Auto priateľa verzus auto od rodičov
Dievcence poradte co by ste vy urobili. Moji rodicia kupili davnejsie auto ktore ma plnu vybavu a slubili ze ked si budu kupovat nove daju mi ho. Nasla som si priatela ktory ma 2 auta. Po asi 3/4 roka mi jedno auto posunul kedze je to sice starsie auto ako maju moji rodicia ale s plnou vybavou. Pre porovnanie.
Rodicia - Peugeot 207sw combi 2008 s vybavou a priatel mi zapozicial passata rok 1998. Rodicia maju auto v super stave myslim vizualne ale treba ho spravit kedze nieco s nim neni ok. Priatel auto svoje opravil aby som na nom mohla jazdit ALE!
Jeho auto je pisane na neho takze je jeho. Poistku platim zan ja. Lenze ja mam svoje auto fabiu ktoru som odstavila kedze v lete by som sa v nom uvarila a ani velkostne mi nevyhovuje. Problem nastal v tom ze nasi uz kupili nove auto a chcu mi dat ich paugeota kgory by bol pisany na mna teda by to bolo moje auto. Priatel mi ale vycita, ze naco opravoval passata ked budem mat peugeota. Teraz neviem co robit. Viem ze to vyzera nevdacne ale ak predam moju fabiu a aj peugeota ja na papieri nebudem mat ziadne auto.
Poradte mi ako by ste to riesili VY? Ja som od neho auto nepytala lenze financne neutiahnem 3 auta.
Ja by som pokecala s priatelom,ci by bol ochotny to auto na teba prepisat. Ty by si predala fabiu aj peugeot a jemu zaplatila za opravu,resp akoby ste sa dohodli a on ho prepise. Ak by nechcel,tak by som si nechala peugeot. Aj ked dost zalezi,aku chybu ma. A najskor by som asi aj tak predala obe a kupila ine.
K reciam co tu niektore davaju. Mali sme peugeot 407 12r r.2005,kupili sme ho v roku 2011 a doteraz ide ako hodinky,predali sme ho susedovi,nema ziadnu chybu. Len par skrabancov od deti. Nepredali by sme ho,ale muz kupil volvo 4r,takze uz by nam bolo zbytocne. Mame este peugeot 206 rocnik 2002,takisto jazdi bez chyby,pozicali sme ho strykovi. Ja sama mam nissan r.2000 a ide super,automat.
Ja som VW positive a nemám rada francúzov...
Podstatné je na čom sa tebe lepšie jazdí a čo ti vyhovuje.
Ak chceš vlastniť, tak sa určite vieš aj s priateľom dohodnúť za akých podmienok by bol passat napísaný na teba.
My doma už viac ako rok riešime, že sa nechcem vzdať svojho 23-ročného VW a som ochotná do môjho miláčika investovať nemalé peniaze. Horšie je, že na auto nad 20 rokov po ukončení výroby už nezoženieš tak ľahko originálne náhradné diely, čo však pri passate nie je problém, lebo pokračovania sa stále vyrábajú.
Každopádne autorka....existujú oveľa lepšie auta ako hocijaký Peugeot a Fabia.Tieto dve značky úplne vyrad zo svojho wishlistu ( myslím Fabiu,nie Škodu)....ja sama mám škodu,aj prvé auto bolo škoda len nie Fabia.
Od peugeotu ani bycikel by som nechcela
Ja by som od VW ani korenicku nekúpila, predražené radobykvalitné sroty, ak nechcem žiť s automechanikom, tak dobre tak na porazenie. Ale ci je Peugeot alebo Fabia prave alternatíva, to si veľmi istá nie som. Ja by som staré herky predala a kúpila si normalne auto. Nejde o to, ze musím mať len BMW alebo Mercedes (ani nemám), ale o to, ze nepotrebujem TRI staré rarohy, aby som nakoniec musela chodiť autobusom. Stačí jedno ale spoľahlivé, novšie a také, co ešte pár rokov vydrží.
@doriiis my mame v rodine 3 peugeoty,resp ten jeden nas sme pred tyzdnom predali. A ani jedno nam za tych par rokov nerobilo problem. 🤔
odhliadnuc od znaciek auta ma zaraza vek toho 25 rocneho. neviem si predstavit, ze by som na takom aute jazdila a citila sa bezpecne. Mozno kratke trasy ok ale na dlhe by ma nikto nepresvedcil. Ja by som isla radsej do novsieho maleho auta, kde je nizsia sanca, ze sa bude kazit a nech ma co najlacnejsi servis.
Chápem, že dal do Passata veľa peňazí, auto má 25 rokov. Nech sa nehnevá, ale auto je predsa jeho, ak chce, nech ho predá ale za 500€. Ja by som predala Fabiu a Peugeota a kúpila si za to jedno poriadne auto.
Fabiu ak boh da predam mozno za 600 peugeota mozno 2000 ale treba ho opravit. Na nove auto nemam a na pozicku ho brat nechcem.vyhovuje mi starsie auto. Nove si dovolit nemozem.
Tak nech si ho preda
Ak si nemôžeš dovoliť novšie auto, predaj len Fabiu a nechaj si Peugeot. Robíš okolo toho strašnú maturitu. Nemáš peniaze, je logické, že je blbosť mať doma toľké črepy a vyrážať do nich peniaze. Na Tom sa uz snáď ani bezpečne nedá voziť. Zároveň, auto asi potrebuješ, takže si nechaj to najlepšie, najzachovalejsie.
PS: celkom komicky mi vyznieva, že vôbec spomínaš, že 25 ročný Passat je v plnej výbave. Prosím ťa, čo to konkrétne znamená?
ja nerozumiem tomu narodnemu sportu Slovakov sa za kazdu cenu podobat západu a vlastniť passata ci ine podobne drahe znacky - obzvlast ak su mladi a potrebuju peniazky inde. nebodaj je to aj combi? nechcem vediet aku to ma spotrebu. pre jedno dievca je to podla mna zbytocne velke a opakujem sa, aj stare auto. Asi je to jeho srdcovka, ze si take auto volakedy kupil, to chapem, ale ja by som ho hned slusne odmietla. Myslela som si, ze na auta s takym vekom sa vztahovalo srotovne..... ak nie, tak by malo. Ale co sa cudujem, posledny rok ludia vytahuju z garazi a z vrakovisk take 30 rocne auta, ze len pozeram - to su vraky. prejde to vobec cez EK, predavaju sa k tomu este vobec nahradne diely?
Predať auto v horšom stave,nechať si to v lepšom stave,priateľovi auto je stále priatelovo,nie tvoje.Podakuj,že ti ho požičal,ale už máš vlastne,a to ti stačí.
Pre pana, Ved sa tu bavíme o 20rocnych autách. Priateľov passat ma 25rokov. To auto je uplne bezcenné, teda nechapem, naco do neho vrážal “kopu peňazí”. 25rocne auto je uplny šrot. A ze v plnej výbave🙂 toto spomínať u tak starych sut je vazne vtipne🙂)Na tvojom mieste si vezmem Peugeota od rodicov a passata nech priatel predá, ak je niekto vobec ochotny ho kupit.

Predaj všetky 3 auta a kúp niečo novšie.