Blízka osoba si všetko vydobíja plačom
Ako vychádzať s takýmto človekom? Nerešpektuje názory iných, žiadna dohoda nie je možná a keď nie je tak, ako dotyčná chce , začne si vydobíjať plačom.
Ako by ste to riešili? Ja som sa naučila časom ignorovať a urobiť si ako je najlepšie pre mňa.
Dobre robis. Ako sa zariadia ostani je na nich
Samozrejme ignorovat. Asi jej to ostalo od malucka a na rodicov to zaberalo. Ked nepovolis pochopi ze u teba to nefunguje a prestane s tymto citovym manipulovanim a vydieranim.
Toto inak nechápem. Niekto žiada o radu anonymne a nenapise nič konkretnejšie, na základe čoho by sa dalo rozumne poradiť.
Pomáhate nejako autorke diskusie tým, že tipujete, koho tým myslí?...........
Autorka, myslím, že tvoj spôsob riešenia je fajn, ak sa ty cítiš v tom dobre. Mám svokru, ktorá veci rieši podobne. Beriem to s pochopením, ale na mňa to nefunguje. Druhého človeka ťažko zmeníme, musíme sa sami starať o seba vo vzťahu s druhou osobou tak, aby nám to neublizovalo.
upresním, áno je to svokra po 60
ved nech si place, ignorovala by som to.
No veď nech si poplace keď ju to baví. Na mna vydieranie plačom nefunguje a aj by som to dotyčnej osobe povedala priamo do oci
normálne keby začne revat aby si zas niečo dokázala by som sa slusne postavila a odišla 🙂 nech sa aj o zem hodi ako malé decko

Koľko má rokov?