Bábo- ja chcem on ešte nie
Myslím, že názov témy dosť napovedá ale pre upresnenie. Mám 32 rokov a už asi 3-4 roky cítim veľmi intenzívnu túžbu po bábätku, keď som stretla aktuálneho priateľa tak tieto pocity ešte zosilneli.On je naozaj prvý chlap s ktorým si to viem reálne predstaviť, jasné že nie je bez chýb ale to ani ja. myslím, že si vzájomne vyhovujeme po všetkých stránkach. Hneď na začiatku vzťahu sme sa rozprávali o našich názoroch na svadbu a rodinu a vtedy sa vyjadril, že je to pre neho jedna z najdôležitejších vecí v živote.Poznáme sa cca 3 roky a partnermi sme rok a necelý rok spolu bývame.V poslednom čase som mu viac krát nadhodila otázku svadby alebo plánovania bábätka ale väčšinou povedal niečo v zmysle že máme čas a že sa na to to ešte necíti. Ja nie som zdravotne celkom ok a gynekológ ma viac krát upozorňoval že už je na dieťatko najvyšší čas. Povedala som mu to ale povedal, že nech na neho netlačím. Dusím to v sebe a mám pocit, že to robí v našom vzťahu dusno a zbytočné napätie.Nechcem ho znechucovať a dokážem sa vo veciach prispôsobiť ale toto je pre mňa naozaj dôležité.Ako to riešiť?
jaaaj o on ma kolko ? Ked ma 32 ako ty alebo viac tak kedy sa bude citiť ? ak by si aj teraz porodila, tak ak bude mat potomok 18 čo je tak stužkova, Ty budeš mat 50 a ked bude mat potomok deti v po svojej 30, tak ich možno pri 80 - tke nikdy neuvidiš 😉
Ahoj, mame sice o par rokov menej, ale poznam to..tiez som mala fazu, kedy vsetky moje kamosky zrazu boli tehotne a u nas ani zmienka a ja som z toho chytila depky a paniku..neboli sme ani zasnubeni, zili sme spolu tri roky..zacala som vytahovat tu temu, tiez s tym, ze som mu zacala vyratavat, ze kedze chcem najprv zasnuby, svadbu, potom tehotenstvo ktovie kedy sa podari a trva 9 mesiacov a vzdy som sa doratala k tomu, ze uz vcera bolo nesoro zacat 😃 skoncilo to tym istym, "netlac na mna" , hadkami, krikom a mojim velkym placom..potom som si ale povedala, ze naozaj prestanem tlacit a nevytiahla som viac temu deti a svadby vobec..uplne som to prestala spominat..teraz su necele dva roky od tohto obdobia a ja som uz vydata a tehotna..prisiel s tym sam od seba, so zasnubami aj s dietatom a ani to dlho netrvalo..ano, mozno sa nerozhybe nikdy..ale mozno sa naozaj len na to neciti, nie ste spolu tak dlho a ma pocit ultimata bud dieta alebo rozchod a to ho desi..pravdu povediac, ak by som nebola ja na dieta pripravena, desilo by to aj mna..vie, ze mas zdravotne problemy, vie, ze dlho cakat nemozete a vie tak isto, ze je to pre teba dolezite..ak ho lubis a si presvedcena, ze je to ten pravy, doveruj mu, ze ak mu das trocha priestoru, pride s tym sam v spravnej chvili a nenecha to utiect..ale samozrejme, ak rok prejde a nebudes vidiet a citit ziadnu zmenu postoja z jeho strany, potom uz bude na case sa zamysliet..
Pripomina mi to byvaleho, a asi nemusim vela vysvetlovat preco je byvaly... Samozrejme boli aj ine problemy ale toto bola tiez jedna z "tem". Ked sme sa spoznali a zacali spolu chodit, rodina bola dolezita, aky je on stastny ze ma stretol a podobne. Potom sme spolu zacali byvat a takych debat bolo menej. Spociatku som si to neuvedomila, az raz bola uz vazna debata a rozchod na stole tak sa do mna pustil s vycitkami ako on so mnou planoval deti. Vtedy mi to docvaklo, a opytala som sa ho ze ked to je tak, preco sa o tom uz doma vobec nehovori v poslednom case... na to uz nemal odpoved. Nastastastie som vtedy mala o par rokov menej ako ty...
Pre porovnanie s terajsim partnerom, ktory mi hned prvy den co sme sa poznali povedal, ze on deti chce mat, ze chce rodinu a nikdy som tuto temu "nemusela" zacinat ja. Ked uz sme spolu byvali, cca po pol roku hovoril v duchu ze dieta aj hned a ja som bola ta co mu povedala, ze nech si uzijeme aj trochu jeden druheho - nas vztah len vo dvojici a potom nech az mame babo. Suhlasil. Priebezne sme sa bavili kedy zacneme ci uz alebo neskor a prislo to opat tak nejak prirodzene a spolocne.
Tvoj priatel sa na to naozaj len nemusi citit, moze ta milovat najviac na svete, ale mal by si uvedomit aj tie ostatne fakty ktore si uviedla. A aj keby sa vam zadarilo nahodou hned na prvy pokus tak ma 9 mesiacov na to aby si na to zvykol. Nechaj si to mozno este ulezat v hlave, preber si to z kazdej strany. A potom sa s nim porozpravaj s tym ze mu jasne povies ako to chces a on nech povie svoj postoj. Ak sa nezhodnete, necakaj nanho a na to kedy a ci vobec sa rozhybe.
Ach viem čo prežívaš. Ja mám 33 rokov a taktiež ešte nemám bábo a priateľ to odkladá nabudúci rok. Včera som kúsok z toho emocionálne vybuchla. Ale viem prečo sa to odkladá a chápem to. Predstav si že od neho odídeš...potrvá čas kým sa z tohto vzťahu dostaneš...potrvá čas kým niekoho znova stretneš...potrvá čas kým nový priateľ sa na to bude cítiť.. ak cítiš že je to ten pravý počkaj..ale rozhovor musí o tom byť. Nech ti povie úprimne dôvod prečo teraz sa eše necíti.
@karamellova Ja si vzdy pridem divny ked pocujem-citam ze chlap kolko x aj zena po tridsiatke ma este cas 😲 V tom veku som UZ deti nechcel a nie ze este len. Neviem ako to funguje u vas ale u nas zena oznamila ide sa vtedy a vtedy tehotiet a bolo. Tak nejak som to respektoval ( aj tak by som si nepomohol ) 😉 . Ale teraz napisem taky ten ( tu nepopularny ) chlapsky nazor. Tiez to nemozes brat iba zo svojej strany. Tu v tom je to so zenami velmi zle. Rozsieti sa kontrolka a hop na to aj ked nie je chut, prosto sa tehotnie a je. Pises ze nechces svatbu. Preco. Podla mojho nazoru dieta je vacsi zavazok ako svadba. My sme sa s mojou vzali a zostala az 3 mesiace po svadbe tehotna. No ak to moc chces a on sa nevie rozhybat tak pouzi zensku taktiku ako uz bolo spomenute. Ak beries antiku tak ju vysad a povedz ze ti ju vysadil lekar pretoze... ked vyprcha tak ho pridrz stehnami 😝 Alebo stare zname. Pod nebudeme si davat pozor ved ono sa to aj tak moze podarit az za 2-3 roky. Ked bude citit relativnu volnost bude pristupnejsi 😉
@karamellova trpezlivostou uzivali sme si nas dvoch, potom to prislo samo z jeho strany, dolezite je, ze spolu dobre fungujete.tiez som mala prve v 35.a inak myslis si, ze ked sa teraz rozidete si hned najdes druheho, ktory ta bude lubit a ty je jeho a stihnes vsetko do 35?
Akoby som čítala o sebe.
Keď som so svojim mužom začala chodiť mala som 27 a on 32. O rok sme už spolu bývali a keď som mala 30, už som veľmi túžila po deťoch. Mali sme kde bývať, už sme mali odskúšané aj spoločné bývanie ale on tému manželstvo a deti bral ako – áno, určite, raz, niekedy v budúcnosti... Nemal problém debatovať o tom, ako raz zariadime detskú izbu, ale na deti ešte nebol ten správny čas. Ja mám tiež už roky gynekologické problémy (PCO), takže som vedela že to nemusí byť jednoduché. U nás sa už ani slovo dieťa, v hocijakej súvislosti, nemohlo povedať (bála som sa povedať, že moja sestra je tehotná, aby si to nevysvetlil zle...). A to vážne nie som z tých žien, čo by na muža tlačili a denne mal tému deti na tanieri.
Tak som s tým prestala. Ja som sa trápila sama, kým ma nevidel, ale navonok som nedala nič znať. Avšak v sebe som začala riešiť, či má tento vzťah zmysel. Vedela som, že ho ľúbim, som s ním šťastná, ale zamýšľala som sa nad tým, že či by som s ním vedela byť šťastná i bez detí. Nezazlievala by som mu to? Dokázala by som takto žiť? A áno, bála som sa, či si ešte nájdem vážny vzťah, kebyže sa napokon rozídeme – 5 rokov som bola sama, kým so ho spoznala.
Bolo to presne pred rokom, keď som sa rozhodla, že si dám čas do Vianoc. Ak sa nič nezmení, tak sa mu pokúsim vysvetliť všetky svoje pocity a povedať, že zvažujem rozchod. Nie ultimátum, lebo môj muž je taká povaha, že akonáhle je postavený pred ultimátum, tak urobí naprotiveň len z princípu... príšerná vlastnosť, na porazenie s ním niekedy, takže ultimáta mu zásadne nedávam.
No ale na moje prekvapenie ma ešte v to leto požiadal o ruku a rovno sme prestali používať akúkoľvek antikoncepciu. Od vtedy uplynulo 10 mesiacov a hoci sme už manželia, otehotnieť sa mi ešte nepodarilo. Problémy sa akurát nabalili. Napriek tomu som šťastnejšia, lebo mám pocit, že môj život sa pohol správnym smerom.
Nemá pre Teba žiadnu konkrétnu radu. Nemyslím si totiž, že môj prípad – nechať veci „uležať“ a tvoj priateľ zatiaľ precitne – zafunguje aj u Vás...
Inak s tými kamarátmi to bolo podobné i u nás. Moje kamošky, sestra, sesternice do 30-tky polovica mala už dve deti, druhá polovica bola tehotná alebo sa už aspoň snažili. Z jeho partie bol ženatý jediný kamarát – deti ešte nechceli (teraz by už chceli ale nedarí sa im). Jemu to prišlo divné mať v 30-tke rodinu.
Ono ta cesta k dietatku nemusi byt vzdy taka rychla aj ked je clovek navonok zdravy, nie este ak vas aj lekar upozorni ze mate problem. Tie 2 roky co budete cakat kym sa on rozhodne vam mozu potom chybat. Ak on vie ze chce v buducnosti rodinu a ze vy ste ta prava tak neni preco cakat kedze vy zo zdrav. dovodov nemate cas cakat..a ak si v tom nieje isty tak by ste to mali zvazit lebo sa moze stat ze budete mat problem v buducnosti otehotniet ale ten problem budete mat vy, nie on, a potom sa lahko moze stat ze ked uz on bude pripraveny vy uz nebudete moct a on si najde inu ktora moze a vy ostanete sama. Musite sama vediet ci vam on stoji za to riziko
@karamellova Jasne mu povedz , že to dieta je pre teba dolezite. Ak sa bude vykrúcať, jednoducho budeš musieť ísť inou cestou. Tvoj gynekolog ma pravdu. Už je najvyšší čas. Co ak dieta vobec nechce? Prejdú ti roky, možno aj šanca mať deti..... Rozhodni sa on a bez detí alebo niekto iný a dieťa. Ujasnite si to medzi sebou.
@karamellova jaaaaj, koľko podobných tém už tu bolo... Chlapec je jednoducho rozklepaný a neschopný postavit sa k svadbe a spoločnému životu ako dospelý chlap. Chúďatko, tak ty naňho tlačíš? Život nemáme predplatený na 100 rokov. Na čo čaká? Buď s tebou chce rodinný život alebo nie. Vek už v tomto prípade nehrá žiadnu rolu. A podľa toho by som sa čo najskôr aj zariadila. Aby si neskončila o pár rokov, keď ti dôjde, že je to veľké decko, bez partnera aj bez dieťaťa a s mizivou šancou sa k nemu dopracovať ☹
ja som mala 19 amuz 36 ked sme sa zacali snazit oprve dieta a trvalo to rok...a oruhe pol roka a potratila som a teraz sa o tretie snazime uz pol roka a nic a ja mam 24....takze vek hra velku rolu....a ked mas zdravitne problemy urcite by som necakala....podla mna ak by si ta chcel vziat a mat s tebou deti tak by nemal tolko vyhovoriek....povedz mu ze ty dieta chces viac nez si on vie predstavit a bud ho bude mat s tebou on alebo dovidenia...mozno to znie drasticky ze nechavat ho len preto ze chce pocakt este rok dva ale pozeraj na seba a co je dobre pre teba..lebo potom tebe ostanu oci pre plac ked nebudes mat dietatko....
Poznáte sa 3 roky, temer rok spolu žijete. On, 34-ročný chlap, sa ale ešte necíti.... On by ešte ďalej skúšal, či raz nepríde deň, keď sa bude cítiť. Ty ženo, po 30-tke, so zdravotnými problémami, čakaj so zatajeným dychom. Ale veľmi naňho chudáka netlač, aby nebol rozrušený, aby sa necítil pritisnutý k múru. To by nebolo od teba fér, takto tlačiť.
Nezávidím toto. Myslím, že v takomto veku už ľudia nezvyknú strácať čas. Buď cítim, že tento vzťah má budúcnosť alebo cítim, že to nie je na celý život, že nám je spolu iba fajn a nič viac s daným človekom nechcem.
Aký máš ty pocit z Vášho vzťahu? Keď sa on nechce jasne vyjadriť, skús ho možno pripiť a pozvoľnou uvoľnenou debatkou z neho nenápadne dostať, ako to vlastne s vami dvoma vidí (iná téma a ledabolé odbočenie k tomu, čo ťa zaujíma). Aký je pohľad napr. tvojej mamy na váš vzťah? Niekedy blízki vidia aj to, čo my videť nechceme.
A možno už aj v duchu vieš, čo chceš urobiť, resp. vieš, či vôbec dokážeš takto pokračovať..
bože ženská, partnermi ste rok, a ty chceš už dieťa ??! dobre čítam??! ani po 3 rokoch vzťahu riadne nespoznáš chlapa, nie to po roku..to čo za bludariny píšeš ? kamoška sa tak vydala, do roka od začiatku chodenia, dnes sa rozvádza ,po 6 mesiacoch,lebo ju muž týral a nechcel deti.
Tak čo necíti sa ešte chlap na to a čo? ved ste spolu krátko panebože. To je úplne normálne, ja ho chápem, ja by som tiež s chlapom,čo som s nm rok dieťa nechcela, kam sa nahlíš ??ženy dnes majú aj v 40 prvé deti.
@zuzadula muzsky vzor mu chybal nielen vo forme otca ale v rodine celkovo.a musim povedat ze je to vo vztahu dost vidno.ale zasa sa to snazi kompenzovat inymi vecami
@dharmasanata ako dovod preco sa na to neciti mi povedal ze on to nechce uponahlat a ze sme spolu kratko
@17juraj17 ja nikde nepisem ze nechcem svadbu ja pisem ze svadbu chcem najskor a potom az dieta, ze sa nechcem vydavat tehotna
@bolavyzub moja mamina mi povedala ze lepsieho partnera si pre mna nevie predstavit dokonca aj tatko ktory na kazdom ex nasiel chybu sa pyta kedy bude svadba okolie mi hovori ze odkedy sme spolu som opeknela a vyzeram spokojne
@marina24 no vidíš a ja som sa vydala po roku známosti , ani sme spolu nežili . Sme spolu 10 rokov , máme vcelku uspokojivé normálne manželstvo a tri deti . Sú Ľudia čo spolu chodia aj 10 rokov , z toho 8 žiju a vezmú sa a do roka sa rozvedú . Takže toto by som nebrala ako bernú mincu .
@babi81 nie nemyslim si ze si hned najdem ineho ktory bude hned pripraveny na svadbu a dieta ved preto som aj aktualnemu frajerovi navrhla spolocbe byvanie aby sme sa spoznali po vsetkych strankach a naozaj sme za ten cas zazili tolko dobreho aj zleho ako som predtym s niekym nezazila ani pri viacrocnom vztahu a to ma presvexcilo ze s nim chcem byt uz na stalo a ze je premna naj toto jeho stanovisko ma mrzi lebo mi to dava pocit ze ja pre neho naj nie som a nechava si zadbe vratka
@karamellova ja by som ešte rok počkala , potom sa opýtala znova a keď nie išla o dom ďalej . Niekedy človeka spoznáš behom pár chvíľ a si s ním do konca života, a niekedy ti nestačí ani tých 10 rokov a si rozvedená behom pol roka.
@karamellova chlapi potrebuju viac casu a hlavne cim viac nanho budes tlacit horsie to bude.skus najblizsie mesiace nic nespomenut a uzivat si spolocne chvile a uvidis
@karamellova je pravda ze mas uz naozaj podla mna najvyssi cas zacat o dietati realne uvazovat. nikdy nevies ci sa vam podari na prvy raz alebo sa budete musiet snazit dlhsie. takze ak citis ze tvoj chlap je ten pravy tak si to s nim treba realne prejst ze ako to vidi on, kedy by chcel zacat na tom pracovat.
ja som mala to isté doma, ked sme sa spoznali mala som 27 a on 35 rokov. .... plánoval dovolenky cestovali sme, vždy plánoval kam zasa pôjdeme pol roka vopred ked som mala 29 a on 37 tak som dostala depku... z toho ako starnem a dieťa som chcela asi odjakživa akurát trvalo nájsť toho správneho... nadhodila som tému dieťa do mojej 30-tky... a on začal plánovať Ďalšiu dovolenku, vraj máme čas, pohadali sme sa raz preto. potom som to nechala tak ale dovolenku som mu naplánovať nedovolila.... jedného dňa prišiel za mnou on, bez toho aby som ho tlačila a niečo vravela, že všetci jeho spolužiaci z vysokej už majú deti, a ako pekne sa na neho usmial chlapček od susedov.. až som žasla nad tou zmenou. Ďalšia vec je že chlapi rozmýšlajú inak... ich predstava je, že stačí jeden nechránený sex a už je z neho otec a to ešte nevidel dve čiarky... preto majú čas. ženy rozmýšlajú čo ak bude problém a ten môj mi po prvom pokuse trvajúcom cca 5 minut aj s predohrou zahlásil... tak moja a teraz už je to len na tebe.. teraz máme 3 mesačného chlapčeka ( narodil sa týždeň pred mojou tridsiatkou). Keď malý zamrnčí, beží k postielke so slovami... ja ja ja.... a malému: kto ťa berie z postilky ? tato ťa berie z postielky... navyše ma stále bombarduje rečami o sestričke...
@karamellova Odpoved na tuto otazku nehladaj na koniku, v prvom rade sa o tom musite rozpravat uprimne a casto hlavne vy dvaja. Tu ti zacnu pisat nazory ludia, ktori samy vacsinou nemaju usporiadane zivoty, ale druhym by davali rady.. Kazdopadne drzim palce
@maminuska tak si mala obyčajné šťastie...a náhodu, ale väčšinou po roku známosti to nedopadne dobre, žena je ešte mladá, má čas rok,dva..potom nech ho pošle do riti, ak nebude chcieť, a možno on nechce deti, 🙂 na tom nie je nič nezvyčajné, ani môj ujo nechce deti celý život, a jeho žena, moja teta sa s tým zmierila, miluje ho. Zakladateľka musí vedieť, či ho tak miluje, že obetuje aj deti,alebo nie.🙂 je to na nej,ale ja by som aspon rok dva ešte počkala s deťmi.
@karamellova presne som si myslela, že má takú povahu.To je typ chlapa, ktorého ty musíš nenapadne posúvať, lebo on je váhavý, príliš zodpovedný, neisty, ak sa nevie rozhodnúť ktoré tričko čo čakáš, že sa rozhodne ľahko kvôli dieťaťu?🙂boji sa....ako sa zmení život, aké to bude, ako....tak sa boji, že by sa možno aj rozišiel.Chapem ho som dosť podobná a aj môj muž je taký v niektorých veciach nemá rád zmeny a pod...
Ty musíš nájsť fintu ako naňho nevidím žiadny dôvod máte vek, bez hypo....silný nátlak vyvolá ešte väčší strach a zatne sa
@marina24 nemala so ani štastie ani náhodu ..to je len teraz taký debilný zvyk žit spolu 100 rokov , a stále sa preverovať , overovať a ochkať nad tým či som pripravený alebo nie som ...pričom rozvodovosť je rovnaká ak nie vyššia ako v minulosti keď spolu ľudia nežili a často sa brali po dvoch troch rokoch chodenia.
len aby neskončila ako moja kamarátka... Chodila s chalanom, kamarátk. rodičia už očakávali svadbu, len on mal stále nejaké výhovorky....nebývali spolu, ale ona chodila ku nim aj na celý týždeň.....do susedov prišla na návštevu nejaká mladá kočka, on sa zaľúbil a do pol roka bola svadba...mojej kamarátke zostali len oči pre plač...
ja by som bola opatrná....
@marina24 tiež si nemyslím že je to o náhode či šťastí.Aj moja sestra sa vydávala do roka od zoznámenia a nie nemusela.Babo počali až po svadbe a teraz ich majú už 6 a sú šťastní.Mi sme sa s manželom po roku chodenia vzali a sme spolu 13 rokov...a máme 5 detičiek.Naco je dobré testovať sa...skúšať....overovať ...či ako? Buď chcem byť s ním alebo nie.Tymto sa pácha viac škody ako úžitku. Chlapi zostávajú stále chlapcami lebo nepovažujú za potrebné dospieť a prevziať zodpovednosť a ženám ostáva sa s tým zmieriť?Tak s týmto nemožno súhlasiť.Po 30 tke už človek musí vedieť čo chce a postaviť sa k tomu čelom....nie cúvať...odbiehat....váhať...vyhovárať sa....

Chlapec mladší už nebude.. má na vyber. Buď alebo.. pozrite vy máte zdrav.problemy.. o dve tri mesiace môže byť neskoro kým si on zmyslí.. a tiež nie je isté že sa po podarí na prvú supu.. moja mamka už keď chcela v tomto veku môjho brata robili na ňom 13rolov a to nemala ani ona ani tatko iadne zdrav.problemy...