icon

Aký máte názor na ľudí, ktorí chcú mať bezstarostný život?

babulka82
10. jan 2014

Aky mate nazor na ludi ktory chcu mat život velmi lahky a bezstaorstny ? Chcu si uživat len pekne veci a starosti obchadzat alebo nechat na niekom inom.Proste uživat si život a vlastne blaho,ale nezdielat s členmi rodiny choroby,domace ulohy atd.?

Strana
z2
lujza123
13. feb 2014

@babulka82 ono niekedy treba nekompromisne konat. Nahanat, davat prikazy, strcit deti do ruky a ist. Najlepsia zbran je deti naucit ist za nim. Chces kreslit? Ocko s tebou bude malovat! Chces sa kupat? Ocko ti da penu do vane... Co nemoze pit kavu popri detoch? Ani ty nic 24 hodin denne nejes, nepijes. Ma nieco dolezite na pracu v domacnosti? Ok na druhy den budes mat pracu a nieco dolezite ty. V tomto si treba dupnut....myslim ze je to taky druh cloveka, co sa od aktivity sam nepretrhne asi nikdy
Nieco podobne mam doma. Kazdy den umyvam riady z rana. Ked sa nastvem a poviem si ze preco by som to mala vkuse umyvat ja, tak cakam kym ich umyje...a mozem cakat aj tyzden. Proste musim povedat: umy riady prosimta...a toto sa tyka akejkolvek domacej prace, varenia, malej...ja sa citim ako general niekedy....
Ale vsimla som si ze ked zadavam taketo prikazy pravidelne tak sa stretnu s ovela vacsim pochopenim a ochotou spravit to ako ked robim vsetko sama a raz za cas poziadam o pomoc. Proste zvyk je zelezna kosela, ked nic nerobis zvyknes si, ked mas v domacnosti urcite povinnosti zvyknes si tiez.

maminuska
13. feb 2014

Predovšetkým si treba aj uvedomit že je to chyba nás žien ale nie manželiek ale žien matiek . 🙂 . Pre našich synov by malo byt samozrejmé participovat na domácnosti , brat to ako sučast života.

tinimartini
29. aug 2024

@adamuska ja súhlasím. Mam matku ktorá si zvolila bezstarostný život . Je ako malé dieťa ktorému keď niečo človek povie tak sa urazí alebo začne plakať. Pritom ju vôbec nezaujímajú pocity inych . Hlavne jej deti. Vie byt kritická a vie raniť slovami no zároveň si bezstarostne užíva svoj život. Je to veľmi frustrujúce. Musíme ju brat takú aká je..

Strana
z2