icon

Aký máte názor na toto vyjadrenie?

9. okt 2022

Bola som u takej socialnej pracovnicky na urade sa poradit kvoli nejakym "technickym" veciam. Manzel si vedie dlhodobo taky samostatny zivot popri nas, mna a 2 deti. Ja sa teda staram fakt ze o vacsinu, on sa o nich ani nejak nezaujima, o kruzky, o skolu, nekomunikuje, a pod. Tak sa to vyvinulo. Takze som si asi volajako navykla sa vyjadrovat ze "moje" deti. Zjavne sa to tej pani nepacilo, ze nehovorim nase deti a napokon ma upozornila, ze to nie su MOJE deti, ale NASE deti (moje a muzove) a ked tak, aj tak patria statu. Som sa nejak nezmohla na slovo. To ma nejaku oporu v zakone? A myslite si, ze je to neprirodzene v takych podmienkach, ze som sa zacala vyjadrovat ze moje deti? Uvedomila som si, ze obcas to pouzijem aj ked sa s niekym bavim, ale je niekde v pritomnosti aj moj muz. Ci uz si fakt netreba pripustat take slovickarenie od tej pani?

Strana
z2
zuzanka.zuzu
9. okt 2022

patria štátu? 😂 dobre pomýlená pipina 😂

bielavila
9. okt 2022

Mna by skor vydesila veta ze aj tak patria statu!!!😳😳 wtf, to co je???? Moje deti su moje deti, urcite nepatria statu, inak aj sa sa casto vyjadrujem ked som bez muza ze moje deti, moj syn, moja dcera a to sa moj muz stara, zaujima a je u nas vsetko ok

dskjhfdlkdjhl
9. okt 2022

Jednym uchom dnu, druhym von, alebo ani nepustit dnu. Ta je uplne mimo, asi tiez patri statu😝

kitycat
9. okt 2022

Skor by si mala muzovi pripomenut Vase deti a Vase manzelstvo...

kaktusik007
9. okt 2022

ide o to, ake "technicke veci" si s tou tetou na urade riesila.

ak to bola kuratela a vyzivne a zverenie deti do starostlivosti - asi to nebola stastna formulacia ;)

inak jediny, komu vadi ze o mojich detoch hovorim iba ako o mojich detoch je ich otec 🤣🤣🤣

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
autor
9. okt 2022

@kaktusik007 Chcela som vediet nejake postupy ohladom rozvodu lebo neviem ako sa postupuje. cize ano, trafila si.
@bilberryday Uz som myslela, ze mne svitori.

deti95060810
9. okt 2022

ja by som jej hneď oponovala a povedala by som že moje deti patria Bohu...nie štátu.
keď hádať tak hádať...

katkami123
9. okt 2022

🤣🤣🤣 to bude ťotka vychovaná v tvrdom režime v ktorom sa zasekla a neuvedomila si, že od roku 1991 padla železná opona, hranice sú otvorené.

kaktusik007
9. okt 2022

no skoda ze si si nedala pozor na jazyk, taketo tety vedia byt velmi premotivovane a u rozvodu zavarit - trebars aj vyjadrenim o striedavke 🤷🏼‍♀️ takze teraz hraj pol roka mrtveho chrobaka nech na teba zabudne ;) alebo mozno bude stacit aj menej - ak si jej nepovedala meno a priezvisko aby si to nevedela spojit ked jej pristane spis na stole ;)

a pozor na taketo vyjadrenia do buducnosti, kolizna nie je kamaratka, aj ked sa tak tvari --- je to jej praca.

katkami123
9. okt 2022

@kaktusik007
Dobre, ale ako môže takúto pozíciu zastavať niekto očividne nekompetentný, ktorý tvrdí, ze deti patria štátu? To sme kde? Pocaš 2.svetovej vojny, kedy Hitler založil Hitlerjugend a tam podľa neho patrili štátu amuseli tam chodiť?

marca12
9. okt 2022

Ber to tak,ze pani tam zaziva rozne pripady a rozne rodinne roztrzky,kedy sa rodicia handrkuju o deti a radi pouzivaju slova moje deti. Pani je zrejme na to uz pracovne aj alergicka a tak takto reagovala. Mna poburila jedine veta aj tak patria statu. Aj ked viem ako to myslela,ze stat za ne rozhoduje a zastupuje maloketych pri rozhodovani pri rozvode,deti dostanu kolizneho opatrovnika a atd. No ale nemusi to takto povedat. Vyznelo to,akoby si ty bola len ich docasna opatrovatelka a robis sluzbu statu,lebo si statu porodila a vypiplala dieta.

kaktusik007
9. okt 2022

@katkami123 na uradoch su bezne aj neschopni, nekompetentni ludia dosadeni po znamosti. Ale su tam aj fundovani odbornici --- na koho narazis je viac menej loteria. Ja len upozornujem autorku, aky dosah pre nu moze mat nasratie kuratorky -- aj ked suhlasim, evidentne je to zakomplexovana zena.

avsak tu nejde o to ze ako tam tato zenska moze pracovat, tu ide o to aby nezbabrala zivot mne a mojim detom.

takze ano --- treba si - obzvlast na kuratele pri rozvode a zverovani deti - davat fakt pozor na jazyk ;)

kaktusik007
9. okt 2022

alebo teda nemusi to byt zakomplexovana zena, ale ako pise
@marca12 unavena a vyhorena z prace ;)

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
terka402
9. okt 2022
luscious
Autor odpoveď zmazal
tosomja
9. okt 2022

Vraj štátu 🤣🤣

syslik81
9. okt 2022

si si mala od statu ziadat hned aj alimenty ked su to jeho decka nech ich aj vychova .. ale inak suhlasim su to vase detia nie tvoje treba si to uvedomit a zacat s oslovovanim ... pretoze pri rozvode sa na ne pozera ako na vase a nie tvoje a je jedno ze ty to tahas a staras sa-doteraz si tak robila a nezmenila to tak je to tvoja volba ...

h2
9. okt 2022

Moje dieťa určite žiadnemu štátu nepatrí. A áno, bežne používam slovné spojenie "môj syn". A to sa s mužom ani nerozvádzame, ani nežijeme oddelene, ani si nežije svoj život mimo nás. Predpokladám, že on, keď s niekým hovorí o synovi, tiež používa toto slovné spojenie.

loginexistuje
9. okt 2022

vase deti urcite nepatria statu ale ani su neni len tvoje su vase a ako rodicia mate rodicovske prava obaja nie len matka
v kontexte toho co si sla riesit si sa vykadrovala nevhodne daj si na to pozor aj taketo malickosti mozu vyrazne ovplyvnit zverenie deti najma ak by slo striedavku a pod

loginexistuje
9. okt 2022

mozno to myslela v kontexte ze dieta bude zastupovat pri rozvode stat resp ona ako kolizna lebo tak to stat urcil

vevesh
9. okt 2022

Ako je to zvratene, nech sa na mna nikto nehneva🙄🙄🙄 tak pokial sme svoji, xy rokov je jedno, ze je to "moje dieta" pre obe strany, ale pri rozvode uz musi byt "nase dieta", lebo matka/otec si takto narobi problemy resp. negativne ovplyvni rozhodnutie ohladom svojej opatery deti....ako 😳😳😳😳😳😳😠😠😠

ivangeline
9. okt 2022

Wtf? Ja sa tak vyjadrujem,aj ked sme s muzom zadobre. :D

katkine_terapie
9. okt 2022

Autorka: Ak si hovorila sama za seba, tak si hovorila správne - moje deti. Npr. Bola som s mojimi deťmi na poradni, na výtvarke, na tanečnej... Nie, bola som s našimi deťmi na tanečnej (jedine, že by si si onikala 😀 ). Ak by tam s tebou bol muž, bolo by adekvátne hovoriť naše deti (za oboch). Pr. Chceli by sme naše deti mať v striedavke. Ale! Ak by si povedala, že manžel by chcel moje deti do striedavky, tak tam už výhrady mohla mať. Buď by tam malo byť "chcel deti do striedavky" alebo "chcel naše deti do striedavky. Takže záleží od kontextu vety. Predpokladám však, že pani sociálan pracovníčka vo voľnom čase nebrigáduje v Jazykovednom ústave Ľudovíta Štúra, tak takéto nuansy naozaj nemusela riešiť a mohla sa zamerať na vecnú stránku problému. Nabudúce je možno lepšie "technické veci" ohľadom rozvodu riešiť s právnikom.

dagmarovita
9. okt 2022

Neni v poriadku tá zena a spomenula by som to niekomu jej nadriadenému.

lilyianka
9. okt 2022

K úradníčkam na UP sa radšej nevyjadrujem. Oni sú tam asi všetky pomýlené, česť výnimkám. My keď sme si šli adoptovať dieťa a boli len v procese adopcie tak nás kŕmili takými piiip, že to nie je normálne. Ale utkvelo mi jedno v pamäti, že nie my robíme službu dieťaťu, že si ho adoptujeme, ale štát robí službu nám, že nám ho dá. No comment

autor
9. okt 2022

@lilyianka To je asi fakt profesionalna deformacia.

nika_ke
9. okt 2022

@autorka velka chyba pytat si radu na socialke. Snad si sa dostatocne poucila.
Smutne, ze zo vsetkych odpovedi si dostala iba 1 dobru radu od @kaktusik007

Presne v tejto teme vidno pravnu nevedomost Slovakov. Ano, v tomto statnom zriadeni a v pravnom systeme SR patria deti statu. Kto nevie a nezazil, nepochopi, bohuzial pre nas vsetkych.

kaktusik007
10. okt 2022

@nika_ke pre vacsinu ludi je odobratie dietata z rodiny sience fiction a myslia si ake uz len problemy tam boli ked toto riesili...... A pritom si neuvedomuju, ze kuratele je jednoduchsie riesit anonymne podnety na rodinu - ideal osamela matka s dietatom - lebo ta mama krici vecer na dieta nech si ide umyt zuby, ako riesit jednoduchsich spoluobcanov a to ze deti ziju v osadach bez vody ci kanalizacie.... A mozno az potom, ked zistia ako uradnicka sikanuje osamelu matku v okoli, ktora ma vyrazne vyssi plat - lebo dieta podla uradnicky nema dostatocnu zivotnu uroven -- rovna sa matka nekupi vsetko co soplanda chce ---- tak potom sa mozno ludom otvoria oci a zistia, aku brutalnu moc ma kuratela a aka je to masineria....... A nie, nevezmu dieta - na to potrebuju sudne rozhodnutie - ale sikanovat vedia brutalne. A chybne kroky rodica ----- a aj k odobratiu casom moze dojst.

Strana
z2