Svokra sa do všetkého stará

12. feb 2022

Ahojte, neviem už čo robiť...
Bývame so svokrou. (áno viem, najhoršie rozhodnutie)
Myslela som si na začiatku, že to bude v poriadku, že budeme spolu nejako vychádzať, ale nie.
Do všetkého sa stará, mame obidve iné zvyky, inak sme všetko naučené pochopiteľne...
Všetko musí byť podľa nej,ked nie je tak sú hádky.
Manžel z domu nechce odísť, je tam odmalička...
Máme dieťa a ja sa už nedokážem pretvarovať, že je všetko v poriadku...
Manžela strašne milujem, ale ona ho berie stále ako malého chlapca...
Stará sa mi aj do výchovy. Robím toto zle, tamto zle...
Dáva mi rady (skôr mi nariaďuje čo mám ako urobiť)
Ako to riešiť?... Rozvod naozaj nechcem, ale ak sa od nej nechce odsťahovať? (naozaj kvôli domu...) chce v ňom ostať, do bytovky ani do iného domu nechce ísť...
Ak jej niečo poviem, že si niečo neželám, že nepotrebujem pomoc, zvládnem sama tak ma vôbec nerešpektuje a robí si ako ona chce...
Ako ste to riešili vy? Rozvod alebo ste sa presťahovali aj keď manžel nechcel?...

janinah
12. feb 2022

Našťastie som sa k svokre nenasťahovala,hoc tlaky pred svadbou boli riadne.Na tvojom mieste sa odsťahujem do podnájmu,manžel sa bud pridá alebo aj nie.Riskla by som to.

beatrice1111
12. feb 2022

@janinah presne tak, nezostavaj tam vsak sa zblaznis

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ernina
12. feb 2022

skus svokru ignorovať pár dni ...to ju bude riadne štvať🙂 čo ona chce rob opak🙂 ked sa bude manželovi stažovat povedz obom že si berieš dieťa a odchadzaš....ku vašim nemožes na chvilku ? na skúšku, čo by urobil muž....vela šťastia...

puklica13
12. feb 2022

@mb2021 napísať o vlastnej mame, že to vyriešil rýchly alzheimer..wow,ty si fakt charakter
🤑

annamalaga
12. feb 2022

Dievča moje. Žiaden chlap, žiaden ti za takéto trápenie nestojí. Utekaj, neostavaj tam, nič tam tvoje aj tak nieje. Nájdeš možno ešte niekoho, kto ťa bude mať rad.

aceris
12. feb 2022

Na tvojom mieste by som sa zbalila s dietatom a odisla ku svojim rodicom. Muzovi by som povedal, ze uz toho mam dost a bud ide s nami alebo budeme od seba. Moj muz tiez nechcel ist inam ako do domu. Od rodicov sa nechystal kym si nezarobi na dom. Ja som povedala, ze idem do podnajmu ku kamosovi ak on nechce ist do podnajmu so mnou. Zrazu to slo a isiel. Medzicasom sme uz vo vlastnom byte. Musel zletiet zo vzdusnych zamkov a pochopit co si moze a nemoze dovolit🤣

petamich
12. feb 2022

v tychto situaciach sa ja pytam jedine - co na to tvoj manzel? co spravil on pre to, aby sa do vas svokra nestarala a nechala vas zit a rozhodovat o vychove vasho dietata?

heleninamama
12. feb 2022

@petamich Manžel? Veď ten jej urobil decko. 😂 A inak je fakt super manžel aj otec, len rodičovský dom je pre neho najdôležitejší na svete. Nemá záujem snažiť sa, makať a vybudovať si niečo vlastné, tak radšej počká 40 rokov, kým ho zdedí. A ona ho strašne miluje (ako inak) a tak bude celý život trpieť pri ňom. Hlavne teda kvôli deťom, aby mali kompletnú rodinu - s dvoma nekompletnými rodičmi.
Dom po rodičoch a deti - to sú predsa národné modly! Tie ospravedlnia akúkoľvek hlúposť.

nnnuuunnn
12. feb 2022

Vždy sa teším, že nemam svokru 😀 ani muža nemám.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca0510
12. feb 2022

@elizabet173 podľa mňa je to normlane že sa rodičia aj svokrovci najprv ozvu,že chcú prísť. Nejdú k sebe domov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annamalaga
13. feb 2022

A ináč. O bývaní ste sa mali rozprávať už počas vzťahu. Nehovor , že si nevedela, že chlap sa moc sťahovať nechce. A takto si si zbytočne narobila problémy. Čo teda miluješ natom chlapovi? Lebo ten očividne miluje len mamku, jej názory, má navarené , popraté, býva v dome. Taký neodíde nikdy. Dávaj si podruhý raz pozor na vyber partnera.

sasa1310
13. feb 2022

@mb2021 si vstúpil do zlej diskusie. Tu autorka býva u svokry a svokra je tam jediná majiteľka. Takže svokra je doma a môže si tam robiť čokoľvek. To ako si si to ty zariadil, je v tejto diskusii irelevantné.

sasa1310
13. feb 2022

veď vyskúšaj a presťahuj sa a uvidíš ako sa zachová manžel. Či bude viac milovať svoj dom alebo vás. Len sa nesťahuj k svojim rodičom.

redanna
16. feb 2022

@elizabet173 moja svokra nevolá keď príde a ani rodicia. Svokra sa dokonca už 15 rokov učí klopat, býva pod nami. Aj napriek tomu máme spolu dobrý vzťah, základ je nestarat sa jedna do druhej. Ved tiež raz budem svokra, fakt trištvrte neviest odtiaľ by som nechcela

redanna
16. feb 2022

@sasa1310 veru,každá minca má dve strany. Predstavím si seba ako svokru, mam vlastný dom,syn príde aj s nevestou, ktorá chce presadiť svoje pravidlá aj napriek tomu,že moje pravidlá som si 30 rokov budovala a ešte sa bude urážať??

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elibabet
17. feb 2022

Tiež som bývala u svokry a najviac som na to doplatila ja a moje dieťa, treba odísť k rodičom ak sa dá, a ak nie tak do podnájmu, ak ťa manžel miluje a váži si ťa, tak odíde za tebou, keď nie, je to jasné, dal prednosť matke a domu pred tebou a dieťaťom.