Ako zvládnuť zasahovanie bývalej svokry do osobného života?
Ahojte. V skratke: Manzel zomrel pred 7 rokmi. Nemala som od jeho smrti ziaden kontakt s muzom, rozumej ziadne rande, nie to sex. V praci sme zensky kolektiv, ziaden chlap. Nevedela som sa dlho cez to preniest, plus som ostala s malym babom a nemala som cas na randenie, ani chut. Svokra chodi na navstevu asi 3x do roka, ak neprideme my, nema extra zaujem o vnuka. Nastupila som do inej prace, cisto muzsky kolektiv, lepsi kolektiv😉. Spriatelila som sa s jednym kolegom, zo zaciatku to bolo fakt len priatelstvo, az neskor “preskocila iskra” a jednoducho som sa zalubila. Aj ked casto myslim na mojho manzela, chyba mi, rozmyslam ci je to spravne. V niecom mi pripomina mojho muza, v tom aky je vtipny, neberie vsetko prilis vazne, ma to v hlave usporiadane, nejaky jedinecny kus. Syn ho ma velmi rad, myslim, ze aj priatel ma uprimne rad moje dieta. Len problem je moja svokra. Odkedy sa dozvedela, ze je v mojom zivote iny muz a netruchlim, neustale mi vycita, ze “Palko” si toto nezasluzi, ze sa musi v hrobe obracat, ako ho mozem vymenit, vzala som si ho za muza a ma byt jediny v mojom zivote. Uz ma to nebavi. To ze mam vztah, neznamena, ze manzela uz nemilujem, ze nanho nespominam, ze ho podvadzaˇ. Ako jej to slusne vysvetlit, aby neriesila moj zivot? Uz sa mi ah vyhrazala, ze ma da na sud aby jej pridelili vnuka, ktoreho vidi 3x rocne🙈 nechcem ju uplne odstrihnut zo zivota, ale nezalsuzim si aj druhu sancu na lasku? Nezasluzi si syn muzsky vzor?
Povedz jej, ze Palko by iste chcel, aby si bola v zivote stastna. A ze vyhrazka so sudom je viac ako smiesna.
ty si ho predsa nevymenila... neviem, koľko máš rokov, ale zaslúžiš si žiť ďalej podľa svojich predstáv. Určite nechceš žiť do konca života sama s dieťaťom. Mala by byť rada, že si neostala zatrpknutá, socializuješ sa a našla si človeka, ktorý ťa berie ako partnerku a snáď má aj dobrý vzťah s tvojím synom. Nech ťa svokra na súd dá, ak si myslí, že ho vyhrá, keďže vnuka vidí 3x do roka. Zbytočne vyhodí peniaze. Musela by mať veľmi silné argumenty, aby ho vyhrala.
dievča zlaté, smutné, že ti zomrel manžel, ale je to 7 rokov, život ide ďalej a ty máš plné právo žiť ho čo najlepšie. To neznamená, že si na muža zabudla, len bohužiaľ tu už nie je a to neznamená, že sa skončil aj tvoj život a život tvojho dieťaťa! Vysvetli to takto ex-svokre a ak to nebude chcieť pochopiť, dôrazne jej povedz, že je to tvoj život a nepraješ si, aby sa ti doňho miešala a takisto si nepraješ, aby sa ti vyhrážala takými hlúposťami, že ti vezme dieťa, pretože ak neprestane, môže sa jej stať, že ho už vôbec neuvidí (aj keď pri tej frekvencii 3x do roka ju to asi nejako hlboko nezasiahne...)
však nech dá na súd.. čo môžeš stratiť...
aj sudca je len človek a vie že každý človek potrebuje lásku a sex...
Ako vdova s malym dietatom, vykasli sa na svokru. Zomrel tvoj muz, nie ty. Z uprimneho srdca ti to prajem. X
A trápi ťa vlastne čo? Že ti vsadilo do hlavy túto myšlienku a ty sa s ňou teraz nevieš vysporiadať? Alebo Máš v hlave sama jasno a bolia ťa len jej reči? Ak to prvé, neváhaj to riešiť rozhovorom s psychológom. Ak druhé, nemusíš jej vôbec nič vysvetľovať ani obhajovať sa. Tvoja úloha je žiť ďalej. Žiť! Nie prežívať. Ak s tým neprestane, rozhodne je lepšia cesta ju odstrihnúť ju. Toto ti k životu netreba, ty aj syn môžte len získať po všetkých smeroch. Prajem ti šťastie a lásku , a riaď sa sebou , nie exsvokrou
ty si ho predsa nevymenila... neviem, koľko máš rokov, ale zaslúžiš si žiť ďalej podľa svojich predstáv. Určite nechceš žiť do konca života sama s dieťaťom. Mala by byť rada, že si neostala zatrpknutá, socializuješ sa a našla si človeka, ktorý ťa berie ako partnerku a snáď má aj dobrý vzťah s tvojím synom. Nech ťa svokra na súd dá, ak si myslí, že ho vyhrá, keďže vnuka vidí 3x do roka. Zbytočne vyhodí peniaze. Musela by mať veľmi silné argumenty, aby ho vyhrala.
@10zabka 33 budem mat. S priatelom sme spolu rok, ale svokra sa to dozvedela az teraz. Neprislo mi to vhodne ju oboznamovat s novou situaciou. Ani sme ju velmi za ten rok nevideli. Syn jej to vlastne medzi recou povedal, ze boli hrat futbal a pozerat na syslikov. A uz hned spustila tieto citove vylevy.
A trápi ťa vlastne čo? Že ti vsadilo do hlavy túto myšlienku a ty sa s ňou teraz nevieš vysporiadať? Alebo Máš v hlave sama jasno a bolia ťa len jej reči? Ak to prvé, neváhaj to riešiť rozhovorom s psychológom. Ak druhé, nemusíš jej vôbec nič vysvetľovať ani obhajovať sa. Tvoja úloha je žiť ďalej. Žiť! Nie prežívať. Ak s tým neprestane, rozhodne je lepšia cesta ju odstrihnúť ju. Toto ti k životu netreba, ty aj syn môžte len získať po všetkých smeroch. Prajem ti šťastie a lásku , a riaď sa sebou , nie exsvokrou
@mandinka ani neviem co ma trapi, asi ze vobec nieco take dokaze vyslovit. Viem, ze by syna do opatery nedostala, len ma zarazili tie vycitky. Vraj mam byt ako ona, ked jej muz zomrel nikoho uz nehladala. Ale mala 65 nie 33🙈🤷🏻♀️
no tak jej povedz , že keby si mala 65 tak by si možno bola ako ona, ale máš 33 a život pred sebou. A chceš zas normálne žiť a malý potrebuje otca , aj keď náhradného . Ona si už svoje deti vychovala aj s ich otcom .
Absolutne by som to neriesila, ani sa nepozastavovala nad takymi recami. Sama vies ze to je blud. Bud OK. Nech si stastna. 😉
Svokre treba povedať, Paľko by určite chcel aby som bola šťastná a aby mal máš synček mužský vzor . A viac by som to nerozoberala, nech si výprava čo chce
Možno je za tým jednoducho strach. Že sa zabudne na manžela, na ňu, že bude nahradená novou svokrou…
Povedala by som jej, že s ohľadom na zosnulého manžela sa s ňou bavíš pekne a nezložíš jej telefón po tých vyhrážkach. Že vždy bude malému starkou a budete rodinou. Ale skončil život tvojho manžela a on by určite nechcel, aby tým skončil aj ten tvoj život v takom mladom veku…
Je super, že si si našla partnera pre seba a mužský vzor pre malého, držím palce 🙂
pani svokre by som nič nevysvetľovala a žila by som svoj život. dieťa nemá prečo dostať do starostlivosti len preto že máš nového muža, nie si socka, fetačka, alkačka, súd to nemá ani prečo riešiť…
Svokra prisla o dieta, zrejme stale truchli a verila, ze budes aj ty. Mozno sa obava, ze ju nahradis v zivote vnuka, ze zabudnete na jej syna (hoc ako citam blizky vztah nema/te). Ja by som jej presne povedala, ze si to nezasluzim, ze ako moze taketo slova povedat a ze Palko by urcite chcel, aby si bola stastna. Ak dobre pocitam, mala si 26, ked zomrel, to snad nik necaka, ze ostanes sama....
"Kým vás smrť nerozdelí". Sedem rokov trúchlenia je až dosť! Máš právo byť šťastná a tvojmu synovi to tiež len prospeje.
Ja si myslim, ze svokru skor boli predstava, ze by sa na jej syna zabudlo, vo vasej rodine akoby stale este trochu zil. S novym chlapom ma asi pocit, ze uz nadobro odchadza. Treba ju podla mna uistovat, ze to tak nie je a aj ze maly vzdy bude vediet, koho synom je a v nom jeho otec pokracuje dalej. Ty mas urcite pravo zit dalej. Ja by som napriklad urcite chcela, aby moj muz po mojej predcasnej smrti este niekoho mal, keby sa dalo, tak aj z neba by som sa snazila, aby bol este s niekym stastny 🙂 A myslim, ze vacsina ludi v dobrom vztahu by to svojmu partnerovi dopriala.
Keď je svokra veriaca nech si prečíta list Rimanom 7:3 po smrti manžela je žena voľná vydať sa za iného a prvý list Timotejovi 5:14 apoštol Pavol nabáda mladšie vdovy aby sa vydávali, mali deti a starali sa o domácnosť a nech to rešpektuje.
65 ročná sa ide porovnávať s 33rocnou 🤦🏽♀️🤦🏽♀️ veď vy môžete mat kľudne šťastnú rodinu a maly súrodenca…
juuuj, preco si ludia robia tak zle a nedopraju inym byt stastni?
Je to velká škoda. Kludne sa jej povyhrazaj, že ak s tým neprestane, tak prerušís kontakty. Ona je matka, jej bolest je ina ako tvoja, ale toto by robit nemala.
Ja mám vztah už s druhým vdovcom. Prvý mal svokra hned vedla svojho domu, hned má prijal a velmi si ma oblubil. A to bol len rok od smrti jeho dcery.
Ten druhý, terajsi, má svoju svokru este bližšieba tiez so mnou nemá najmensi problém. Naštastie chápu a chápali, že aj napriek smrti ich dcer život ide dalej a to, ktorí ostali, potrebuju naplno žit, nie roky truchlit.
Prečo riešiš čo si myslí človek, ktorého vidíš 3x do roka? Jednoducho jej slušne povedz, že tvoj život je tvoj a pokiaľ s tými rečami neprestane, ide vidieť vnuka presne 0x do roka.
Je mi.luto co sa ti stalo, ale zivot ide dalej, smutila si dlho. Nechcem ta ranit, ale ak ste boli sobaseni v kostole, tak ste si slubili, kym vas smrt nerozdeli. Rozdelila, ale zivot ti dal dalsiu sancu na stastue, a tvoj manzel ta lubil, a nechcel by aby si zostala cely zivot sama. To ze budes znovu stastna, neznamena, ze nanho zabudnes. A co sa tyka svokry. No bech to da na sud, uz vidim ten navrh. Hkavne ked ma taky zaujem aky ma. Ak by to aj podala, sudca sa dobre pobavi.
Je to velká škoda. Kludne sa jej povyhrazaj, že ak s tým neprestane, tak prerušís kontakty. Ona je matka, jej bolest je ina ako tvoja, ale toto by robit nemala.
Ja mám vztah už s druhým vdovcom. Prvý mal svokra hned vedla svojho domu, hned má prijal a velmi si ma oblubil. A to bol len rok od smrti jeho dcery.
Ten druhý, terajsi, má svoju svokru este bližšieba tiez so mnou nemá najmensi problém. Naštastie chápu a chápali, že aj napriek smrti ich dcer život ide dalej a to, ktorí ostali, potrebuju naplno žit, nie roky truchlit.
@barka1 asi to chlapi vidia inak, nez zeny(svokry). Bodaj by bola aj ona tak a prijala fakt, ze nechcem byt cely zivot sama, ze som uz dost oplakavala manzela. Dokonca syn mi nedavno povedal, ze sa mu prisnilo s tatikom a ten mu odkazuje, ze mu posiela ineho, noveho ocka, ktoreho ma posluchat. Mozno aj to povedal svokre a ju to mozno zaskocilo. Neviem🤷🏻♀️, snad sa s tym casom zmieri 🤔
Urcite by ani tvoj manzel nechcel, aby si bola do konca zivota sama. Podla mna sa vobec nemusis citit zle, ze si si po 7r niekoho nasla. Svokra truchli za synom, co je normalne a ziadna matka sa nikdy nevyrovna so smrtou svojho dietata, ale nema pravo ti takymto sposobom zasahovat do zivota a este sa vyhrazat.
Autorka nenechaj si diktovať do života bývalú svokru.tak ako vyššie písali ženy.Súdom nič nedociely by ju vysmiali ba poslali ju na psychiatriu.Povedz jej,že tvoj manžel by si neprial aby si ostala sama so synom ba naopak je rád,že žiješ ďalej v láske i po jeho smrti a už prešlo dosť dlhý čas nato aby si zložila smútok a nie je nahradený ale ten život skončil a nemôžeš žiť v minulosti ale musíš žiť v prítomnosti aby tvoj život mal zmysel.Zaslúžiš si byť šťastná.Netráp sa bývalou svokrou ak neprestane by si mohla skôr ju udať ty že Ti zasahuje do života.Prípadne zmeň si mobilné číslo nech máš od nej pokoj a dohovoriť jej ak neprestane tak že ju odstrihneš načisto z vášho života.
smelo do toho 😉,láska je to najkrajšie čo ťa mohlo stretnúť....svokru k životu nepotrebuješ a takúto už vôbec nie...ak ti nepraje šťastie nemá ťa rada a ani vnuka,ak nechce pre neho to najlepšie
7 rokov veľmi dlhá. A Paľko by chcel aby si bola šťastná aj jeho syn a žili si ďalej svoj život. Akože svokra riadna manipulátorka. A ešte sa vyhrážať súdom.

Povedala by 1x niečo take tak okamžite skladám telefón a dlhu dobu by som ho nedvihla
Prosím Tá, nenechaj si organizovať život