Ako zvládnuť život so skúpym manželom?
Momentálne som bez práce a dvakrát do týždňa chodím do školy. Mala som nedávno takú prácu kde som chodila na záskok a pracovný čas bol pružný. Raz som odrobila 6 hodín,raz 9 hodín a bolo to ako majiteľ potreboval a nebolo to každý deň,preto môj príjem bol od počtu odpracovaných hodín. Bol to taký polovičný úväzok. Syn zostal chorý,tak som s ním musela byť doma takže to znamenalo málo odpracovaných hodín a malá výplata. Jedného krásneho dňa mi majiteľ oznámil že so mnou končí a zatiaľ som nenašla takú prácu kde mi umožnia dvakrát do týždňa študovať. = Ja bez práce. Môj muž bol s tým oboznámený a bol s tým ok, aspoň sa môžem venovať domácnosti,synovi a on sa môže realizovať pracovne ,tak sa vyjadril. Robím si ďalšiu strednú školu ale iný smer v ktorom budem pracovať keď budem mať maturitné v ruke. Momentálne mi dochádzajú už prostriedky na mesačný chod domácnosti... Platím telefón, benzín atď jednoducho potrebujem peniaze. Povedala som že by som potrebovala na december a január nejaké peniaze. Dá mi ale chce ich vrátiť. Neviem no. Zostala som zaskočená a rozhodla som sa že od decembra radšej pôjdem do práce ale zatiaľ sa mi ozvali len z Kauflandu že ma neberú lebo som prekvalifikovaná. Práca v nedohľadne a ja neviem z čoho vrátim peniaze manželovi....
@anonym_autor požiadaj si o výživné na dieťa a na manželku
Uffff……s kým to žiješ?
No nič, výživné na dieťa + výživné na Teba
Inak to nevidím
Coooo? On vie, ze v manzelstve su peniaze spolocne?
@viestta tie poplatky čo som mala pred manželstvom,ako paušál, svoje auto = benzín, ročné poistné s tým spojené, jednu pôžičku na auto čo som si brala ako slobodná,tak to sú veci na ktoré mi chce dať mesačne peniaze ale s tým že ich chce vrátiť
@anonym_autor ak toto nie je vymyslené, tak to nie je normálne. To sa ani nedá rozoberať, manželia, ty sa staráš o dieťa a domacnost, chodíš aj do prace aj do školy a muž ti vydeľuje peniaze, ktoré mu máš vrátiť?????? Tak sa môže spravat jeden manzel🙈?Prestala by som mu varit, prať, upratovať a ďalšie... a ak, pytala za všetko toto zaplatiť.
Uffff……s kým to žiješ?
No nič, výživné na dieťa + výživné na Teba
Inak to nevidím
@janickacrazy
@pribinak to uz rovno moze poziadat aj o rozvod. Skvela rada.
@viestta a ozvali sa mi z jednej práce čo som bola na pohovore,dali mi zoznam čo požadujú napr výpis z registra, zdravotná prehliadka na spôsobilosť nočných a ťažkých bremien, potravinársky preukaz atď atď a za tieto veci sa platí a u mojej lekárky za potvrdenie o zdr spôsobilosti 45€
A ja napríklad teraz už nemám toľko peňazí aby som toto všetko absolvovala.
@anonym_autor vystavila by som mu faktúru za upratovanie, varenie, baby sitting, sex, čokoľvek čo preňho v manželstve robíš. Aj spätne.
čo keby si mu dala na stôl faktúru za Tvoje práce doma?
@janickacrazy
@anonym_e3dbee presne tak, môže, lebo s takýmto manželom ju nič dobré nečaká
@viestta tie poplatky čo som mala pred manželstvom,ako paušál, svoje auto = benzín, ročné poistné s tým spojené, jednu pôžičku na auto čo som si brala ako slobodná,tak to sú veci na ktoré mi chce dať mesačne peniaze ale s tým že ich chce vrátiť
@anonym_autor mne to zbytocne vysvetlujes... Nezapocitava ti do dlhu nahodou aj to, ze si kupis vlozky, lebo vsak ich pouzivas len ty? Ten tvoj muz je odtrhnuty od reality (a to pisem najslusnejsiu variantu, lebo napadli mi aj ine, strucnejsie a vystiznejsie pomenovania)
čo keby si mu dala na stôl faktúru za Tvoje práce doma?
@som_realistka jedlo jem aj ja ktoré on nakúpil, som v teple on platí elektrinu, sprchujem sa v teplej vode za ktorú on platí
@janickacrazy
@anonym_e3dbee čo navrhujes ty? Asi že nič
@janickacrazy
@anonym_e3dbee no moze. Nedajboze suhlasis s tym, ze sa jej napocitava dlzna ciastka, kazdym dnom co je bez prijmu? Za vodu, ktoru vypila, za elektriku, ktoru minula, za opotrebenie podlahy, po ktorej chodi...
@som_realistka jedlo jem aj ja ktoré on nakúpil, som v teple on platí elektrinu, sprchujem sa v teplej vode za ktorú on platí
@anonym_autor a co???mas debila muza a v zivote by som takto nezila.Nezastavaj si ale otvor oci a postav sa pravde tvarou.
@anonym_autor s takýmto chujom by som ja nebola ani minútu. Žena, prajem Ti silu odísť a žiť v pokoji s dieťaťom
@anonym_e3dbee čo navrhujes ty? Asi že nič
@pribinak radsej nic nez tresnut radu ktorou uplne pochova cele manzelstvo. Asi si neuvedomujes ze tymto si nepomohla
@anonym_autor ako? No nijako, takého chlapa by som si nevzala. Ste manželia, takže peniaze sú spolocne- dokonca máš nárok na výživné. Ale musíš začať svoje práva uplatňovať.
@anonym_autor vystavila by som mu faktúru za upratovanie, varenie, baby sitting, sex, čokoľvek čo preňho v manželstve robíš. Aj spätne.
@sissy27 maturujem v máji 2026 potom samozrejme budem mať isté miesto u nás v nemocnici ale do tej doby kde zoženiem prácu aby mi umožnili dvakrát do týždňa chodiť do školy. Potrebujem vykryť 5mesiacov . Ak by mi požičal na tie poplatky čo mám, to je 120€ úver, 22€ paušál,na benzín aspoň 50€ lebo vozím syna do škôlky. To je 200€ mesačne čo potrebujem na poplatky. Plus mám 60€ prídavky. Niečo predám a plus 20€ mám k dobru. A to sú peniaze s ktorými ja osobne disponujem do ďalšieho mesiaca. Stravu drogériu čo sa potrebuje atď platí manžel, ale ja v peňaženke ani na karte nemám nič, nemôžem ísť ráno zo škôlky ani do drogérie si kúpiť riasenku lebo momentálne nemám,nezarábam
@sissy27 maturujem v máji 2026 potom samozrejme budem mať isté miesto u nás v nemocnici ale do tej doby kde zoženiem prácu aby mi umožnili dvakrát do týždňa chodiť do školy. Potrebujem vykryť 5mesiacov . Ak by mi požičal na tie poplatky čo mám, to je 120€ úver, 22€ paušál,na benzín aspoň 50€ lebo vozím syna do škôlky. To je 200€ mesačne čo potrebujem na poplatky. Plus mám 60€ prídavky. Niečo predám a plus 20€ mám k dobru. A to sú peniaze s ktorými ja osobne disponujem do ďalšieho mesiaca. Stravu drogériu čo sa potrebuje atď platí manžel, ale ja v peňaženke ani na karte nemám nič, nemôžem ísť ráno zo škôlky ani do drogérie si kúpiť riasenku lebo momentálne nemám,nezarábam
@anonym_autor "ak by mi niekto požičal na ..." - nesranduj. Ty si sa vydala za chuja a my ti máme "požičiavať" ? Na začiatok mu pripomeň, že v manželstve sú financie spoločné a nemá právo ťa vydeľovať, ak nepochopí, tak ako bolo písané vyššie - žiadať normálne súdnou cestou o výživné na seba aj dieťa. Žiadne požičiavanie - ty financie máš, len teda máš k tomu aj manžela akého máš.
On nebol taky ked si si s nim dieta spravila ? Dobry ...
Ze vratit 🤦♀️
Vypýtaj si na tie poplatky do práce, choď do práce, vydrž do toho júna a potom od neho odíď. On lepší nebude.
@anonym_autor toto nemôže byť realita ale vymyslené.. A prosím ťa to ti niekde držia miesto 3/4 roka? 😲
@anonym_autor toto nemôže byť realita ale vymyslené.. A prosím ťa to ti niekde držia miesto 3/4 roka? 😲
@anonym_324448 nedržia mi miesto,e mám sa prísť pýtať na prácu až keď budem mať maturitné v ruke. Oni hľadajú praktickú sestru -asistenta, momentálne nemajú voľné miesto na pozíciu pomocný pracovník v zdravotníctve. Momentálne ma nezamestnajú nemám doklad o vzdelaní
Inak ty si mu aj vycistila zaludok a povedala ze ste manzelia a peniaze su spolocne ?
On nebol taky ked si si s nim dieta spravila ? Dobry ...
Ze vratit 🤦♀️
@ivik4 asi bol ale niektoré vlastnosti človeka sa prejavia v určitých situáciach a v takejto som ešte nikdy nebola. Ja som predtým normálne mala prácu 6,5 roka na tpp, mala som aj pekné tehotenské, materské a vyšší rodičovský
@anonym_324448 nedržia mi miesto,e mám sa prísť pýtať na prácu až keď budem mať maturitné v ruke. Oni hľadajú praktickú sestru -asistenta, momentálne nemajú voľné miesto na pozíciu pomocný pracovník v zdravotníctve. Momentálne ma nezamestnajú nemám doklad o vzdelaní
@anonym_autor lebo pišeš že budeš mať iste miesto, nie že sa máš opýtať .. To je diametralny rozdiel
Aky dobrak, vlastnej manzelke pozicia... nemam slov :(
Dalsia zena co sa necha utlacat. Je to uplny debil. Ked s niekym zijem peniaze nie len ze su spolocne ale kludne ich moze (s rozumom) partnerka minat ako to je treba. Niektori muzi su riadne mentalne mimo. Je to debil.
@anonym_autor lebo pišeš že budeš mať iste miesto, nie že sa máš opýtať .. To je diametralny rozdiel
@anonym_324448 tak sa ospravedlňujem za neúplnú informáciu. Tak mi to povedala námestníčka