Babka pľula na vnuka, aby sa mu zahojilo koleno
Robia to aj vo vasej rodine? Syn si zacal plut na trochu odrete koleno a na otázku, že čo to robí, povedal, že babka na mňa plula, aby sa to zahojilo.
Ako naložiť s takýmito situáciami, keď sa cítite, že pochádzate od sedlakov?
Pekny piatkový večer všetkým diskutujúcim
@ukulela tiež si myslím...malý si to asi zle vysvetlil a isto tam babka nepustila chrcheľ..😉
silne pochybujem ze babka mu oplula odreninu ..skor pfujkla co je normalne .. si zbytocne hrr a zbytocne je tu dalsia tema..
Oplula mu to, povedal to aj vnuk, aj babka, je to bez pochýb
Žiadne pofúkanie
Tiež si myslím že si to malý zle vysvetlil a interpretoval. Spýtaj sa babky ako to bolo nie?
@deti95060810 práveže pustila, bohužiaľ
Och bože … pamätám si ako ešte moja babka si poriadne že naplula a to dosť veľakrát do dlani a išla mi spraviť cop, “ulizat vlasy”. A pochybujem že tvojmu synovi pustila kemer na kolienko, možno tam mal krv či chrastičku či spinku tak si naslinila prst aby mu to utrela … koniec koncov je to rodina určite nemá nebezbepcnu nakazlivu chorobu, sila ale povedať že sa kvôli tomu cítiš
Ako vy si bola od sedliakov … čo ja by som dala za to, mat babičku pri sebe aj v tomto veku. Vaz si ju a neprirovnaj k sedliakom !
Aj na mna pluli ked som bola mala 😀 neznasala som to
@kkovacovak spýtala som sa a sama povedala, že na to dávali sliny, aby sa to skôr zahojilo
Podľa mňa to iba symbolicky, aby si to akože ,,pofúkal” 🙂 určite to nemyslela v zlom, ale keď tak jej povedz, že malý teraz pľuje naozaj a že nech mu také veci už neukazuje…Mne to pripomenulo s tými sedlákmi ale situáciu, keď moja babka cez leto strážila moju sestru a nevedela ju dostať za žiadnu cenu z bazéna, tak si ,,vypomohla” hrablami a pritiahla ju aj s kolesom ku okraju 🙈😂 áno, s babkami niekedy dokáže byť kopec srandy.
starší ľudia to tak zvyknú robiť nemyslia to zle
@nika11103 presne toto je môj problém, ale tieto situácie mi v tom vážení akosi nehrajú do karát, aby som si vážila rodičov. Proste by som si želala spôsoby trochu viac na úrovni. Aj keď sa na to nezakladam, kemer či chrchel ako tu padlo je na mňa moc
Fuha tak to je asi nejaká zastaralá liečebná technika 😄 Babka to robila z dobrej vôle takže by som to s ňou moc nerozoberala. Kúpila by som jej dezinfekciu že keby sa niečo také do budúcna stane nech ju radšej použije. A synovi len vysvetľovať že sa to nerobí.
Ja uz neverím, ze tieto diskusie su reálne 😅🤦🏼♀️
Co diskusia, to perla. A ešte aj popraju pekný den diskutujucim na tieto nezmyselné témy 😃
Ked tomu veri, ze to pomoze, pohoda, stale lepsie, jak keby ti mal dva dni rukat pri pohlade na oskrete koleno a tvaril sa, ze nemoze chodit. Bohuzial, aj s takym sa stretavam. Babka reagovala pohotovo a tak, ako asi x krat u svojich vlastnych deti, urcite mu chcela pomoct, nie ublizit. Synovi vies vysvetlit, ze sa to nerobi, lebo v slinach moze mat bacily, rovnako ako na rukach a ked tak, treba to osusit vreckovkou a mozno nabuduce babke sam povie, ze takto sa to predsa nerobi.
@viestta sliny ano, ale vlastne. Moc tiez, takisto vylucne vlastny na ranu.
Ako naložiť s takýmito situáciami, keď sa cítite, že pochádzate od sedlakov?
Asi hovoris o svojej vlastnej mame, ze? Tak potom si aj ty sedlana. Starsie generacie tak zvykli kedysi robit, ked nie vsade bola k dispozicii cista voda. Namiesto urazania svojej matky na internete jej mozes slusne povedat, ze dnes sa uz na rany nepluje, ale dava sa na ne dezinfekcia.
@viestta 😄 ty si vtipna. Vsak nie babka vnukovi koleno ocurat 😂
Sliny vlastne a moc vlastny znamena, ze dieta si to ma olizat samo. Alebo ocikat. Babka tiez jedine sama sebe, aj ked pri tom mnozstve liekov, co babky zvyknu jest, asi efekt nula.
@leuchtturm toto je anonymná diskusia, nikoho neurážam. Keby to tu niekto s fotkou a deťmi v profile dal, to by bolo blbé.
@viestta ja chápem, že ide o dezinfekciu. Toto bolo vnútri. Máme tu predstav si aj vodu, aj vreckovky a aj dezinfekciu. Dokonca ona tu má tiež svoju tinktúru, lebo si ňou zvykne po jedle dezinfikovať ústa. Nebola to stanovacka v bojových podmienkach.
Chápem aj, že to nebol zlý úmysel. Ale naučila ho takú blbost.
Aspoň vidím, že to mohlo byť aj horšie s tym močom.
ako anonym tu urazas svoju vlastnu matku.
@leuchtturm ako sa dá niekoho uraziť, keď si to nemôže prečítať?
porozmyslaj 😉
@leuchtturm som myslela, že keď si to napísala, mohla by si to ty vysvetliť. Mne nejde o to, niekoho dávať dole. Vlastne takéto myšlienky ma ťažia.
Kontext je taký, že babka ani nie je veľmi stará, práve naopak.

no a nemohla urobit len "tfuj, tfuj, tfuj a uz neboli ..."?