icon

Babka a jediná vnučka

mimusina
2. júl 2022

Ahojte maminky,
rada by som spýtala či len môj poklad má takú starostlivú" babku...
Ide o moju mamu - dcérka má tri roky - chodí do škôlky - od narodenia
je bezproblémové dieťa - ako bábätko krásne spinkala - do 1,5 roka
spinkávala 3x....jasnačka že časom aj ju chytali a chytajú šibalstvá primerané
jej veku...NO ale k veci - bývame samy - v dome - ja manžel a dcérka....moji rodičia
bývajú od nás cca 25min autom....
Moja mama je doma takmer celý život - nepracuje...čiže čas by bol aby bola s vnučkou ale asi nie je vôla vidieť jedinú vnučku...
Máme relatívne dobré vzťahy - myslela som si, že príde aj sama k nám - ani raz neprišla len tak že idem strážiť vnúčatko - vždy s otcom na návštevu - rozumej - sadne si a obskakuj ma....
Ako ja nič nevytýkam - aj ona nás obskakuje keď prídeme k nim ale ja byť v jej koži sa správam inak....potm sa čuduje že dcérka s ňou nemá silný vzťah...a len príkazy by dávala typu-tu si sadni, povedz to, povedz tamto, kamošky aby zdravila tisic krát....a čo ma najviac štve a už som na to alergická to jej neskutočné porovnávanie mojej dcéry s inými deťmi - čo sú rovesníci....napr.zuzka už tak chodí na bicykli, aj ty by si mala, katka už dáávno nemá plienku - pýta sa ty sa kedy začneš? keď bola menšia vôbec ju nechcela plakala pri nej - visela len na mne - aj keď prišli na návštevu na rukách s ňou som robila kávu-nemôžeš byť len na mame musíš chcieť aj druhých....a stááále dokola......a to už nehovorím o čistote - akoby bola nejaká špindurka - ona tak krásne papá od malička - dáva si pozor nezašpiní sa - no jej vadí napr. keď papá pečivo - koláčik - omrvinka jej padne na zem - jeeej nerosýpaj - a umyť si ručičky - za deň by nedbala aj milión krát...napr.aj jablko keď papá - hneď umy si ručičky máš ich lepkavé od jablka.............kks toto ma už fakt vytáča.....aj keď su u nás poviem nevadí - máme vysávač ak náhodou niečo na zem padne-vidím že sa jej to nepáči, len ústami krúti ale nepovie mi nič na to.........a tie ruky som pov.ze nechcem sterilné dieťa........Aj keď som kojila - ako som spom.do 2r - stále prečo tak dlho kojím - že nemôžeš piť už z mamy mliečko - mame to škodí - a takéto reči....moja odpoveď bola neškodí a nevadí mi to - my si to užívame....
A to už nehovorím o jej predstavách keď sme išli na prechádzku - keď ešte nechodila do škôlky samy dobre viete aké sú deti - pri každom kameni sa pristavila - samozrejme ho zdvihla - nechytaj tie špinavé kamene, šišky, paličky....jej predstava proste bola dá jej ručičku -čo jej nechcela dať - a pôjde sa prejsť aj 3km vkuse :D :D :D :D :D
Baby poviem Vám je to des....ako úprimne mi je to už jedno - aj som jej povedala je to moje dieťa - ona už očividne zabudla čo sú malé deti...., ale na druhej strane mi je to aj ľúto, že dcérka nemá babku-v tom pravom zmysle slova......
Teraz keď už je vačšia skôr ju to ťahá k dedkovi - dedko sem, dedko tam - dedo to už aj vidí že len okolo neho obskakuje stiska ho, pusinkuje potm dedko ju pošle aj za babkou aby aj ju postískala - nechce...alebo veľmi málo ...
Perlička bola aj to keď jej vytýkala keď nevedela dcérka povedať babka jej hovorila baba že prečo jej tak škaredo hovorí - aká je ona baba - hovorím - hovorí Ti tak,ako vie... a hneď tá - oná babke pekne hovorí babka..........
Aj na to porovnávanie som povedala že si to neželám - a keď je toho moc poviem, že zabudla aké sú malé deti..........
Prosííím fakt je to len u nás tak???
Ďakujem za každé prečítanie aj za odpoveď.
Krásny večer.
Mirka

Strana
z2
katkami123
3. júl 2022

@eeffka
Vieš, len raz, keď to jej mama tak necíti, to sa nedá prinútiť - maj rád svoje vnúča. Buď to k tej vnučke cíti, alebo si len príde vždy dvíhať na vlastnej dcére a vnučke sebavedomie aká je ona dokonala a ako ona všetko zle robí. Ja skôr nechápem, čo dá do života tomu dieťaťu taka babka buzerujúca- dobrého skoro nič. Ja by som ten styk obmedzila na úplne minimum. Bohužiaľ, nie všetky babičky sú ako z knihy Boženy Nemcovej, viem o čom hovorím, moje deti tiež babky nevyhrali. Ale zase ich nevystavujem takýmto zbytočným stresom pri nich a necakam na zázrak. Pochopila som a zariadila som sa.

mimusina
autor
4. júl 2022

@katkami123 tomu ver, že vždy si poviem svoje ak je treba - nie som ten typ čo stojí ako solný stĺp - čo len stojí a pozerá sa - ako sama píšeš....nemyslím si, že ju deptá, moje dieťa keď poviem že sa nebude fotiť tak sa nebude fotiť - ja akceptujem nenútim ju....a nemyslím si, že ju deptá to nie - ona by si chcela presadiť asi svoju výchovu no je to moje dieťa a to som neraz povedala - čiže bude ako ja poviem - či sa jej to páči alebo nie....asi tak...

zorkahorka
4. júl 2022

Niektore stare mamy uz nevladzu (alebo nevedia) byt starými mamami, maju svoj zivot a pohodlie. Asi ju nezmenis. Esteze to zachranuje dedo. nechaj, mozno si tvoja mama sama vsimne,ze ju vnucka obchadza...

mimusina
autor
5. júl 2022

@zorkahorka Práveže ona na svoj vek veľmi dobre vyzerá - zdravá, nik jej netypuje vek aký má....presne tak dedko to veru zachraňuje a vnučka ho má fakt veľmi rada aj dnes ju prišiel pozrieť boli slzy keď odchádzal - chcela aby ostal aj na noc 😍 určite si to už všimla lebo keď tam prídeme prvé čo: kde je dedko?

zorkahorka
5. júl 2022

@mimusina nemyslela som vek. Ani moja mama nie je stara a uz nevie byt takou babkou, akou bola sestrinej dcere pred 10 rokmi... uz tolko nevladze, aj choroby ju nicia. Ale u niektorych starych mam to nie je o zdravotnom stave. Skratka nie su na tak male deti uz zvyknute a su zvyknute na svoj pokoj a pohodlie

ouwecka
5. júl 2022

@mimusina no..bud rada ze je s nou malo.. moje su tiež jedine vnucky a tieto zrby pocuvat neznasam.. a je teda iniciatívna ze chodí a pot.sa.z.toho dostavam psychicky.ja..ale.s.babami sa zabavi zas je vidno,ze okrem toho co popisujes sa ja snaží..ale tie.nanosy neriesenych problémov ktoré tu dotrepe.. dojdu ma mavstevu pohadani.. hadaju sa tu,vytahuje 30 r stare veci nevyriešené,na mna utoci ako som jej ublizila.. a pod

denithestrange1993
6. júl 2022

@mimusina nie my to takto nemame,praveze ked dcera nieco zaspini babky to vobec neriesia,nebuzeruju ju,pekne sa k nej spravaju a ona ich velmi lubi. Bohuzial ked niekto ide na deti formou drezury,zakazov,ohriaknuti nic ine nemoze cakat ako to,ze sa ho budu deti stranit. Nie je to tvoja chyba. Babka si to bud uvedomi sama,alebo bude ohrdnuta.

katkami123
6. júl 2022

Iba sa zariad - mamu neprerobíš, je ska je, nemá význam čakať na zázrak. Keď ma rads dedka, buduj jej vzťah s dedkom. Načo túžiť po niečom nereálnom, keď môže mat zase super dedka? Niekde zas nemajú takých dedkov ako máte vy, ber to tak. 🙂

pauli222
2. nov 2024

@mimusina malý nemá ani babku, ani dedka..a z tej druhej strany virtuálnu, čo popyta fotky a polamentuje, ako by ho rada videla a čuduje sa, že sa jej boji, nepozná ju a ja ju neznášam.. Takže takýchto, alebo aj horších prípadov je všade veľa.. Rodinu a mentálne zdravie si človek nevyberá 😂🤣

Strana
z2