej situacii dokaze v ramci moznosti fungovat. Je to presne na obdobia kedy je velmi tazka zivotna situacia ktoru clovek nedokaze ovplyvnit sam. Ale prilezitostne prepady a pocity smutku su stale pritomne. Po prekonani tazkeho obdobia sa lieky vysadia - nevznika na nich zavislost.

lejja
12. okt 2024

U nás už minulý rok bol ťažký .A tento je ešte horší.

autor
12. okt 2024

@kittykat22 brala som SSRI viem benefity, len v tazkom obdobi su pricinou okolnosti, aj ked rozumiem comu pises, dobre to zabera na endogenne depresie, kde ludia nevedia pricinu depresie

autor
12. okt 2024

@lejja napodobne, ja som mala rok 2022 tazky, potom 2023 som nejak preliezla, nasla som si aktivitu, ktora mi vela davala fyzicky aj psychicky, no potom prisiel zlom a 2024 je dobre peklo

0silvia0
12. okt 2024

Staraj sa o seba viac a prijmi, ze uz nemas 20. Jednoducho nemas inu moznost len prijat veci take ake su. Ja som tiez 2 roky riesila problemy, 2 roky trvalo, kym zistili, co mi je. Uz mam 2 roky po operacii, ktora ale nemusi byt konecna, tiez chrbtica. Ja som to ale s pokorou prijala.

lejja
12. okt 2024

Keby som len ja mala zdravotné problémy ešte to zvládnem, ale u nás ideme najprv manžel, potom syn, tak ja a teraz dcéra.Aj keď sa snažíme myslieť pozitívne, už je toho toľko, že už nemáme silu.

autor
12. okt 2024

@lejja uplne ti rozumiem a potom s tym prichádzajú aj existencne strachy, ked si s bolestou prikovana k posteli a nevies kedy sa vratis do prace, to nabaluje jedno potom dalsie

autor
12. okt 2024

@0silvia0 no to mi je jasne, ze uz nemam 20, ale ked pozriem na inych ludi aj starsich odo mna, su na tom lepsie, ta chrbtica fakt vie dobre potrapit

lejja
12. okt 2024

Áno, presne tak, lebo to nie je PN na týždeň, ale niekoľko mesiacov a nevieš ako to bude, čo bude,aj tá neistota ešte pridá.

autor
12. okt 2024

@lejja ved to a potom v praci su nervozny, lebo si myslia, ze to je ako madcha, ze to prejde do 7 dni, s kadejakymi zdravotnymi tazkostami sa da pracovat, ale ked cloveka bolest odstavi tak, ze mu az slzy tecu z tej dyzickej bolesti, pp nociach nespis pre bolest, uz sa nepremozes, som prisla do takého stadia, ze som si na infuzie volala taxik, spankova deprivacia bola tak, ze sa mi slabostou tocil cely svet, nezvladla som nastupit ani do mhd

dankagirl
12. okt 2024

Poteším mna čaká 3 operácia l5/s1 tentokrát výmena a sroby behom 2 rokov.
Medzi tým som dostala trombozu,prežila pred rokom pľúcnu emboliu .
Pred 2 mesiacmi mi operovali plastika hrtana a 2 operácia nosnej prepážky kvôli spankovemu apnoe ,prestavala som dýchať v spánku .
Toto všetko sa deje posledné 3 roky
Pribrala som 30 kg
Z aktívneho človeka je invalidný človek ,ale 1 pozitívum vybojovala som si ešte synčeka plánovaný rok 2023
On je darom na bolest a hnací motor
Pomaly chudnem aj keď z bolesťami každý deň
Idem do predu
Chcem žiť a nie prežívať
Chodím k psychosovi ..
pomáha mi to
Lieky neberiem ..
Zaťal bojujem proti ním

lejja
12. okt 2024

Ja stále dúfam, že snáď bude aj lepšie.Viem, že sú ľudia ešte aj s vážnejšími diagnózami.Ja aspoň mám oporu v rodine,tak to pomáha.Skús ešte hľadať nejakého lekára na tú chrbticu.

autor
12. okt 2024

@lejja je tak tazke pozitivne mysliet, niekedy ma prepadne az hnev, ze vzdy ked sa dam do poriadku ma nieco prekvapi, k doktorom som sa nachodila az az, doma tu sedim nad snimkami a normalne neverim, ze je mozne mat chrbticu v takom stave. Drzim vam palce nech to tiez zvladnete, nechcem mysliet na zle veci, niekey mi napadne, ze by bolo lahsie nezit

lejja
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4