Bojím sa všetkého, čo nás čaká
Ahojte, viem že toto bude len taký dlhý štek do tmy ale v poslednej dobe sa bojím všetkého čo nás a naše rodiny vôbec čaká. Mrzí ma do akej doby sa narodili naše deti, už vyše roka bez sociálneho kontaktu, rodiny bez príjmu, istôt. Teraz situácia s Ukrajinou, ja sa reálne bojím konfliktu a nebodaj vojny, nedokážem už ani spávať ☹️ bývame blízko hraníc, každý sa bojí čo bude, či sa zajtra nezobudíme a nebude to ešte horšie. Aké z toho máte pocity, preháňam to už?
@tina4931 To skor tu zase nabehnu Rusi a potlacia "vzburu" ako uz raz v 1968.
Zaujimave. Rusi tu nabehli a neodisli uz dvakrat. V 1945 a v 1968, ale vsetci sa "boja" USA, ktore nam to este nikdy neurobili. Vzdy sa pytaj na motiv. Co by z toho USA mali? No prd makovy. Nie je tu ropa, ani nic ine. Nikto nas do NATO ani do EU nevolal. my sme sa tam tlaciili ako posr.ni, lebo tu bola bieda a platy 200 eur. A dnes kazdy struha frajera za hypoteky za nulove uroky ECB. Keby sme teraz vystupili z EU, ake by boli uroky na hypotekach, co ma kazdy, ked za Meciara boli uroky vo vyske 22-25%? To by kazdy anti EU a anti NATO hned sklopil chvost, zrazu mat zrok na hypo 15-20% a prepad kurzu SKK.
To by bolo placu v slovenskych dolinach, keby sme teraz vystupili z EU. Nabrate hypoteky 300-500 tis eur pri uroku 1%. Vystupenie z EU, prepad SKK z 30 na 45 sk, uroky 10-20%. LOL. Keby niektori ludia mali aspon trocha financny prehlad.
@anita1978 Polsko a pobaltske krajiny maju s Rusmi najhorsie skusenosti (cistky, gulagy, Katyn, ako Stalin nechal naschval vykrvacat Varsavske povstanie v 2.svet.vojne...). Na rozdiel od nas, ktory sme de facto nic brutalne od rusov nezazili. Poliaci by z radostou ubytovali kludne aj 100 tis amikov. Len ti chcu byt doma a nie trieskat sa do vychodnej Europy.
@liljana Oprava, zazili sme brutalne potlacenie v 1968 (108 obeti na zivotoch zavrazdenych ruskymi okupantami) a ludia, ktorych odvliekli do Ruska na nutene prace, zavreti v Jachymove by vedeli rozpravat. Ale toto trolovia samozrejme nespominaju.
https://www.21august1968.sk/sk/obete/
Strach je zlý radca. Obdivujem mojich starých rodičov. Žili počas 2. svet. vojny. Gazdovali, zvieratá im pobrali. Stará mama ani nesnívala o automatickej pračke a sušičke, o pamperskách. Deti sa jej narodili ešte počas vojny a po jej skončení. Asi zbytočne by riešila, kto nás ohrozuje na hraniciach, alebo ktorí vojaci behajú po dedine. Žila si svoj život. Možno sa aj bála. Možno si povedala: Poručeno Pánu Bohu. Takže aj Ty ži a nestrachuj sa.
Nevidel som detaily zmluvy takze neviem povedat.
Sme clenmi NATO ako aj EU cize my uz zmluvu o obrannej spolupraci s USA mame.
Rozsirenie spoluprace nevylucujem lenze na to je potrebne vidiet zmluvu a co by tato rozsirena spolupraca zahrnala.

@alenatomova ak by sa Slováci chceli búriť, budu tu americ.na potlačenie možných nepokojov a môžu kedykoľvek a čokoľvek keďže sa na nich nevzťahuju naše zákony. To okrem iného ďalšieho.