icon

Ako zvládnuť tlak od rodiny a priateľov?

8. nov 2024

Krásny deň.. Prosím Vás ženy poraďte mi ako zvládať tlak od rodiny a okolia ja už neviem ako ďalej a vysvetlovať každému,že nechcem byť matkou. Mama mi včera vykričala,že som sebecká a nemyslím na svojho partnera. Z mojim partnerom túto otázku máme dávno vyriešenú. Dieťa mať nechceme ani ho neplánujeme. Ďalej okolie, kedy sa pošťastí? Kedy budete traja? Čo tak sa rozrásť? Po pravde ma tieto otázky vyčerpávajú. Naozaj som sebecká keď nemám potrebu byt matkou?

Strana
z2
hederamonstera
9. nov 2024

@ivangeline sebecky je kazdy jeden clovek, vsetko co robime je koniec koncov kvoli nasmu dobru, aj ten najvacsi svatec pomaha pre svoj dobry pocit na dusi, takze ci chceme deti, sme sebecki, ci nechceme, sme taktiez sebecki.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lujza123
9. nov 2024

Skús to ignorovať a hlavne neodpovedaj tak aby to znelo ako výzva k diskusii. Nevysvetľuj prečo, neobhajuj sa. Skratka “rozhodli sme sa nemať deti “ a na nejaké ďalšie otázky či rady ohľadom deti len povedz niečo ako “dobre” alebo “áno” alebo reaguj úplne odveci vetou typu “segedín je guláš väčšinou z bravčového mäsa, kyslej kapusty a smotany, dochuteny paprikou”

Ja mám jedno dieťa, moja mama to dlho nevedela stráviť, vzdy také citové vydieračky typu najlepšie co môžeš dieťaťu dať je súrodenec, ked umries nebude tu sama, blablabla. Kým som sa obhajovala vysvetľovala tak to bola len voda na mlyn , tak som jej začala odpovedať receptom na segedín a dala pokoj. Pochopila

laurita285
9. nov 2024

Jediné riešenie je nebrať si to osobne a totálne to ignorovať. Však to je len jedna z ďalších prijebaných konverzačných tém. Deti, počet detí, váha, peniaze, dovolenky... Každý má nejakú tému čo ho "škrie" 😀 Tvojou úlohou v živote je to vnímať ako tému o počasí. Povedať čo si o deťoch/počasí/váhe/peniazoch/výplate/politike/pedofiloch/etc etc myslíš bez nadmerných emocií a život ide ďalej.

ivangeline
9. nov 2024

Veď sleduješ sebecky záujem. Svoj záujem. ;D Neviem, čo je na tom nepochopiteľne. A ešte viac, prečo sa na to hneváš, keď je to pravda. Nemá to meniť nič na veci. Hádam nebudeš mať deti len kvôli okoliu. :D

vcielka45
16. nov 2024

Ja ich mám neustále aj rozmýšľam že sa odtrhnem od nich

Strana
z2