icon

Ako zvládnuť ťažký rok plný problémov?

12. okt 2024

Ahojte,

akosi na mna všetko dolahlo, je pomaly november a od zaciatku roka mozno bol 2 ci 3 januar ked sa spustili zdravotne problemy, niekedy sa bojim ci na mna nema niekto voodoo babiku, od januara velke bolesti chrbtice, vsetko co som mala rada pohyb, praca muselo ist bokom na par mesiacov, ked som sa vratila do prace aj s bolestami a nejak to rozdychala, mala som kolaps v praci a skoncila na urgente s arytmiou, medzi tym som rehabilitovala poskodenu platnicku, v tom obdobi mal nahly problem syn a rychlo sme vybavovali predoperacne a nasledovala operacia, velmi som sa o nho bala, ked uz prichadzalo leto a ja som si myslela, ze konecne je "po vsetkom" tesne pred dovolenkou som zistila, ze budem operovana tiez, medzi dovolenkou pracou, po praci sem tam urgent, ked sa nieco vyskytlo, zacala som byt uz strasne vycerpana, uz na jesen som sa citila velmi zle, po praci som si stale musela na niekolko hodin pospat a aby to nebolo malo, sa ozvali velke bolesti stavcov v krcnej chrbtici a zase lezim doma, citim, ze vobec nezijem, mam velke depresie z nekonciacich problemov a stracam zivotnu silu a nádej, je toho na mna privela a nenachadzam riesenie

Chcem sa opytat, ci taketo obdobia riesite meditaciami, alebo modlitbami, alebo ako...dakujem

lejja
12. okt 2024

Ak chceš, kedykoľvek napíš, možno Ti to pomôže.

autor
12. okt 2024

@dankagirl ja som si to este nedala operovat L5S1, mala som zaujem o edoskopicku operaciu, aj mi volali, ze som vhodna kandidatka a ked som priala vravel ze to je komplikovana extruzia cize bud otvorena op v nemocnici, alebo sa s tym zmierim, dala som to ako tak dokopy rehabilitaciami a cvicenim, ale cca kazdy druhy rok sa mi to vracia, najma ked mam zataz a som prepracovana no a teraz voala s krcnou rovnake bolesti, ale kde som dosla k takemu vykriveniu nechapu ani lekari, vyzera to ako po uraze, ono ked je nam znemožneny pohyb je to tak, ze sa priberie, ja som chodila do fitka 3 x tyzdenne a vidim ze som pribrala nejake to kilo, tak menej jem, ked sa hybat teraz nemozem...apnoe poznam, klobuk dole za odvahu, v tom hrtane bol nakoniec problem?

autor
12. okt 2024

@lejja dakujem 🩷

dankagirl
12. okt 2024

V hrtana a prepážke mala som ju zdeformovanu.

autor
12. okt 2024

@dankagirl to je dalsia vec, ktoru mam na riesenie, ale momentalne na to nemam priestor a zlepsilo sa to? Musela si uz mat masku?

dankagirl
12. okt 2024

Jaj fitko neni vhodná alternatíva na chrbát ..skôr jóga,sm systém ,pilates,plávania a chôdza .
Potom sanecuduj,že krčna takto dopadla.
Chodím ešte na kraniosakralnu terapiu
Úžasná vec

luccija
12. okt 2024

Aj my máme ťažký cely rok z choroby do choroby celá rodina.Obidvaja dedkovia ťažšie diagnózy nemocnice, muž bol na jar v nemocnici s krízami vyšetrenia celý rok len stresy a stresy som z toho často chorá aj ja.Drzim palce tiež ani neviem kedy som bola šťastná a bez problemu

dankagirl
12. okt 2024

Už keď máš masku nedá sa operovať !!!
Ka som to zastihla za 5/12

lejja
12. okt 2024

@dankagirl ani neviem čo napísať, tiež máš toho, veľa za sebou a ešte aj pred sebou.Drzim palce, nech operácia dopadne dobre 🙏A super, že to nevzdávaš😊

dankagirl
12. okt 2024

Konečne spím a dycham
Už žiadne vstávanie z migrenami a neskutočnou únavou .
To,že mám chrbát odpísany a každý deň bolest na to som už zvyknutá ..

dankagirl
12. okt 2024

@lejja oplatí sa bojovať
Mám super muža a 4 deti ale hlavne kvôli sebe
Sú dni kedy ležím a mrncim ,ale potom vstanem ako fenix

0silvia0
12. okt 2024

Tak nemozes sa porovnavat s ostatnymi, hoci starsimi. Nema kazdy rovnako nadelene. Jeden ma take problemy, iny onake.

autor
12. okt 2024

@luccija dakujem, aj vam prajem uz zdrave chvile, kiez by nam uz bolo lahsie

autor
12. okt 2024

@dankagirl paradox kym som chodila do fitka krcna ok a jeden den sa stacilo zle vyspat a bolo, zle lezim, uvedomujem si to, ale v rovnej polohe mi je neprijemne, tak to je dobre, ze to apnoe este nebolo na masku

autor
12. okt 2024

@0silvia0 tak no, len 42 sa mi este nezda taky vek na taky dobabrany zdravotny stav

180207
12. okt 2024

Neviem, či to pomôže, ale pre mňa a kopu ľudí okolo mňa bol rok 2024 úplne hrozný. Ale úplne. Zdravotné a rodinné problémy. Ako prekliaty. Takže ja už čakám, kedy sa skončí a verím, že ten ďalší bude lepší. Ale ak sa nebudeš cítiť lepšie, kľudne navstiv psychiatra, nielen ľudia s depresiami užívajú AD, ale aj ľudia s dlhodobými zdravotnými problémami.Drzim palce. Našťastie, nič netrvá večne....

ivik4
12. okt 2024

Nie
Ja som mala velmi moc tazke roky a co sa tyka choroby ,tu mam natrvalo. Nemam tak lahky zivot ako ludia okolo mna ,musela by som meditovat stale 😀. Nieje to vtipne, len som si proste zvykla a viem ze nie kazdy moze mat len dobre veci v zivote

autor
12. okt 2024

@180207 asi mas pravdu, aj muz mi hovori, ze vela ludi malo tento rok tazky, ja si vzdy na Silvestra predstavujem aky bude dalsi rok a niekedy mam obavy a posledny Silvester som si hovorila budem mat skvelý rok, no stalo sa uplne opacne, presne som uz rozmyslala ci nie som prekliata

zmrzlinka2021
12. okt 2024

Autorka, Pán Boh nám nedal ducha bohazlivosti, strachu, ale ducha odvahy. Vygoogli si báseň stopy v piesku. Zažívame to možno všetky

autor
12. okt 2024

@ivik4 to ano, su ludia ktorym je nadeleny pohodovejsi zivot, potom niekotorym menej pohodovy a niektorym dobabrany, proste to je zivot..

autor
12. okt 2024

@zmrzlinka2021 pekne, len niekedy clovek fakt prosi o ulavu, neda sa žiť nonstop v tazkostiach

subartic
12. okt 2024

@lejja a autorka ..dievčatá bude lepšie . Mne zomrel 17 ročný syn , mužovi drblo doslovne v gebuli , zostala som sama s 5 deťmi , jedno už bolo samostatné , tak som sa starala o 4 deti . Postupne sa všetko dostalo do dobrých koľají .

zmrzlinka2021
12. okt 2024

Pozri, podstatné je, že si v liečbe odborníkov a hlavne je to len obdobie. Ja som mala jeden z najťažších rokov života, skončila som v kolapse, zo psychiky mi zlyhalo telo. Dnes sa cítim podstatne lepšie.

zmrzlinka2021
12. okt 2024

@subartic to mi je ľúto 😔

janinah
12. okt 2024

odporúčam kupelnu liečbu.

oli18
12. okt 2024

Necitala som celu diskusiu a chcem ti napisat moju skusenost s chrbticou. Budem sa opakovat, operaciu chrbtice vrele doporucujem. Cim skor, tym lepsie. Ja som bola operovana pred 26 rokmi na driekovu. Netreba zajst veci daleko, skor je vacsia sanca na uspech. Moja znama cely zivot odkladala, nakoniec sa dala v dochodkovom veku a mala, aj ma stale problemy. Boli tam so mnou vtedy operovsni ludia od 26 rokov vyssie. Od vtedy medicina pokrocila, ak ti to doporucuju lekari, nevahaj. Mm ma problem s krcnou, ale sa operacie boji. Je dochodca, vela toho uz nenarobi a ked ma bolesti, zoberie Ketonal a ma pokoj par mesiacov. Drz sa, vela zdravia a pokoja celej rodinke 🍀

180207
12. okt 2024

Bol. A je. Úplne hnusný, mám pocit, že prekliaty.Budeme spolu dúfať, že ten ďalší bude lepší. Dobre? Ver, že len to ma drží.A pár skvelých ľudí, keďže som rozvedená a dcéru mám na internáte. Ja na ID. Je to sakra ťažké. Ťa večerná úľava, že ďalší deň je za mnou. Viem, o čom hovoríš.Mne fakt pomáha, písať si všetko....pocity, stavy, nálady, priateľov, ktorých mám...skús sa z toho vypísať.A ak budeš mať chuť, úplne kedykoľvek mi napíš, dobre?😘

180207
12. okt 2024

A skadiaľ si? Skús akupunkturu, ak môžeš, dopraj si masáž, buď na seba dobrá.

veverickav
12. okt 2024

Ja osobne modlitbami, kebyze nemam vztah s Jezisom, tak ja neviem, co by so mnou...nami bolo

autor
12. okt 2024

@subartic to sa az tazko cita, neviem si predstavit tu bolest srdca, cim si si musela prejst🥺