Ako zvládnuť život s alkoholikom?
Ahojte. Prišla som si po radu, aj keď si myslím, že tu je každá rada drahá. Môj muž pije. Nechodí po krčmách, oziera sa doma. A mne sa hnusi. Keď vidím ten priblbly pohľad, je mi z neho na grcanie. On sa tvári akože nič, ale ja to na ňom vidím. Mám pocit, že mu ten alkohol zničil mozgové bunky, lebo aj za triezva mi pripadá, že zdementieva. Som na neho strašne nasrana, ale k.rva nedokážem mu nič povedať, len sa osamote trápim a potajomky plačem. Okolie to nevie. Neradte mi rozvod, máme už tisíc rokov a viaže nás všetko, deti, majetky. Z času na čas má stavy, že niečo rozbije a vyblakuje mi sprostosti. Jak mne sa ten chlap sprotivil. Ani neviem, akú radu chcem, asi som sa len potrebovala niekomu zveriť, zdieľať tú hanbu a trápenie. Ďakujem za prečítanie a možno pár povzbudivých slov.
@anonym_autor pozri si skupinu AL_ALON https://alanon.sk/, venuju sa prave pribuznym alkoholikov a radia im v ich realnej zivotnej situacii.( su tam aj online stretnutia )
Len počkaj, oni tí alkoholici majú kratšiu životnosť... moja mama si užila pekných pár rokov ako vdova... moja svokra si užíva vdovstvo práve teraz. Len vydrž...
@morpheuss na to by som sa nespoliehala
@simona92101
čo s tým majú jeho rodičia? 🙈🙏
@mondolina teba by nestvalo,ze tvoj syn sa oziera a nici rodinu a ze nevesta ti o tom nepovie?ked si s nim ona nevie rady,tak nech si ho upracu rodicia
Rodičov už dlho nemáme ani jeden. Veľmi vám ďakujem za všetky príspevky, našla som v nich útechu.
Len počkaj, oni tí alkoholici majú kratšiu životnosť... moja mama si užila pekných pár rokov ako vdova... moja svokra si užíva vdovstvo práve teraz. Len vydrž...
@morpheuss ale kdeze, zena sa utrapi a dementny pan bude este v 85tke vymyslat co so sebou...osobna skusenost. Sice pan uz nepije, no je velmi aktivny, no trosku mimo.
Kks, mne je tak luto tych deti. Trauma, co ich poznaci na cely zivot. Nebudu schopne si vybudovat normalne vztahy, rodiny, budu zavisle mozno.aj oni. A kvoli.comu? Majetkom? Ked nikoho nemate tak aka hanba? Pred kym ? Hanbi sa len sama pred sebou, ze ako matka zlyhavas v tej NAJZAKLADNEJSEJ ULOHE! ochranit svoje deti prd zlom, ktore ich na cely zivot poznaci.
@anonym_autor ty nechceš rozvod lebo mate spoločne majetky? Tak keď budeš stara, chorá, nevládna, on ta opatrovať nebude, bude sa vedľa teba poštievať v tej spoločnej posteli. Ak ochorie skôr on, budeš sa s ním nadrapovat a prebalovať ho, vynášať nočník a kupovať nové matrace, keď staré prešti. Budú vás musieť riešiť deti, lebo ty to už nedáš psychicky ani fyzicky. Takže stále nechceš rozvod? Nechceš sa ešte zachrániť?
@mondolina teba by nestvalo,ze tvoj syn sa oziera a nici rodinu a ze nevesta ti o tom nepovie?ked si s nim ona nevie rady,tak nech si ho upracu rodicia
@simona92101 no pravdepodobne uz rodicov nemajú, keďže vtipne poznamenala ze oni dvaja s mužom,, majú uz tisíc rokov".....
No tak prajem veľa šťastia, budeš ho potrebovať... 🍀
@anonym_autor ty nechceš rozvod lebo mate spoločne majetky? Tak keď budeš stara, chorá, nevládna, on ta opatrovať nebude, bude sa vedľa teba poštievať v tej spoločnej posteli. Ak ochorie skôr on, budeš sa s ním nadrapovat a prebalovať ho, vynášať nočník a kupovať nové matrace, keď staré prešti. Budú vás musieť riešiť deti, lebo ty to už nedáš psychicky ani fyzicky. Takže stále nechceš rozvod? Nechceš sa ešte zachrániť?
@mamutka presne toto sa stalo jednej vzdialenej rodine. Uz pred rozvodom. Alkoholik dostal mozgovu porazku… a bolo po rozvode a roky sa onho starala..,
Takto. Je alkoholik systém, že sa opija, grcia ti tam, tacka sa, leží pod stolom, alebo popija (udrzanie hladiny)? Netvrdím, že to druhé je nic, len mna to zaujíma.
Kks, mne je tak luto tych deti. Trauma, co ich poznaci na cely zivot. Nebudu schopne si vybudovat normalne vztahy, rodiny, budu zavisle mozno.aj oni. A kvoli.comu? Majetkom? Ked nikoho nemate tak aka hanba? Pred kym ? Hanbi sa len sama pred sebou, ze ako matka zlyhavas v tej NAJZAKLADNEJSEJ ULOHE! ochranit svoje deti prd zlom, ktore ich na cely zivot poznaci.
@krisbar presne takto sme zili s bratom a dodnes za to obaja vinime mamu! A mama si takto znicila vztahy s celou rodinou..tiez take zeny nepochopim, ostanem koly majetku, Ved nejako uz dozijeme.. Moja mama mala stastie ze tatko zomrel pomerne skoro, 59 mal. Zijeme len raz, ako si moze niekto takto znicit ten zivot?
Maj svoju hrdosť a dôstojnosť a nenechaj si po nich šliapať. Ako môžeš s takým človekom žiť? Že to nevidia iní? Ale vidia a najmä deti. Ak to budeš trpieť, nebude si ťa nikto vážiť a ani vlastné deti. Raz mi jedna 14 - ročná žiačka povedala: " Ja to už nevydržím, otec denne opitý a mame to nevadí. Je to obyčajná handra, s ktorou si otec robí, čo chce, Ja aj brat by sme radi s ňou odišli. Môžme k babke, no mama nechce otca nechať. Správa sa ako handra a my si ju vôbec nevážime, lebo jej vyhovuje ožran." Také sú názory okolia a žiaľ aj detí. Názory tej dievčiny majú aj iné deti, trpiace alkoholika v rodine.

@anonym_autor tak čakaj,kým sa uchlastá.....vlastne už mal byť dávno mŕtvy,keď máte tisíc rokov...