Aký máte názor na požičiavanie vecí?
Ahojte aký máte názor na požičiavanie veci? Ja stym do určitej mieri nemám problém. Ale občas mi to príde už moc. Nevadí mi keď si niekto požicia na istú krátku dobu alebo použije jednorazovo. Napr požičanie vŕtačky alebo nejakého nástroja aj oblečenie na nejakú príležitosť požičať, to je také v pohode. Ale vadí mi že moja segra ma dieťa pomne a skoro všetko má odomna od oblečenia po jedálenskou stoličku, kočík... Obidve plánujeme ešte ďalšie deti a zamýšľam sa nad tým ze jej deti vynosia, použijú, pokazia možno moje veci a ja budem kupovať nové? Viem ze v prvom rade by som to mala povedať jej ale je mi to blbé väčšinou hneď príde a povie prišla som sa pozrieť nato a keď sa mi to bude páčiť beriem to. Nechcem byť lakoma ale proste ja si dávam na veci dosť pozor šetrím si ich. A oni sú na tom finančné dosť dobré priam výborne, nepotrebujú to ale stále rozmýšľajú kde by ušetrili. Tých veci pozicsnych darovaných je viac.
Veď choj ku nej a povedz prišla som si požičať telku,auto,vysávač ak sa ti budú páčiť tak berieš 🤦🤣🤣 drzosť strašná,sestra nesestra..a normálne vypytaj veci naspäť že plánujete druhé,alebo že chces predať..ešte aby sa potom neohradila že si jej tie veci dala...to je väčšia pravdepodobnosť 🤷
To je niekedy ťažko, aj u nás mama na mňa, ze všetko po malom musím dať bratovmu a keď som to okomentoval, že oni mi nechceli po svojom prvom dieťati požičať ani blbý teplomer do vody, lebo ho údajne stále pouzivali aj pri 2rocnom a v podstate mi nepozicali, nieto dali absolútne nic, tak to bolo úplne v poriadku, ale ja som bola podľa nej lakoma. Raz sme požičali kočík, ani sa neunuvali ho vrátiť, museli sme pon ísť sami, bol cely plesnivy, tak ho muž dával 2dni do poriadku. Oblečenie vrátia k našim, nájdeme ho bežne v garáži po mesiacoch ani bu ani mu. Úprimne radšej to darujem kamoškam, ktoré to aspoň ocenia.
Jediny problem je, ze nie si asertivna. Ani ja som roky nebola. 😂 A obcas s tym mam aj teraz problem,no ked sa nas...r...m tak maju vsetci smolu.Preto ta aj chapem a moja vyhybava rada je, ak ju nechces konfrontovať a je ti z takych situacii na blití,jednoducho tie veci,ktore si chces nechat schovaj.Vybavene,nemáš tak nedáš.
Tiež sme so sestrou mali takmer naraz (rozdiel 4 mesice) deti. Ona skôr. Malinké oblecko mi rovno posúvala,no samozrejme ze som mala aj svoje, požičala váhu, ako chlapci rástli uz sa dorovnavali veľkosti a teraz ked niečo kupujem beriem hned dva krát,ako dvojcatam☺️ terau mame zas spolu deti len iné pohavia a co je o.k si požičiame,...ale ani jedna ani druha sme si nikdy nerobil narok na veci tej druhej...ja som našťastie v mojom živote nestretla takúto osobu, no v práci raz,ale to sa rýchlo upratalo,ze za nikoho jeho náplň robiť nebudem.
Treba pekne krasne,obom sestre aj mame vysvetliť,ze tvoje je tvoje,a neni to o lakomstve..

U nas osobne som požičala segre oblecko ale zas aj ona mne kopec 😊 co sa tyka iných hmotných veci ako kocik, stoličkaa ine kazda ma svoje ktoré potom budu mat pripadny dalsi súrodenci 🤷♀️😊