Ako zvládnuť vyčerpanie zo starostlivosti o domácnosť?
Ahojte.
Občas teda popravde dosť často sa cítim unavene, vyčerpane či fyzicky alebo psychicky. Mam 16m syna. Som zaneho neskutočne vďačna, keďže sa mi narodil 2 roky po transplantacii obličky. Manžel v práci od 6do16. Chápem, že je unavený ale ja tak isto. Doobeda s malým ak treba skočim na nákup aby on nemusel. Poobede potom ideme na prechádzku na hodinu. To si so syncekom uživám💙Medzitým ak treba upracem fakt nemám rada bordel, navarím. Sme spolu 8rokov. Riady stále len hodi len do drezu. Stane sa raz za čas, že umyje. Už sto krát som povedala, že nech si poupratuje po sebe aspoň trochu. Aj pekným slovom samozrejme. Top hláška "Ja chodim do roboty čo mám ešte robiť" alebo "Tak si to vymenme"🤯Ako to máte vy doma?
Ja by som si vymenila nech sa chlapec zbadá aká je to POHODINDA 🤣...zaručene by po par dňoch prosikal ze chce späť do prace ...no mile rada by som mu vyhovela ale očakávala by som do bodky všetko to co robíš aj ty
Tak si to vymente. Uplne bez srandy. Ty chod do roboty on nech ide na matersku. Potom sa ukaze. Nastastie uz sa to da a pre takych chlapov je to velmi ucinna terapia
Vymeňte si to
Nic nepomoze, pokial si to sam nevyskusa. Je na koni, lebo vie, ze to neurobis.
@kika541996 a čo konkrétne očakávaš? Povedala si manželovi jasne aká si vyčerpaná a čo konkrétne od neho očakávaš? Ak ide o riad a Ty nevládzeš po ňom umyť, tak mu to nechaj tam. Keď nebude mať z čoho jesť, tak možno umyje. Riad po jednom človeku po dvoch denných chodoch Ti vadí? To je max 15 minút umývania. On je 10 hodín v práci. Za tých 10 hodín nemáš čas 15 minút na jeho riad? Keď budeš chodiť do práce, tak to bude ešte horšie. Keď teraz nezvládaš, tak potom už rovno do práce ani nechoď. Teraz máš čas aspoň keď dieťa spí a prechádzka je tiež forma relaxu. Pri zamestnaní ani taký relax nebudeš mať. Prepáč, že Ti beriem ilúzie, ale bude ešte horšie. Uži si to kým môžeš.
Akoze neviem čo také ťažké robíš doma len bežné veci ktoré by si robila aj keby že chodíš do práce veď si doma celý deň tak tie 2 taniere po mužovi nevieš umyť? Veď je 10 hodín v práci ráno skoro vstáva logické že príde unavený z práce to fakt niesi schopná urobiť bežné veci určite si viac oddýchnutá ako on už len tym že nemusíš do prace
Normalne sa vymente.nic ho nepreberie, tak ako ked si to vyskusa sam. Ty nacerpas nove sily v praci a muz posilni vztah s dietatom. Ale bez toho aby si poobede upratovala, lebo on sa na to vykaslal.

Pytaj si umývačku. A áno, pomôcť by mohol.