Auto, ktoré ma sledovalo v zahraničí
Ahojte, žijem dlhodobo v zahraničí a teraz ma prehodili na smenu ktorá konci o 2 resp niekedy o pol 4 v noci. Byvam asi 10min chôdze od prace a aj keď je to v centre mesta kde sa zdržuje veľa bezdomovcov doteraz som sa nikdy nebála ísť pešo domov sama. Je to rušňa ulica a auta tam chodia vždy, avšak včera sa mi stala nepríjemná vec a chcela by som počuť rady čo mozem robiť. Skončila dom v práci a išla som ulicou ktorá je jednosmerka smerom domov, oproti slo pomaly auto, pristavilo sa a keďže v akom veľkom meste sa to stáva často spytali sa či neviem kde je xy miesto povedala som slušne že nie, vypýtal si zapaľovač ktorý som mu požičala a povedala že už musím ísť, na to sa ma spýtal ten človek či nechcem odviezť. Spravila som chybu a povedala že nie dakujem keďže byvam blízko (viem blbosť) pridala som do kroku a keďže to bola jednosmerka neriešila som a prešla som na ulicu kde boli nejaké podniky ešte otvorené… mala som z toho blby pocit ale vravím si nebudem paranoidna. Auta a značky moc nepoznám a keďže bola tma všimla som si len že to bolo strieborné SUV. Kráčala som domov a na ďalšej ulici bolo to asi dva bloky od tade stalo na rohu podobne auto ale vravím si to je len náhoda bude to taxík alebo nejaký nočný rozvoz. Už som bola pri mojej bytovke kde si bežne zvyknem na rohu zapáliť… keď zrazu po pár minútach zas kusok odomna zastalo podobne auto a potom zahlo za roh ale stále som ho videla aj on mna… už som začínala mat blby pocit ale ako som dofajcila pustila som nahrávanie na mobile a sla domov. Auto malo stiahnuté okienko a pozeral sa muž v ňom na mna, keď som prišla bližšie uvedomila som si že je to ten istý človek.. mal mikinu s výrazným vzorom… spýtala som sa čo potrebuje a on mi len ukázal rukou nech idem ďalej… keďže som bola pár metrov od môjho domu a nechcela som aby videl do ktorého vchodu idem vybrala som mobil s videom a povedala mu že zavolám políciu a odfotim si jeho značku auta… na to auto rýchlo vyštartovalo a ja som to zachytila len na video, značka sa nedá prečítať keďže boli skoro 3v noci. Prišla som vyklepaná domov a teraz rozmýšľam čo robiť dnes… rozmýšľala som že si vezmem sprej na medvede pre istotu… (je to niečo ako pepřak ale silnejšie) myslite že som sa zachovala správne? Kamoska mi povedala že som ho nemala “provokovat” tou políciou ale keby to nepoviem asi by neodišiel…
@kitycat nie toho sa nebojím len sa bojím aby na mna nepockal další den
Urobila si dobre, chcela by som vidieť kamošku, čo by urobila ona, pozvala ho hore na kávu? Ukázala si, že nie si ľahká obeť a super, že nevie, kde presne bývaš. Moc ale na výber nemáš, ak pôjdeš pešo, ber ten sprej a maj pripravený mobil, všímaj si všetko, lebo môže vymeniť auto, prípadne na teba čakať pešo. Ja by som ale na pár dní určite zmenila svoje modus operandi 🙂. Buď by som poprosila niekoho aby išiel so mnou, išla taxíkom alebo svojim autom.
Podľa mňa si reagovala úplne super.. nemôže ťa niekto prísť vyzdvihnúť, alebo nemôže ísť s tebou nabudúce kolega? Keď je to blízko?
@miniatura14
@jana_eyre_2 dakujem nooo ona povedala že by si ho nevšímala a sla domov ale zas ja som fakt nechcela aby vedel ktorý vchod, aj keď veľa na vyber tam nieje…no dnes to poviem manažérovi a poprosím ho či by ma nehodil domov… auto ani vodicak bohužiaľ nemám
Kúp si slzny sprej a niečo na obranu.Nabuduce,keď ho uvidíš,rovno volaj policajtov a nedávaj sa s ním do reči.Druhykrat si sa mu nemala prihovoriť.
@doriiis no mám sprej na medvede to je len väčšia verzia slzaku 😅 no ja som sa mu neprihovorila prvýkrát ale druhýkrát áno lebo tam stal aj viac ako 5min a sledoval ma a nemala som možnosť ako ísť domov inak ako okolo neho a dúfala som že takto aspoň odide a nebude vidieť do ktorého vchodu idem
@doriiis a to je to že ja niesom známa aút prosto pre mna he biele čierne modré-truck Family alebo SUV ale značky a tak neviem rozlíšiť a nikdy som to neriešila preto som si chcela byt len ista že niesom paranoidna… a keď som videla tu mikinu tak mi bolo jasne ze to neni nahoda
*znala
No podľa mňa si spravila blbosť.Dnes alebo nabudúce keď ho uvidíš rovno volaj policajtov, nadiktuj ŠPZ a choď do nejakého baru,na miesto,kde je viac ľudí a tam počkaj na policajtov.Zapamataj si ako vyzerá a čo má oblečené.A hlavne sa nedávaj do reči s barskym na ulici
S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde naozaj hľadať inú obeť, ale bude lepšie, keď ťa niekto odvezie, aspoň dnes🙂.
@doriiis no žijem v krajine kde napr nemáš vpredu ŠPZ ale len vzadu čiže keď šiel oproti mne nemala som sancu… ďalšia vec je to centrum ale všade len auta okolo boli žiadny peší… a takisto je to krajina kde som za xy rokov nemala takúto skusenost ale áno poučila som sa…
Fúha, nepríjemné, riadne bobky by som mala. Určite nos niečo na sebaobranu. Ak opäť zbadas niečo podozrivé, hneď volaj policiu a snaž sa nájsť dákych ludi.
Držím palce!
Za mna super, ze si ho vystrasila. Nevie, kde byvas a mysli si, ze sa ho nebojis. Nie kazda by na to mala odvahu.
zijes v Alberte?
Prečo by tam mal na teba čakať ďalšiu noc? Keby chce, stiahne ta do auta už v tu prvú.
Dobre si spravila, pre istotu by som to hlasila na policiu v danom obvode. Mala som podobny incident a opakoval sa v BA pred rokmi, tiez som to dala na policiu, skor boli radi, nakolko ma dotycny silou möglich pozyval do auta na takej ulici, kde nic neni, potom som videla ako to inde skusal na inu babu. Vzdy na pomerne odlahlom mieste.
@autorka Máš niečo nové? Si v poriadku? 😊
@miniatura14 ahoj áno včerajší hodila kolegyňa domov dnes ma hodí šéf nič podozrivé som nespozorovala

Uz nic, pojde to skusat na inu, u teba nepochodil.
Ci myslis, ze ti pride vymazat video z telefonu?
Neboj nic