icon

Aký iný zmysel života ste našli, keď sa vám nepodarilo založiť rodinu?

renimac
28. aug 2016

Prosim zeny, ktore sa neuspesne snazili otehotniet, a ani po rokoch sa nedockali dietatka, aby sa podelili o svoje skusenosti s tym, ako najst iny zmysel zivota ako deti. Ja ho zatial bohuzial nevidim a uprimne mi z toho prepina. Zaroven prosim vsetkych ostatnych, ktori si podobnou cestou nikdy nepresli, aby sa k teme radsej nevyjadrovali. Hlupych pripomienok mam za tie roky uz dost. Vopred dakujem za respektovanie.

Strana
z6
renimac
autor
1. sep 2016

@rica1 ja ked tak skor saunu a termalny bazen, virivky ee... btw. ureoplazmu, mykoplazmu, chlamydie, atd. mame vysetrene, je to v poriadku. Ale myslim, ze to doktori bezne vysetruju, ked sa dlho nedari.

rica1
1. sep 2016

@renimac ano niektorí to vyšetria iní nie.. a je fajn že to maš negatívne, inak nam po preliečení vyšlo IUI , ivf to klasické som nemohla tiež koli silnej stimulácii, a druhé sa potom prvom tehotenstve podarilo na prvý šup čo sme obaja s manželom nechápali, verim že sa dočkáte držím silno palce

renimac
autor
1. sep 2016

@rica1 u nas je IUI strata casu, nemam jeden vajcovod. My pojdeme na IVF nativ, co je uplne bez hormonov. Uvidime. Dakujem a gratulujem 😉.

stellasweet
1. sep 2016

...ak citis,ze zmysel Tvojho zivota je dieta...tak nim asi bude vzdy iba ono. Tvoj zmysel zivota si dava nacas, pride,ked bude chciet ,ked bude ten spravny cas... Moooc Vam drzim palce. Bude velmi vytuzeny,vyckavane a velmi milovane❤. Krasnu dovolenku zelam.

rica1
1. sep 2016

@renimac ja som rozmyslala keby IUI nebolo uspešne čo sme si mysleli že nebude ale nakoniec to posledne sa vydarilo tak som chcela ivf soft, len s clostylom, ani clostyl nemozeš brat? inak ja som tak reagovala ze po 1dnej tabletke clostylu som mala 8 plnohodnotnych velkych folikulov a odmietli mi IUI robit... potom po pol tabletke clostylu som mala 6 to mi IUI urobili a potom sme skusili aj bez clostylu , ale nakoniec s clostylom vyšlo 0,5 tabletky denne 5 dni od 5DC a 4 folikuly a vtedy to vyšlo ale to sme boli preliečeni akurát od tych ureaplaziem teda iba ja manželovi to vyšlo všetko vzdy negatívne čož nechápem...

renimac
autor
1. sep 2016

@stellasweet Ďakujem veľmi pekne 🙂 A krásne dni.

renimac
autor
1. sep 2016

@rica1 možno áno, len lekár sa tiež bál, že budem reagovať prehnane. Na 9-10 DC mávam už 19mm folikul a praská na 13DC, kedy má už okolo 23-25 mm. Ved uvidíme 🙂.

rica1
1. sep 2016

@renimac tak pri clostyle sa to da ustriehnut, ja som pri tych 8mich folikuloch mala už ten OHSS fakt vaječníky som mala extremne zvečsene, ale tak skusit po poltabletke to by nemalo ublizit ak si to ešte nebrala skusila by som to, ja som dovtedy ovulácia mavala ukazkovo vzdy na 14dc , cyklus som mala na 28dni presne.. plodné dni potvrdené ovutestami aj sonom a nič , až s clostylom ale to druhe šlo na prvy krat

zuzigirl
1. sep 2016

Zmysel zivota mas byt ty sama pre seba. Mas sa natolko vazit, ze ty si ta priorita. Zbehni na etikoterapiu, tam ti krasne vysvetlia, ako funguje zmysel zivota a zavislost svojho stastia a spokojnosti ci uz od deti alebo muza aleho materialnych veci...

ada274
1. sep 2016

@renimac tak ale to je pecka ked to mas takto na 13. Dc. Ty to nevzdavaj, krasna ovulacia a jeden vajcovod k tomu .... to je uplne super, v tom je vela nadeje. Depresia a smutok ale veci nepomahaju. Potrebujes sa z toho dostat, otriast sa, zit. Neurob rovnaku chybu ako ja. Ja som sa po mimomaternicovom psychicky zablokovala na tri roky. Depkarcila som strasne, ze mi pomaly zivot skoncil. To je strasne zle, potrebujes sa dostat do psychickej pohody, pracuj na tom vedome. Ano budu aj neuspechy ale nesmies sa nechat zlomit. Citaj tomiholjubavi, ona je naozaj vzor v tom ako vytazit zo zivota to dobre. Ja mam tiez sklony k depresivnemu spravaniu ale robim na sebe, da sa to ver mi. Sebalutost je svina, lebo nas ponara hlbsie a hlbsie do depky. Ked sa vyrovnas sama so sebou, otehotnies z toho druheho vajcovodu, to chce ale chladnu hlavu, pravidelny sport, venovat sa zalubam a PRESTAT SA LUTOVAT.
Hovorim z vlastnej skusenosti.

mijo53
1. sep 2016

@ada274 po mimomaternicovom tehotenstve 3 krásne dievčatka na svete, netreba to vzdavať

ada274
1. sep 2016

@mijo53 super, stastna zena!

rusalkablack
1. sep 2016

ja som mala kolegynu, nemohli mat deti , po 2 rokoch sa rozviedli. A ona sup hned na prvy raz otehotnela s novym partnerom, a jej byvaly muz tiez mal hned 2 deti po sebe s dalsou partnerkou. Takze asi stres alebo sa jednoducho ti dvaja k sebe nehodili.A ta kolegyna mala potom mimomaternicove, jeden vajecnik jej odobrali, a ten druhy mala operovany, zostala z neho 1/3, a vzdy so smiechom hovorila, ze aj ten jej pri operacii pripojili nejakou slamkou 🙂 a na ten otehotnela s druhou dcerou.Takze nevzdavat sa 🙂

renimac
autor
1. sep 2016

@ada274 jj, čítam ju už pár mesiacov 😉

janulka1802
1. sep 2016

@renimac ja nezvyknem moc prispievať, ale nedá mi. Je to tak, ako píšete s inými snažilkami, že ženy, ktoré to nezažili, to nepochopia. Nie nepochopíme, ale môžeme sa aspoň o to snažiť a vyjadriť nejakú podporu. Mňa samu rozhorčujú príspevky, ktoré to veľmi zľahčujú, lebo to je na zbláznenie. Také "múdre" kecy treba hodiť za hlavu. Mám kamarátku, ktorá cca 5 rokov nemala deti. Keď som otehotnela, normálne ma trápilo, ako jej to mám povedať, aby sa jej to nedotklo. No a nakoniec tú správu prijala úplne najlepšie zo všetkých ľudí, rozplakali sme sa obe, ale najkrajšie na tom bolo, že dva mesiace po mne z ničoho nič, prirodzene otehotnela. Ja som jej stále vravela, že nech nehádže flintu do žita. Ona si dala cieľ, že vyformuje tehličky na bruchu a nakoniec sa žiadne nekonali, lebo bol veľký melón namiesto nich. Nevzdávaj to nikdy!!! Podarí sa to. Ešte poznám jeden manželský pár, ktorým sa podarilo po 23 rokoch prirodzene. Kukla som do Tvojho profilu na chvíľku. Ty si neskutočne milá osoba, čosi dobré z Teba vyžaruje. Úprimne z celého srdca Ti prajem, aby si čo najskôr držala vo svojom náručí ten najkrajší voňavý uzlíček.

renimac
autor
1. sep 2016

@janulka1802 Ďakujem ti veľmi pekne, tvoje slová mi padli ako balzam na dušu 🙂. Želám ti všetko dobré a potešila si ma. Ono, nie som zas taká depresivna, ako si tu niektoré myslia. Len niekedy to človeka prevalcuje. Ale určite sa raz budem na svet usmievať od ucha k uchu. S deťmi či bez. Všetko chce svoj čas. Na vysokú sme tiež bez základnej nešli. Aj keď by sme chceli 😉. Ale ľahšie je poucovat ako si prežiť na vlastnej koži. Aj keď viem, že v podstate chce každý len ľudsky pomôcť. Ty si mi pomohla dnes veľmi 😉.

lareina
1. sep 2016

a skúšala si si kúpiť dúhový fluorit (kameň) alebo piť alchemilku od začiatku cyklu po ovu? alebo oboje?

renimac
autor
1. sep 2016

@lareina Alchemilky som sa už prepila 🙂. Ten kameň nepoznám.

maria1989
1. sep 2016

@zuzigirl presne tak 🙂

tortelinka
1. sep 2016

@renimac veľmi držím palce, prešli sme tým, viem čo prežívaš

renimac
autor
1. sep 2016

@tortelinka Ďakujem 🙂

lareina
1. sep 2016

@renimac no lebo mne diagnostikovali PCO pred 15 rokmi a bez antikoncepčných tabletiek by som ani menzes nemala, preto som pila tu alchemilku...my sme sa aj kedysi "nedávali pozor" ale bez výsledku tak uz som sa zmierila aj trochu s tým, že pôjdem na umelé ale hlavne som sa nechcela stresovat tak som si vravela teraz ešte na kariére popracujem deti budú neskôr, potom som kúpila ten kamienok, dúhový fluorit, podporuje činnosť ženských organov a plodnosť - to som ja nevedela ked som doňho kupovala len mi tak padol do oka - ma krásne farby .
A bola som potom na sluzobke a večer v hoteli som zo saka vrecka ho vybrala a sa mi šmykol a spadol na zem a sa rozbil na kopec kúskov, pre tento typ kameňa to znamená niečo dobré, keď sa rozbije, a pár dni na to som došla domov zo služobky mangel na mna skočil a ani neviem ako a boli z toho dve čiarky na teste... Možno Blbosť pre niektorých ľudí, ale ja kamienkom verím nikdy ma nesklamali. Držím prsty

renimac
autor
2. sep 2016

@lareina ja s ovuláciou problém nemám, práve naopak. Doma mám tiež nejaké kamienky na plodnosť, prišli mi minulý mesiac. Tak uvidíme 😉. OKI, idem už na dofcu, ďakujem za rady a krásne dni 🙂.

Strana
z6