icon

Babka nepriamo zhadzuje vinu na mňa

Včera o 17:48

Ahojte. Potrebujem radu, ako to vyriešiť.
Vždy keď ide dcéra k babke, dám jej vreckové (za to si môže kúpiť čo chce - tak max.5€).
Babka chodí s dcérou väčšinou po obchodoch a vždy to dopadne tak, že jej nechce nič kúpiť (ani za to jej vreckové), vyhovori sa na mňa, že sa ma musí opýtať, keď prídu domov, či si môže vec kúpiť.
Potom dcéra príde domov uplakaná , že prečo jej to babka nekúpila. Väčšinou ide o blbosti za pár €.
Pointa je v tom, že vždy dcéra ukazuje na mňa , som jej terč, prečo jej to babka nekúpila. Ja potom neviem, ako to mám doma odkomunikovať, keď mi zjape pri uchu.
Potom jej len poviem, že jej to kúpim a idem s ňou (keď mám čas) . Ale chápem, že to dlhodobo nie je riešenie. Čo mám robiť? Babka keď to počuje, nepovie už nič. Ani to nekomentuje. Takto jej už x krát povedala o kine, o kúpalisku, o dovolenke a keď to nechcela splniť, vždy to zhodila na mňa, že sa ma musia opýtať kedy. Pritom vie, že nemám problém ju pustiť.
Ja dcére dopredu nehovorím, keď máme niekde ísť, lebo vždy sa môže čokoľvek stať… takto jej sľúbila aj spomínanú dovolenku, ale ja som nakoniec nemohla letieť kvôli zdrav.problemom a zas dcéra útočila na mňa, že prečo nejdeme kvôli mne.. dodnes si to vyčítam.
Ako to citlivo odkomunikovať s dcérou? Nechcem kydať na babku, ale tiež sa mi nepáči, že sa mi vráti permanentne zrútené dieťa domov.. ako to vysvetliť aj babke ? Že nech jej povie, že nechce na to a to míňať peniaze..
Čo by ste robili na mojom mieste ?

Strana
z2
euka210
Včera o 20:00

@anonym_autor to ako ked som nase poslala s mojou mamou a dala im peniaze, nech si na vylete nieco kupia...hlavne na jedenie. Takisto nic nemohli, len co zabalili z domu desiatu. Tiez som nechapala, ze to co. Ale chapem, ze mama je stara skola, peniazmi sa setrilo, ja som restiku s nasimi nezazila, nase deti uz to maju inak.

marci9
Včera o 20:42
@anonym_17ff1c

@marci9
Ty nebudeš v poriadku. Všímam si, čo píšeš...

@anonym_17ff1c A pre istotu to napíšeš anonymne 😂

rozculena
Včera o 20:53

@anonym_autor dáš dcére peniaze,a babka nedovolí nič kúpiť...tie peniaze potom donesie dcéra naspäť domov?

jaskolka
Dnes o 07:13

V prvom rade nechápem, prečo jej dávaš vreckové,keď je u babky. (Prečo vôbec dávať 5 ročnému vreckové?)
Po druhé, babka nevie tráviť čas s vnučkou inak,ako chodiť po obchodoch? Pochopím potraviny,či drogériu,ak nutne jej doma niečo chýba,ale iné obchody? Veď nech tam ide,keď nie je s vnučkou.
Po tretie, zrušená dovolenka kvôli chorobe a dieťa sa uz z toho zrúti? Mne to príde,že jej asi často sa sľubuju"hory doly"a keď príde na lámanie chleba,tak nič z toho.
Po štvrté,nie je nutné vždy dieťaťu v obchode dačo kupovať,lebo potom si zvykne na to,a bude mať problém. Vlastne už aj je ten problém.

mk1111111111
Dnes o 08:08
@sissy27

@anonym_autor
1. Nedavat 5r peniaze - nema z toho rozum, chce len bezhlavo minat a este bude hystercit, ze nemoze? Vychovavas zavislaka na nakupovani. Koralky a blbiny na tvorenie kup ty a dalsie az ked sa tie prve spotrebuju.
2. Stanov jej hranice v spravani - neexistuje aby dieta po rodicovi vrieskalo, kde to vidi? Vrieskas ty po nej, alebo s muzom sa takto bavite??
3. Babka nech sa nauci travit cas s dietatom inak a nie spacirovanim po obchodoch. Ked nie, tak proste budu len navstevy doma ci uz u vas alebo u nej, ziadne take ze budu spolu same. Nepoviem keby potrebovala ist kupit chlieb, ale naco potrebuje ist do nejakych cinakov prave vtedy ked ma vnucku ??

@sissy27 jedina spravna rada👍

nicegirl369
Dnes o 12:04

@anonym_autor prvotný problem je v tom, že tvoje dieťa je, ako píseš, zrútené kvôli nekúpeniu blbosti za pár eur. Kvoli takejto veci dieťa nemá čo plakať nie to byť zrútené.
Ďalši problém je, že učíme deti vyhodzovať hoci len par eur za blbosti, ktoré sa potom hned pokazia a idú do koša. Buďte trosku inteligentní a myslime na životné prostredie. Obchody typu Pepco, Tedi a pod sú cesta do … Neučte deti gam v kuse nakupovať somariny

autor
Dnes o 12:48
@jaskolka

V prvom rade nechápem, prečo jej dávaš vreckové,keď je u babky. (Prečo vôbec dávať 5 ročnému vreckové?)
Po druhé, babka nevie tráviť čas s vnučkou inak,ako chodiť po obchodoch? Pochopím potraviny,či drogériu,ak nutne jej doma niečo chýba,ale iné obchody? Veď nech tam ide,keď nie je s vnučkou.
Po tretie, zrušená dovolenka kvôli chorobe a dieťa sa uz z toho zrúti? Mne to príde,že jej asi často sa sľubuju"hory doly"a keď príde na lámanie chleba,tak nič z toho.
Po štvrté,nie je nutné vždy dieťaťu v obchode dačo kupovať,lebo potom si zvykne na to,a bude mať problém. Vlastne už aj je ten problém.

@rozculena áno, donesie ich naspäť domov

@jaskolka Býva na dedine v dome a vždy, keď k nám do mesta príde tvrdí, že tu nie je čo robiť 🙈 tak chodia po obchodoch.. ale to robia aj na dedine, len to je “len” Jednota. Veď to je ten problém, že jej aj tie hory-doly sľubuje…potom to zhodí vždy na mňa, že sa ma musia opýtať. Tak to bolo s kinom, s kúpaliskom, s tou nešťastnou dovolenku, s vyletami.. vždy jej nasľubuje a keď to už má byť, zhodí to na mňa, že sa ma musia opýtať alebo ju oklame, ze ten film ešte len bude ( a on už bol) . Vravela som manželovi, že sa mi jej praktiky nepáčia, ale on povedal, že viem, aká je.
S tým nakupovaním máte pravdu, musím to začať rázne obmedzovať a povedať jej, že som urobila chybu.

anonym_b4e358
Dnes o 13:04

A to je tvoja svokra taka nepricetna a nevie pochopit ze ked si dcera kupit moze, tak to znamena ze moze??? A len raz by robila krpata cirkus!!!!
Dieta si tiez vychovaj!

rozculena
Dnes o 13:36
@anonym_autor

@rozculena áno, donesie ich naspäť domov

@jaskolka Býva na dedine v dome a vždy, keď k nám do mesta príde tvrdí, že tu nie je čo robiť 🙈 tak chodia po obchodoch.. ale to robia aj na dedine, len to je “len” Jednota. Veď to je ten problém, že jej aj tie hory-doly sľubuje…potom to zhodí vždy na mňa, že sa ma musia opýtať. Tak to bolo s kinom, s kúpaliskom, s tou nešťastnou dovolenku, s vyletami.. vždy jej nasľubuje a keď to už má byť, zhodí to na mňa, že sa ma musia opýtať alebo ju oklame, ze ten film ešte len bude ( a on už bol) . Vravela som manželovi, že sa mi jej praktiky nepáčia, ale on povedal, že viem, aká je.
S tým nakupovaním máte pravdu, musím to začať rázne obmedzovať a povedať jej, že som urobila chybu.

@anonym_autor a prečo jej nepovieš,že keď si jej dala peniaze,tak to znamená,že to má povolené a babka ju klame?

Strana
z2