Ako zvládnuť tlak zamestnanej matky?
...stále mám pocit, že nech robím,.čo robím, nikdy to nestačí. Akoby som stále čakala na nejake uznanie okolia, že to čo robím je dosť.
..ako sa zbaviť tohto pocitu...,?
Racionálne viem o tom, že nemusím nič dokazovať, ale ako som začala pracovat po materskej (mám dve deti) - padám na hubu....doslova a do písmena každý deň.
V práci sa očakáva, že podám 120% výkon - nikoho nezaujíma, že.okrem práce riešim aj deti, doma aby všetko fungovala na 200%....tu tiež nikoho netrápi, že som bola niekde 8 hodín a prídem domov unavená...
Máte to aj vy tak? Ja mám pocit, že som neschopná
Aj ja mám rada poriadok.. preto, odkedy mám deti najradšej vypadnem mimo domu nech ten bordel nevidím 😅 (áno, áno ja viem - niekto má poriadok aj keď ma deti, no ja to proste tak nemám)
Autorka, a tie deti su len tvoje alebo sa na ich vyrobe podielal aj spolubyvajuci? No a ked spolubyvajuci pracuje 16 hodin denne, tak nemoze narobit bordel. Ked chodi domov len spat a vymenit si pradlo, tak naozaj nenerobi vela bordelu. V tom pripade mas menej roboty. Pan spolubyvajuci nech zaplati pre deti opatrovanie, kedze on sa na ich opatere a vychove z "objektinyvch" dovodov podielat nemoze.
Robíš si to celé sama. Asi budeš perfekcionista ako moja teta - strašný život. Furt ona všetko vedela najlepšie upratať, navariť … nikto to tak super ako ona nespravil, tak si všetko robila všade sama aj doma aj v práci. Furt bola nervná, že nič nestíha, vyflusnutá, stále s handrou a vysávačom o polnoci pratala, lebo ona chce poriadok … no čisté psycho. Ja mám tri deti, všetko, čo zvládajú vzhľadom k veku, musia robiť samé. Upratujú si, pripravujú si jedlo (easy, nič zložité tí mladší nerobia), 12 ročný syn už navaril normálne jednoduchý obed pre celú rodinu, starší pomáha mladšiemu so všetkým, čo sa dá pomáhať. Deti pomáhajú pri varení, pri prestieraní, vynášajú odpadky, krájajú zeleninu, spratávajú zo stola, prestierajú pred jedlom, upratujú si izby, pomáhajú s prádlom, ukladajú si veci do skríň, pomáhajú v záhrade, syn pomáha manželovi pri domácich opravách kadečoho … a tak. Muža tiež nemám doma len na ozdobu a tiež je pracovne vyťažený, no napriek tomu si vie čas zariadiť tak, že má čas na deti aj na rodinu aj na domácnosť. No a tak si žijeme. Mužovi som dááááavno povedala, že ja nie som povaha ako jeho mama a že nebudem furt všetkých obskakovať do odpadnutia. Keď s tým má problém, nech si hľadá inú ženu … takže toto sme mali vyjasnené pomerny rýchlo a ako prichádzali deti, postupne sme si delili povinnosti a teraz postupne delegujeme. Ja pracujem na full time, manžel má firmu a napriek tomu nie sme nikto vyflusnutí, vyčerpaní a nikto sa u nás necíti nedocenený.
@zeldia 😂😂😂😂
@bolarazjedna ❤️
@lenicka999 ďakujem za povzbudenie
@yoxinka dokonalé
@yoxinka presne. Pre mňa bol výhražný okam8h, ešte keď som ani nechyrovala o mojom mužovi a synovi, keď mi kolegyňa rozprávala, že jej dcéra doma nič nerobí, lebo by to nebolo tip-top ako to chce kolegyňa. Naviac jej muža v okamihu, ako vchádzal do bytu z práce, čakalo jedlo na stole. Táto predstava ma vyvrátila na úplne opačnú stranu. Syna zapajam kde sa dá a muž je plne samoobsluzny.
V živote som po byte nezbierala špinavé prádlo. Čo nie je v koši na prádlo, to SA neoperie.

tak keď pán spolubývajúci szčo je tak neskutočne vyťažený, že nemá absolútne žiadny priestor podieľať sa na starostlivosti o deti a domácnosť, tak potom musí zarábať ťažké prachy a zaplatiť gazdinú nemôže byť žiadny problém. Ak robí 16 hod denne a aj tak nie sú prachy, tak potom ťa buď klame alebo niečo robí zle a je čas to zmeniť.
Ako prepáč, ale do tejto situácie si sa dostala sama a len ty sama z nej môžeš vyjsť a to tým, že si upraceš v hlave. Nie je dôvod pracovať v práci na 120% ak ma neplatia na 120% a nie je dôvod zodrať sa v domácnosti.