Ako zvládnuť život s rodičmi pod jednou strechou?
Nekritizujte iba vypočujte pred narodením dcérky sme sa presťahovali ku našim na poschodie začína to byť neúnosné.mama diriguje všetko doslova co varím v kuchyni prečo toto varím prevo kupujem takú avivaz nie takú ako ona.....kedy mam chodiť s malou von
Kedy sa učiť so starším synom koľko sa učiť ze sa s nim poriadne neučím atď .
Podotýkam syn čisté jednotky no montuje sa do všetkého otec frfle ofrfle všetko.mama kontroluje otázkami kedy príde manzel z prace prečo prišiel neskôr kde bol....cítim sa ako vo väzení a nie doma.takze co.ine ostáva počkať kým už rozostavaný dom sa postaví...
Prepáčte za výlev
Ísť čím skôr do podnájmu ešte kým Ti nerupnu nervy, aj za cenu toho že sa stavať búde dlhšie
Setrit sporit nahanat peniaze a odstahovat sa
Toto sa nezmeni, zazila som
Autorka skús byť asertivna a povedz mame, že vieš, že ti chce poradiť ale tebe to ubližuje. Nech si predstaví seba v tvojej situácii. Nie je normálne, aby ťa vychovávali a starali sa ti do domácnosti a výchovy detí.
Držím palce, aby ste čím skôr dokončili dom. Ja by som vo vašom prípade išla ihneď ako sa bude dať bývať aj provizórne len aby som mala pokoj a hlavne súkromie.
Sucitim s tebou. Ale mas aspon vychodisko,staviate dom. Treba dom dostat aspon do ako tak obyvatelneho stavu a ist tam byvat. Dokoncovat pocas byvania. Pri takejto mame by som isla byvat hadam aj do rozostavaneho,lenze mate deti,takze to nie je zatial mozne.
@mantilka to bolo na margo toho ,že najprv bývanie a potom decko. Keďže malý je školák ,má minimálne 6. Takže už 7 rokov stavajú? 6 + cca 1 rok ak by začali so stavbou vtedy keď otehotnela. Chápeš? Problém je,že si spravili 2 deti a nemali kde bývať , alebo aspoň v tom dome,čo ho chcú mať. A dopadla ako dopadnúť nechcela. Just treba myslieť v predstihu.
Čudná matematika 😂 6+1 To máš z kade? Pred narodením dcérky sa presťahovali k rodičom. Tu na MK majú viaceré vestecku guľu. Presne vedia kde bývali, koľko rokov stavajú dom a najlepšie sú rady ako treba počkať s deťmi... a potom v obchode kúpiť ako rožky...zaujímavé, že pocet neplodnych párov stúpa, ale treba počkať.
Niekedy mám pocit, že ženy co byvaju v byte od závisti si radi kopnú do žien, keď sa sťažujú počas výstavby domu.
A najlepšie sú tie s vesteckou guľou, presne vedia aká je situácia.
Autorka aj my sme stavali s jedným dieťaťom, ale nebývali sme u rodičov. Je to zaberak, ale neľutujem.
Držím ti palce, nech sa vám darí a už čoskoro máte súkromie vo vašom 🏡🌻☀️.
Hovoríš, že ste sa nasťahovali k rodičom pred narodením dcéry. A kde ste bývali predtým?
@rozculena možno sa tesili na to komandovanie. Rodičia už sú na dochodku? Naši ked este do práce chodili, tak sa dalo. Potom dochodok, odrazu volný čas, začali sa nudit a už to bolo. A Ked bola moja mama u nás, vsetko zle. Nepraktický dom, umiestnenie, zly kocík, vanička, taniere, sporák, auto...nic dobre. Co robit? Chodila by som co najviac von. Sama, alebo aj s detmi.
Ostava len zazelat ti pevné nervy. Skus vydrzat, zatni zuby a predstavuj si ten pokoj a pohodu vo vlastnom dome. Ak sa len trochu da, beookaz si vzťahy s rodicmi, iste sa vsetko obrati ked budete vo svojom.
Aj pre rodicov je to nová situacia, mali svoj zabehany sposob zivota a teraz sa musia prisposobit. Sice nechapem ich spravanie, tiez by mohli trochu menej zasahovata kritizovat, da sa to aj inak, mama sa zrejme nevia vzit do tvojej situacie.
jedine, co ti moze pomoct, je technika pokazeny gramofon. Natrenuj si 3-4 vety v style "do tohto sa nemontuj", "my to robime takto", "toto si nezelam" a ked mama / otec zacnu so svojou pesnickou, opakuj ty svoje... v klude 5-10 krat... kym ich to neprestanr bavit. ps: ked si nenechas skakat po hlave a zacnes si urcovat hranice, zvysujes riziko, ze Vas vyhodia.... 😵💫
@bielasovicka to som sa jej tiež pýtala.reakcia žiadna
To by som si fakt radšej zaplatila lacné ubytko ako hento trpieť. Ja by som buď z toho skončila v blázinci alebo v base.
MZ sme takto bývali u svokrovcov. Som to veľmi ľutovala,že sme tam išli bývať. Skoro som kvôli tomu aj od muža odišla. Koľko máte do presťahovanie. My sme sa sťahovali asi týždeň pred vianocami. Chýbali nám niektoré dvere a nábytok sme mali buď náš starý alebo zdedený. Ale boli to najkrajšie Vianoce aké sme mali a pod stromček sme si dali iba sprchác a knihu.
@autorka Vdaka za prispevok. Ja, ako matka sa tiez vsetko pytam deti. Nie preto, ze im chcem dirigovat zivot. Nie preto, ze im chcem zle. Skor preto, aby som vedela, videla ich pohlad na svet. Necham ich robit po svojom. A asi im riadne leziem tym "montovanim sa do zivota". Vzdy, ked maju pre mna neprijemnu reakciu, si spomeniem na moju mamku, na ten pocit, ze mi stala za chrbtom. Az teraz si uvedomujem, ze mi za chrbtom nestala. A chyba mi. Akurat to bude 24 rokov ❤️
Vies co skust? Jednoducho prevratit oci a robit si po svojom. Prehodnot svoj postoj, ze ti nechcu zle. Uplne ti rozumiem, aj ja som mala rovnaky pocit zo svojej mamky, moje deti tiez. Rodicia tymto sposobom vyhanaju svoje deti prec, aj ja, aj ked nechcem. Skus rodicom v klude vysvetlit svoje pocity, pochopia ta. Nezmenia sa, je to v nich, ale pochopia. A nabuduce sa skus zasmiat nad dirigovanim : "Uz zas?" Uprimny smiech je nakazlivy.
Pisem z vlastnych skusenosti.
Ale ono to vyzerá tak, že ty s rodičmi nemáš nejaké vľúdne vzťahy??? Vždy to tak bolo.... Ak áno bola to neskutočná odvaha a zároveň hlúposť ísť k nim bývať. Ja viem aká je doba, ale my s mužom , sme bývali najprv v podnájme a potom sme sa presťahovali do domu. Neľutujem tých peňazí na podnájom, pretože toľko nás stála sloboda. Tak aj ten vzťah vyzerá, sme dospelí, zodpovední a vieme si poradiť sami... Pokiaľ niekto žije u rodičov a teší sa, že si šetrí peniaze, možno je to tak, ale riskuje vzťah s rodičmi, ale predovšetkým s partnerom. Tvoj partner nech nelieta po služobkach, ale robí na dome. Robotníkov treba kontrolovať a naháňať, inak majú čas.
To ťa obdivujem že si ti vydržala tak dlho. Ja by som už bola radšej nasáčkovaná kdesi v jednoizbáku ako toto 🫤 Pokazí to vzťahy s rodičmi a je to riziko aj pre manželstvo
Suseda (slobodná matka) mala u rodičov presne toto isté, nakoniec sa odsťahovala a chodí ich navštevovať aj s malou. Všetci sú kludnejší a spokojnejší.
V akom stadiu mate stavbu domu? Kolko to bude trvat dokoncit? Ak by to bolo viac ako 2 mesiace, isla by som do podnajmu
Vydrz ten polrok, sprav rodicom radost. Oni mali s tebou trpezlivost, teraz im to vrat. A potom uz budete len vo svojom. A budete radi, ked vam stari rodicia s detmi niekedy pomozu
Držím palce. Najlepšie je zdržovať sa čo najviac mimo domu,keď sú oni doma.

Pevne nervy do dostavania domu. Asi by som radsej isla do jednogarzonky 🙈