Ako zvládnuť Vianoce, keď partner pracuje?
Ide ma poraziť. S priateľom sme sa dohodli že budeme teraz prvé Vianoce spolu, predtým sme boli s rodičmi. V práci si dohodol že zmeny zoberie kolega, my sme už všetko nakúpili vyzdobili, zajtra už sme mali len pripraviť večeru a oddychovať, proste mala som predstavu o takej idylke. A dnes som sa dozvedela že bude robiť aj 24 a 25 lebo kolega ochorel... Fakt som vytocena lebo priateľ to zas len prijal že bude robiť, prečo proste nepovedal že nie že nemôže. Vraj by bol z toho problém ale koho?? To nie je jeho chyba že to maju zle naplánované a potom to treba hentak zachraňovať na poslednú chvíľu. Netuším vôbec že čo robiť, rodičia išli dnes ku sestre, to je ďaleko a ani sa mi tam nechce veľmi. Priateľ začína o 12 a príde o 10 večer takže maximalne si mozeme dať raňajky zajtra. 26 sme mali ísť pozrieť rodinu a 27 už zas ja robím. Neviem, ja sviatky až tak neprežívam, ale hovorím mali to byť prvé spoločné Vianoce a teraz bude on robiť a ja sama doma.
Bud rada, že robí lebo mne presne na Mikuláša oznámili, že mi nepredlzia zmluvu lebo marodujem
Môj muž celý život v štátnej službe,nepretržitá prevádzka,buď je na štedrý deň po nočnéj alebo v dennej alebo ide do nočnej už roky a máme dieťa, treba sa prispôsobiť,sú omnoho horšie veci,čo by chorí ľudia v nemocnici dali zato aby mohli byť vo svojom domove aj sami ale doma,my sme šťastní má prácu,sme zdraví ostatné sa zvládne.Ked vám prídu do života naozajstné vážne problémy,nad týmto sa len pousmejete.Tak hlavu hore, všetko sa dá, užívajte v zdraví sviatky.

Ja chápem,že si sklamaná,lebo sa vám úplne zmenili plány. Ale toto patrí do sveta dospelých. Proste práca, zodpovednosť...ktoré majú prednosť pred našimi očakávaniami niekedy. Ja pracujem ako sestra, už počas VS...a za tých 18 rokov som bola doma na čele sviatky iba 2x , ako tehotná a rok po narodení.. odvtedy pracujem, a každé sviatky trávim.pravidelne v práci. Áno, a stalo s,že sa na poslednú chvíľu zmenili služby...a raz dokonca kvôli mne,keď mi deň pred silvestrom zahynul priateľ. A na poslednú chvíľu odvolali kolegyne do prace,lebo ja som nebola schopná prísť. Jedna kolegyňa mi to ešte teraz vyhadzuje na oči, a ver tomu,, e mi to veľmi ťažko padne.
Skus sa teda na to pozrieť z tej druhej strany: priateľ mal plány, napriek tomu musí ísť do práce, a dorobiť 2 dní...a keď príde domov,čaká ho tam sklamaná, nebodaj nahnevaná priateľka, ktorá zle znáša,že musela byt sama. Takže tých pár hodín, čo by mal doma pohodu, pozerá na vytocenu a možno neprijemnu ženu. Ste partneri, a v živote vás stretne ešte veľa nepríjemnosti, a zaskočí vela veci. Záleží na tom, ako sa k tomu postavíte, a ci dokážete byť vtedy jeden druhému oporou.