Ako zvládnuť život s alkoholikom?
Ahojte. Prišla som si po radu, aj keď si myslím, že tu je každá rada drahá. Môj muž pije. Nechodí po krčmách, oziera sa doma. A mne sa hnusi. Keď vidím ten priblbly pohľad, je mi z neho na grcanie. On sa tvári akože nič, ale ja to na ňom vidím. Mám pocit, že mu ten alkohol zničil mozgové bunky, lebo aj za triezva mi pripadá, že zdementieva. Som na neho strašne nasrana, ale k.rva nedokážem mu nič povedať, len sa osamote trápim a potajomky plačem. Okolie to nevie. Neradte mi rozvod, máme už tisíc rokov a viaže nás všetko, deti, majetky. Z času na čas má stavy, že niečo rozbije a vyblakuje mi sprostosti. Jak mne sa ten chlap sprotivil. Ani neviem, akú radu chcem, asi som sa len potrebovala niekomu zveriť, zdieľať tú hanbu a trápenie. Ďakujem za prečítanie a možno pár povzbudivých slov.
@anonym_autor
keď to nechceš riešiť, v čom ťa treba povzbudiť? lebo majetky? 🙈
a čo deti? nech žijú s alkoholikom? 👎👎
a áno s alkoholikom som sa rozviedla.
@anonym_autor liecenie vylucujem, lebo pochybujem, ze by si ho tam donutila ist, tak ostava nejake prehovorenie do duse, co si uz asi skusala a nepomohlo a este ho mozes niecim zamestnat, treba urobit toto a tamto, nech aspon z casu na cas na to nemysli.
Ak máte tisíc rokov, tak decka musíte mat už dospelé
Majetky už musia byt nahonobene čiže nejakú slušnú strechu nad hlavou by si si vedela zadovážiť
Tu je už len otázka či sa ideš tváriť že akože to nikto nevidí a nepočuje a plakať do vankúša dalších 20 rokov
Alebo si povieš že máš právo slušne žiť a pošleš ho do …
@anonym_autor ak sa neodvážiš mu nič nepovedať bude to horšie. Ja by som zvolila taktiku ožereš sa- idem preč, vedľa do izby, ku kamoške, von, na nákup. Proste sa mu vyhýbať. A zver sa sestre alebo niekomu blízkemu. Aj keď situácia nemá východisko aspoň vyrozprávať sa z toho trochu pomôže.
Uz par krat som cital, ze najovnsi vyskum ukazuje pouzivanie psylocibinu na liecbu od zavislosti obycajne v Honadsku. Samozrejme, ze to musi byt pod odbornym dohladom, myslim, ze sa to vola tripsitter a ma to svoje rizika. Ale vela ludi sa zbavi zavislosti uz po jednom sedeni. Pozri si o tom.
@anonym_autor ak sa neodvážiš mu nič nepovedať bude to horšie. Ja by som zvolila taktiku ožereš sa- idem preč, vedľa do izby, ku kamoške, von, na nákup. Proste sa mu vyhýbať. A zver sa sestre alebo niekomu blízkemu. Aj keď situácia nemá východisko aspoň vyrozprávať sa z toho trochu pomôže.
@marryliese
vždy má situácia východisko.
@marryliese
vždy má situácia východisko.
@mondolina autorka písala že rozvod nepadá v úvahu a zrejme nemá odvahu mu ani dohovárať, len potichu trpí. Pokial v takomto stave zotrvá tak tam moc východisko nevidím.
@marryliese nemá východisko? To je čo za nezmysel? Čo je tri dni pred smrťou?
Mala by tu téma doma riadne otvoriť a estw predtým sa poradiť s právnikom aby vedela aké sú jej možnosti
Vždy je riešenie !
No jedine cakat kym budes vdova … max mu mozes doliat a prip primiesat nejaky rohypnol nech je to rychlejsie. Nepochopim zeny, ktore trpia, stazuju sa ale riesit nechcu. Deti sa Ti “podakuju” za uzasne detstvo s ozranom a vnucata neuvidis, kym bude tvoj manzel zit. len sa modli, aby tvoje deti nesli v slapajach tvojho manzela, snad ani buduci ze ich/ nevesta nebudu partizani ako ty a vratia Ti ich este c zaruke.
Žiadna iná cesta ako rozvod nie je. Alebo chceš čakať, kým prepije a zničí celý majetok, aby nebolo čo deliť? Aký vzor dávaš deťom? Koľko rokov chceš ešte plakať do vankúša?
@marryliese nemá východisko? To je čo za nezmysel? Čo je tri dni pred smrťou?
Mala by tu téma doma riadne otvoriť a estw predtým sa poradiť s právnikom aby vedela aké sú jej možnosti
Vždy je riešenie !
@pribinak áno je ale pokiaľ človek nemá na to odvahu tak do neho aj tak nepôjde to som tým chcela povedať
@pribinak áno je ale pokiaľ človek nemá na to odvahu tak do neho aj tak nepôjde to som tým chcela povedať
@marryliese mala by sa so svojim tajomstvom zdôveriť sestre kamoske susede kolegyni ….. trochu podpory sa jej dostane aj iný pohľad na vec
Ak sa hanbi povedať blízkym tak si môže nájsť psychologickú
@anonym_autor nuz tak pockaj, kym tie majetky prepije a zhnusi sa aj detom tak, ze nepridu ani na navstevu…
@anonym_autor daj si aj ty, lepšie ho budeš znášať.👍
pozri stránku Anonymní alkoholici.sk
možno tam niečo nájdeš.
Neda sa robit nic, na Prednu horu ho nedostanes a obvodakovi uz vobec, dobre tipujem? Apelovat na vzor ore deti, vnucata, ze si toto nezasluzis pred rodinou, susedstvom, hrach na stenu. Asi ostava len samovyvoj, ono sa to vyriesi samo. Niekedy pomoze poznanie, preco zacal pijan pit. Mozno je impotent, tak si hrkne, problem solved. Mas to tazke, zena. 💔🥀🍄
Áno, dlhodobé užívanie alkoholu spôsobuje alkoholické demenciu napr, epileoticke záchvaty, poškodzuje frontálny látok, úplne meni osobnosť, človek už proste nevie "myslieť", vie postihnúť aj rečove centrum. Co už, nejak ho kvôli tým majetkom doopatruješ.
Poznala som jednu zenu co svojho muza odnaucila pit tak, ze ani o tom nevedel. Neviem akym sposobom sa dostala k liekom co ked chlap bral tak alkohol mu strasne zle robil - sa mu prevracal zaludok po prvom glgu. Ona mu davala tie lieky potajomky, do kavy po ranu. az nakoniec chlapik to nechal, lebo z alkoholu mu bolo zle este pred ozratim do nemoty
@anonym_autor to co mas urobit vies aj ty. Uz len nabrat odvahu. Minulost nevratis (aj keby bola pekna), ale o svojej buducnosti si rozhodujes ty sama.
@anonym_autor zavolat jeho rodicom ked bude v takom super stave,a nech si ho pride mamicka opatrit.a spytat sa ich,ako s nim mas zit...lebo neviem teda aku radu ci povzbudenie cakas..
Poznala som jednu zenu co svojho muza odnaucila pit tak, ze ani o tom nevedel. Neviem akym sposobom sa dostala k liekom co ked chlap bral tak alkohol mu strasne zle robil - sa mu prevracal zaludok po prvom glgu. Ona mu davala tie lieky potajomky, do kavy po ranu. az nakoniec chlapik to nechal, lebo z alkoholu mu bolo zle este pred ozratim do nemoty
@anonym_ad47d9 Volá sa to Antabus. Ale neviem či to nie je na predpis
Dobre, tak si sa zdoverila a mozes dalej zit s ozranom, lebo si len dalsia z tych, ktore vlastne nechcu nic riesit, lebo neda sa... 🤷♀️
Keď sa nechceš rozviesť, nemusíš. Ale musíš s nim bývať pod 1 strechou?
Píšeš ze majetok máte, ak je možné hľadala by som úľavu mimo domu.
@anonym_autor zavolat jeho rodicom ked bude v takom super stave,a nech si ho pride mamicka opatrit.a spytat sa ich,ako s nim mas zit...lebo neviem teda aku radu ci povzbudenie cakas..
@simona92101 čo s tým majú rodicia
@simona92101
čo s tým majú jeho rodičia? 🙈🙏
@anonym_ad47d9 Volá sa to Antabus. Ale neviem či to nie je na predpis
@yosi jej to predpisoval lekar - on ju poznal a aj jej muza. Ona mu to hadzala do kavy po ranu - vdaka bohu stara skola - zena navar, zena pred hubu poloz, len chlastat vedel pekne aj sam
@anonym_autor ked mate tisic rokov,,, pravdepodobne mate dospele deti... majetky? ved na to je rozvod , aby sa majetky rozdelili.... riesenie je... len hladas ho? ak si sa prisla vyzalovat, skoncis ako troska aj ty, nakolko si spolualkoholik.... poloz si otazku, ako si predstavujes svoj zivot? podla toho co pises, muz sa ti hnusi.... tak chces zit takto dalej? a nevies to povedat na rovinu muzivo, ale cudzim osobam na nete ano? uprac si samu seba, pozri sa rano do zrkadla a zatoc so zbytkom zivota, ak je to aspon trochu mozne...
@anonym_autor maj sama seba rada, vaz si seba. On potrebuje liecenie, nic ine mu nepomoze.
Ak nan je ochotny ist, super.
Navstevuj ho raz za cas, povzbudivo, nikdy v zlej nalade.
A treba aby ho povzbudzovali aj ini, rodina alebo priatelia. Aby to zvladol. Alkoholizmus je iba symptom, problem bude hlbsi, smutok, depresia, nieco chyba.
Ak nechce ist na liecenie, nestracaj cas s alkoholikom. Prave preto ze mas uz tisic rokov, ako pises.
Zivot je kratky.
Odstahuj sa.
Len počkaj, oni tí alkoholici majú kratšiu životnosť... moja mama si užila pekných pár rokov ako vdova... moja svokra si užíva vdovstvo práve teraz. Len vydrž...

napiste mi spravu sukromne, viem poradit. nebudem to pisat verejne. dakujem