Ako zvládnuť výčitky od mamy pri návšteve?
Ahojte, ako často vám volá vaša mama? Moja skoro každý boží deň. Keď idem k nim na návštevu ku mame a jej mužovi, tak iba buzerácie. Nestačí ani pekné ani škaredé slová. Držím si jedálniček, chcem chudnúť.. vedia o tom, prídem tam a daju mi jesť, vravim nechcem nie som hladná a už to ide, nával výčitiek, že zrazu tam ani jesť nechcem. Darmo im poviem pekne, hnusne no nič nepomáha. Bývam sama bez nich s mojím mužom. Ano zmenila som sa a oni to asi nechcú akceptovať. Keďže už nechcem s nimi mám úplne iny režim domácnosti ako to mala moja mama, úplne iné návyky proste všetko iné, a to sa im asi nepáči. Čo by mohlo pomôcť aby tam neboli toe výčitky. Nechcem jesť len preto aby bola moja mama spokojná, a nechcem počúvať ich výčitky, a áno povedala som im to 💁🏼♀️ ja už mam jednoducho svoj život. A mám 25 rokov, len pre info keby ste sa pýtali. Peknú noc želám 🙂
Nechodím tam často, práve kvôli tomuto a však nepomáha
Pre nu si este jej dieta... ktore vychovavala cele roky musela usmernovat a vychovavat...toho sa nezbavi tak jednoducho a uz vobec nie rychlo. Len ty, ty sa musis naucit mat na tieto jej "poucenia" filter...
Btw. mama pre teba roky dobre a chutne varila a teraz chces "chudnut", tak ti to zrazu nevyhovuje a chces ju zmenit... jej styl, jej roky zivota, to, na com si vyrastala... povedz mame, nech ti nalozi mensiu porciu a pochval jej to. Ked budes mimo "nechodime tam casto" zdravo stravovat, schudnes aj tak... na tomto tie tvoje kila stat a padat nebudu. Ale mamu to tak nezrani, ako ked sa s nou ides pomaly hadat, ako si mohla dovolit pre teba navarit, ked si prisla na navstevu...
no tak tam nechod vobec 🙂
@anjelicek26 áno ja rozumiem, ale keď mi nechutí jesť tak proste si nedám, nevarí kvôli mne, navarené to je pre nich, ja len chcem aby akceptovala to že keď poviem nie tak si naozaj neprosím. Ona sa na mňa uráža kvôli každej blbosti, mne to tiež nie je príjemné počúvať či cez telefonáty alebo osobne jej narážky, je ťažká povaha vždy sme sa vadili, lebo jej stačí slovo a urazí sa..
@reanda mám tam súrodenca, príde mi jej ľúto malej
tak zober malu von alebo k vam, ved s nou nemusis byt iba u nich
@reanda asi to tak aj spravím 🙂
ja ju nechápem,neznášate sa,za všetko sa urazí, a každý deň ti vyvoláva? Asi by ma trafil sľak.........tak nedvíhaj telefón a nechodievaj tam.
Ako sa ktorej chce ,minule som rodičom volala ja a teda som im nadala ,lebo zas mali svoj deň a rypali jeden do druhého ,tak som pekne s pičingom zložila a bolo,ty môžeš tak isto zložiť a aj odísť z návštevy
Razne vysvetlit, ze si uz dospela, cize uz NEMUSIS nikoho posluchat a oni to musia respektovat. Ked sa im nepaci, nemusis ich obtazovat svojou pritomnostou.
Chod k nej v čase, kedy budeš mat hlad/chuť na jedlo. Ona bude spokojna ze si jedla a ty ostaneš vo svojom jedalenskom harmonograme🤷♀️
Ja som mama skoro 18 rocnej. Z môjho pohľadu by ma tiež mrzelo; keby moja dcera prišla na navstevu a nechcela by si dat jedlo; co mala vždy rada.
... co tak to otočit? Domes ty raz navarene ....vychval to do nebies a že donesies na jeden obed ....
Z iného pohľadu zas chapem. Mam 43; dve deti ....keď príjem k mame; už 3 dni dopredu vyvara....a potom je nešťastná; keď jedlo ostane....keď sa od nej vratim domov; nemusím týždeň variť....toľko mi vždy nabali a vždy ma pocit; že je to malo ...
Vies; my mamy sa musime postarat o naše deti; lebo by bez nás "neprezili" 🤭 potrebujeme sa cítiť byť potrebne....je to veľká zmena a chce to veľa sil a času sa prisposobit tomu; že dieťa je už veľké a nás nepotrebuje 🤭
A hadky ? ....keď pojdes surovo proti nej ; ona pojde surovo proti tebe = akcia a reakcia.
Možno skus povedat; že milujes jej jedlo ....ale ty sa teraz snažís inak.... ak chce; môže sa zapojit ....ale ty potrebuješ robiť vlastne rozhodnutia a vlastne chyby a vyskusat si veci sama na sebe ....na moju mamu zabralo toto po 15tich rokoch dohadovania ....
A volala mi raz za 3 dni ....a samozrejme; občas kritizuje a poucuje ....ale ja si vždy poviem; že nech si povie jej nazor; ma na to právo a veci si robím podľa seba ....mamu a jej nastavenie zmenis iba tazko ....ale vieš zmenit vlastný pristup k veciam ; co ti hovorí....
Tá hrúbka vypaľuje oči...
mne volaju obcas, lebo pochopili, ze to nema zmysel. Mam podobne komplikovane vztahy s rodinou.
Moja rada - nenechat sa zatiahnut do hadky, len ako verklik opakovat svoje prvotne stanovisko (napr. na margo jedla: Som ti vravela, ze drzim dietu, takze u vas nebudem jest. Mrzi ma, ze si to zbytocne varila, mrzi ma, ze sa ta to dotklo, ale zial nemozem upustit z mojich pravidiel.).
Casom sa to (asi) podda...

si dospela, nemusis chodit na navstevy, kam nechces 🙂