Bežne muži takto komunikujú?
Milé žienky.
potrebujem sa vam zdôverit s mojim dlhoročnym problemom, nakoľko som na materskej dovolenke, nestretavam sa s ľudmi veľmi a nemam sa s kym porozpravat. navyse kamaratky nechcem zaťažovat mojimi problemamy. Len niekedy sa zamyslam nad sebou, či ja som ta "nenormalna", tak potrebujem vedieť vas nazor.
Ide o komunikaciu = nekomunikaciu s mojim možom, ktora ma už neskutočne ubíja. Moj muž je veľmi vyrečný, ale len medzi cudzimi ľudmi, doma len ked može rozpravat o nejakej jeho obľubenej teme (peniaze napr.) a može mať monolog. Komunikacia co sa tyka pocitov, bežneho života, zaujimavostí o znamych ľudoch, problemoch, radostiach, to je absolutne mimo neho. Akonahle začnem temu tykajúcu sa druhych ľudi, tak ohovaram. Akonahle spomeniem moje obavy z niecoho, tak mam prednasku, ze sa len obavam a strachujem a vsade vidim len choroby a ze ludia su zli. Odsudzuje ma aj za rozhovory, ktore vediem s mamou, sestrou. Napr. spomenieme ze znama je nezamestnana, a podla neho sme zas len ohovarali,nic ine nevieme cela rodina...
Nasa komunikacia sa obmedzila len na kratke spravy cez Wapp v style "co dnes, ake ma povinnosti". Doma je malo a ked aj je, vacsinou pozera len do mobilu, to som si uz zvykla.
Na co si vsak nedokažem zvyknut je, že požaduje odomna aby som mu na jeho otazky odpovedala sturucne Ano, Nie. Tak napr. vcera sa ma spytal, či beriem na nakup aj syna. Na co som mu odpovedala, že dnes nie, pretože nemam silu ani čas ho nahanať, aby sa obliekal. Zase prednaska že na toto sa ma nepytal aby som sa zase stažovala, chcel len jednoznačnu odpoved Ano, Nie. Ked mu poviem, že toto nie je normalne takto komunikovat, že ja nie som nejaky pocitac, kde odkliknes odpoved ano /nie. Naco mam zas prednasku že sa snazi predchadzat nedorozumeniam, nakolko ja neviem komunikovat jasne a mam mu zopakovat jeho dve otazky pocas cesty autom co mi dal, co som si samozrejme nepamatala /taku absurditu/ takze zase som bola zla, lebo neviem ludi pocuvat a vnimat.
Ked chce sex, tak si nahy lahne do postele alebo na gauc a caka. Ked to "akože" nepochopim, tak este urazeny ze aka som nechapava...
Pride mi ako z inej planety. Alebo je to bezne, že muži takto komunikuju? niekedy sa pristihnem, že mu nepoviem uz ani dolezite veci, nakolko som neni zvyknuta sa s nim rozpravat resp nemam naladu na jeho reakcie ktore su mi vzdy proti voli.
Je velmi veriaci clovek , stale chodi do kostola, pomaha ludom, cita biblicke texty, biblicke filmy pozera a taketo zakladne veci mu uplne unikaju.
Snazila som sa vela krat zachranit manzelstvo, nevsimat si to, byt ticho, neriesit, nekritizovat ale vzdy po urcitej dobe zase vybuchnem lebo jednoducho nedokazem takto ticho existovat a stale sa hadat a vytvarat tak detom antirodinne prostredie a zly priklad.
Stretli ste sa niekto s takymto spravanim? co si o tom myslite? da sa na to zvyknut? da sa vobec zit s takym clovekom?
Normalne komunikovat ho nenaucis, lebo nie je normalny
@panelacikova ono sa lahko hovori cloveku ktory to nezazil.A v tomto pripade rozvodom zacina najvacsie peklo ,tomu ver.
Ak sa zena rozhodne pre rozvod neni to ako s normalym chlapov ,kde sa da nieco riesit.Musi mat premysleny kazdy kazducky krok ktory urobi,musi mat obrovsku silu v sebe a verit ze to zvladne a mat okolo seba ludi ktory ju podrzia v tych najhorsich chvilach.To neni len tak ze sa pobalim a odidem.Tito ludi idu svoje a tym ze nerobis podla nich jedine co maju v hlave je ublizit ti a co najhorsie vzdy to robia cez deti.Jasne po case ich to prejde ale trva to nejaky cas takze zena musi byt na to pripravena aby to dotiahla do konca.
Píšeš, že je veriaci. Čo takto spoločne zájsť za kňazom, pozhovárať sa, na jeho názor by možno dal. Prajem ti veľa síl.
@runnerka1 necitala som uplne vsetky prispevky, ale ako dlho ste spolu? zamyslam sa nad tym, ci to nie je nejaka kriza po 7 alebo 10rokoch. Kedze rodicov uz nema, ja na vasom mieste by som skocila za tym knazom, kde sa chodi vykecavat a povedala od srdca, co je vo veci a ci mu on nemoze dohovorit, ked uz vas nepocuva a takto bezcharakterne sa sprava .... skuste sa s nim o tom porozpravat, pripadne mu ukazat tuto diskusiu, sa smejem, myslim, ze to by tazko predychal, ked si mysli, aky je frajer
no nemate to lahke, treba si to odkomunikovat, pripadne dake manzelske rekolekcie skusit, ale teda ked on nie je ochotny pocuvat, tak neviem .... drzim palce nech sa chlapec spamata cim skor
@nefertiti5843 skor po tych holych vajcach
@marci77 sme spolu uz 12 rokov. problemy som tak viac zacala vnimat az pri druhom dietati, co je 9 rokov dozadu. cize tri roky to bolo ok, pred manzelstvom 4 roky ok. Mala som v plane sa ist za knazom porozpravat, praveze som sa mu tymto az vyhrazala, ze pojdem povedat🙂, aj ked neviem za ktorym, je ich tolko. oni su aj lepsie dni, nie je to tak, ze by bol neznesitelny kazdy den. Hlavne po hadkach mam pocit, ze sa snazi k naprave, ale staci jeden preslap a sme tam kde sme boli... Viem ze by nam pomohli nejake duchovne cvicenia manzelov, stretka zamerane na manzelov, lenze mam rocnu dcerku ktora je maximalne naviazana na mna. je neviem existovat bez nej, ona bezo mna. nema mi ju kto strazit a navyse by strazenie ani nezvladla. ja sa potom neviem na nic ine ako na nu sustredit ked viem ze neni v pohode, takze na taketo stretka bohuzial cas teraz nie je.
@miskahryzka333 rozumiem ti
@nefertiti5843 ja som nedopatrením preskočila 2 stránky komentov a z úvodu mi to vyznelo len ako neaka kríza, že si lezú na nervy, nechcela som sa ho zastávať len sa na to pozrieť aj z jeho pohľadu pretože mi to cele prišlo trosku "nafúknuté". Ale ako som došla k ďalším komentom od
@runnerka1 tak mi došlo že som sa mýlila a ze je to riadny magor tak sa týmto ospravedlňujem.
V prvom rade nepochybuj o sebe a nenechaj sa zblbnut.
@miskahryzka333 tu pise velmi rozumne! podpisujem sa pod prispevok z 22:22
A keď tak ležal na Tom gauči... Tak si sa ho spýtala jasne... Chceš sex a chcem len odpoveď áno/nie?
mila autorka. ale tu vobec nejde o to ako naucit tvojho muza komunikovat.
On predsa komunikovat VIE. A jeho ego presne rozlisuje ku ktorej kategoriu ludi aku komunikaciu mat. Je to samoluby narcis a manipulator. Manipulatori nemaju vnutorne osobne ludske vztahy ako zvysok normalnej populacie. Komunikuju podla zasluhovosti a osobneho uzitku. "zasluhovost" je nieco co im dava pocit prevahy a moci nad druhymi. Komunikujem s tebou a spravam sa k tebe ako si "zasluzis" ... rebricek zasluh stanovuje on, preto ta kritizuje, riadi, manipuluje...aby si v jeho rebricku klesla hodne nizko a zasluzila si menej.
Ludia - pri ktorych chce dosiahnut vysoku mienku o sebe, kamarati, kolegovia, knazi, znami... tí všetci si zaslužia jeho bohatu komunikaciu.
Potom idu ludia podla uzitku a prospechu... to vidno na priklade, ako opravil svoju komunikaciu s klientami po upozorneni. Samozrejme potrebuje v praci uspech a tak prisposobil komunikaciu.
Dalej s v rebricku deti...aj tam rozlisuje zasluhovost, ktore mu viac vyhovuje, najlepsie ak su uplne poslusne a poddane, to takito sebci a narcisi miluju.
No a posledna si ty, chudera, istá, získaná, závisla na peniazoch i cez vieru. Moze ta manipulovať akoze cez Boha, vraviet ti v mene "bozom" co by sa bohu nepacilo na tvojom spravani.
Ako tu niekto povedal on nie je veriaci. Manipulatori vyuzivaju moralne zasady druhych na svoj prospech. Ak by nebol veriaci, pouzil by iny prostriedok...pocula som o takych co terorizovali cez biozivot, cez dokonalu vychovu deti, cez cistotu a poriadok - alebo kombinacie toho vsetkeho dokopy.
Mozno sa mylim, ale taki ludia vedia prekabatit aj knaza... su dobri herci, zahraju divadielko skruseneho zasadoveho veriaceho muza, ktori si nevie poradit so "zlou a nenavistnou" zenou, ano on je ten chudak co MUSI stanovovat pravidla, lebo zena by deti uplne liberalnou vychovou odviedla od boha bla bla. Tito ludia pritahuju skrutky coraz pristnejsie a prisnejsie...ale len na blizke okolie, rodinu. Sami maju svoje pravidla len ako sa im zapaci, robia co oni chcu. Rozdeluj a panuj, to je ich heslo.
a su aj velmi pomstychtivy ako spravne napisala @miskahryzka333
a nema nahodou daku milenku?
@runnerka1 Vieš, čo ja si myslím? To, že ste veriaci, on podľa mňa až prehnane a najhoršie je to, že veriaci a dobrý človek sa tak k rodine nespráva, vám nikto neberie. Ale neviem, či duchovné cvičenia tvojmu manželovi pomôžu, keď sa tak veľmi angažuje v náboženstve a správa sa čím ďalej, tým horšie. A keď sa stretáva s farármi, ktorí žijú v celibáte a bez manželiek, ťažko vám môžu dať praktické rady , čo sa vašim životom pri jeho správaní. Oni väčšinou dohovárajú manželom, aby vydržali, trpeli aj nespravodlivosť, ponižovanie, musia odpúšťať, lebo prvoradá je viera, že to tak musí byť.
Práve pozerám, že ty to s ním chces riešiť? 😰 Toto ma jedine riešenie a to rozvod. Potom ešte len spoznas, s kým máš dočinenia, ale nie je iná možnosť. Teda je, ostať s ním a toto ukázať deťom ako normal. Potom sú z toho 2 možnosti - deti budú mať rovnakú narcisticku poruchu alebo budú obete, ktoré si presne rovnaki narcisi nájdu a budú trpieť rovnako ako ty. Z nich v takomto chorom prostredí nemôžu vzniknúť nepoznaceni, zdraví ľudia. Inak pouvazuj, nebolo to aj v tvojej pôvodnej rodine trochu podobné? A v pôvodnej rodine tvojho manžela? Precitaj si o narcizme literatúru a preruš tento hnusný cyklus pre dobro tvojich detí, keď nie pre seba.
@negymama super výstižné tiež
@bluka2 nechcem byt zly prorok ale obete ak su uz dostatocne "uvarene" zmanipulovane, uz nechcu prijat pravdu. Ona ho zachvilu zacne obhajovat a potom sa stiahne. Oslobodenie chce velmi vela prace na sebe a vela sily ako tu myskahryzka333 pisala. Nedostatok vole sa obhaji jeho dobrymi strankami. S vekom sa to ale zhorsuje.
Stotožňujem sa s @negymama, je to manipulator.
@negymama velmi dobre napisane, presne to co u nas panuje. Nemam taky dar reci, budem sa musiet tento text naucit naspamat a pri najblizsej situacii mu to odrapotat, alebo aspon napisat do spravy🙂. Pripomenulo mi to velmi bolavu situaciu ked sme krstili malicku a v kostole boli aj moji rodicia. Tak zo strany mojho muza to boli prisne pohlady na nich nech si vypnu telefony aby sa nestalo aby pocas obradu nieco zazvonilo. potom vstupil knaz a zrazu usmev od ucha k uchu. mam to doteraz pred ocami a strasne sa mi to hnusi. ako som pisala, tychto zazitkov je taak strasne vela, nemam cas rozoberat, len ked som to sem vcera zufala dala, necakala som az taku odozvu. cakala som, ze budu nazory aj pre aj proti. resp. nejake rady ako s takym clovekom pracovat. ci to prehliadat, zvyknut si. je to to teraz este viac luto, lebo su aj dobre dni a teraz tu citam aky strasny je a kazdy ma lutuje🙂)) Moj zamer aj bol, ze ked bude vhodna prilezitost dam mu forum precitat lebo on je tak strasne presvedceny o svojej pravde ze nemam sancu. ale toto by ho zabilo, doslova. tolko ludi reagovalo a myslim ze len jedna pani ho chape z tych vsetkych. to uz by bola trochu silna kava, taka zla nie som. ale dakujem za nazor kazdeho. aspon si budem stat za svojim ze toto sa tolerovat neda a dufat, ze sa to raz zmeni, ze si to casom zacne uvedomovat alebo predvidat konfliktne situacie a nejak sa im vyhnut
ked som citala to s tymi ruzencami pri teh. nevolnostiach... fuj , az mi nevolno prislo.
On velmi dobre vie, ze toto, nabozenske prejavy, vyvratene oci, citanie biblie je jeho nepriestrelna ochrana. Povedzme si, normalny chlap , i ked veriaci vela tym ruzencom a studiu biblie po bokovi neda. tak samozrejme veriace tetusky, knazi, a podobny okruh ludi bude z neho uneseny, akakolvek staznost zeny bude chapana ako nevdacnost, ziarlivost na jeho "duchovnost"
Mojej kamaratky muz, doma tyran, vonku ocarujuci spravny chlapik...doma zenu kritizoval, deptal, kazdu vetu zacinal "ty nevies ani... ty nedokazes, si neschopna... " a vonku medzi znamimi, spolužiakmi sa hral na chapaveho dobreho muzicka, chvaliaceho zenu, dieta. Aj po rozvode hral ublizeneho , ktory musel zit s dusevne chorou zenou, pricom ona si nahonobila dusevnu poruchu zivotom s nim...
@runnerka1 radim ti dobre, NIC mu citat nedavaj.
mam viac ako 10 rokov osobnu skusenost s podobnym clovekom. Nechapes???? to nie je nieco co vyprcha, zlepsi saq tvojim predvidanim konfliktov ..najde si subtilnejsie dovody na pritlacenie skrutiek.
Toto co je tu pisane, prekruti opat proti tebe. ONI sa nemenia, nikdy. Clovek ktoreho ja poznam je takyto uz viac ako 60 rokov. Ich ranna milota, ci lepsie spravanie v mladosti...je dane vytvaranim si pozicii v spolocnosti, budovanie zazemia, dobrej mienky o sebe, v mladosti su este dajmetomu pristupnejsi aj k ludskym variantam spravania, este sa najdu useky sucitu, slabeho miesta v srdci.
Okolo 40-45 rokov sa to zlomi, ostane uz ako zula.

Fuha, tak na tento styl dozadovania sa sexu je originalny. Dufam, ze si to nikdy "nepochopila". Idiot