icon

Bol by váš partner ochotný kvôli vám vzdať sa alkoholu?

olivieraa
22. aug 2014

Mám na vás jednu otázku.. bol by váš manžel/priateľ ochotný kvôli vám vzdať sa alkoholu .. aj piva samozrejme..? Mám na to dosť vážny dôvod v rodine sme mali s tým velký problém, ktorý skončil zle a preto som na to veľmi "alergická" .. len ten môj to nevie pochopiť.. ☹ nepije veľa.. ale mne aj to málo velmi vadí.. a ked ho vidím trošku pripitého v tom momente ho nenávidím ☹

Strana
z2
ria88
23. aug 2014

U nas su z obidvoch stran negativne skusenosti s alkoholo u oboch otcov. Alkohol akceptujem ako taky, ale co neakceptujem, je uz pitie bez miery a opitost. Ja si tiez rada dam, vynimocne, tiez troska piva ci vina. Takze ani muzovi to zakazovat nebudem uplne. Za tu dobu, co sme spolu, vymenil akosi automaticky bezne pivo za nealkoholicku verziu. Ak je obcasne s naj kamaratom vonku, niekedy da len 2-3 piva, niekedy tvrdeho. No vidim na nom, drzi si mieru a aj ked je kamarat doterny, mm si drzi svoje a neprekroci.

simca06022011
23. aug 2014

@ukulela nevidim ze by zakladatelkyn muz bol naliaty v liehu pravidelne a ani opity... to co tu vytahujes je nieco uplne ine. Dalo by sa to skor prirovnak ku: moj chlap mal s nami zlu autonehodu, ja sa jazdit odvtedy bojim a neznesiem aby moj partner soferoval!!!! nikdy!!!! fuu to je na zamyslenie. Nikto tu nevravi o alkohole detom, o spijani si kazdy den po praci... a ak vadi, ze je clovek trochu "spolocensky" a neboji sa dat si jedno pivo, tak potom netreba riesit superzmenu ale zmenu partnera... keby zo mna chlap robil alkacku, ked si dame raz za cas vino/koktajl a pod, asi by som ho poslala niekam... lebo to tu predvadzate 🙂)) Ine je ked clovek sam od seba , nepije... jasne... ale nutit ludi okoľo aby tomneronili lebo ja to neznasam nie je ok... A mimochodom clovek po 4 pivach ňie je ozraty a uz vobec nelezi niekde ogrcany ako to prezentujes...

andreasiskova3
23. aug 2014

Moj ano. Ked vie ze mi nieco hrozne vadi tak to nerobi a ja zas nerobim to co on nenavidi ( ked zena fajci a hreši).

ukulela
23. aug 2014

@simca06022011 a ja zas nevidim nic, kvoli comu by zakladatelka mala riesit svoj problem s alkoholom, ako jej bolo navrhnute. a nevidim ani to, ze je netolerantna a sebecka. ziadna z nas nevie, aky je prvotny stimul jej odporu k alkoholu. nepovedala to, len ze ma zlu skusenost a my mozeme len tapat. ale ak sa jej akykolvek pripity clovek protivy, mohlo to byt iba nieco velmi zle.
napisala, ze svojho muza neznesie pripiteho, to nie je po 1 pive, ani po 2 a ani po pohari vina. takze ak by si dal pivo jedno, dve a siel domov, asi by to tolerovala, resp. ani nezbadala. ak si da piva 3 a k tomu 3 poldeci, uz je pripity - nie ozraty, ale pripity - a ona uz ma zly pocit. ak to jej chlap nevie pochppit, asi nie je ani on tolerantny, ani empaticky, asi medzi nimi viazne komunikacia.
ako sa ma ona vysporiadat so svojim negativnym zazitkom, ma zacat pit?
nehovorim, ze po 3 pivach sa clovek vala v garate, a uz vobec nie zakladatelkin manzel, ale bol to priklad ako spolocensky tolerujeme alkohol a netolerujeme ine veci.
a nic nepredvadzam a z nikoho nerobim alkoholika. len sa zastavam zakladatelky a viem si predstavit, ze aj obcasne pitie alkoholu jej moze byt ako partnerke neprijemne, hlavne, ked jej muz pride vecer domov a lahne si vedla nej. opakujem - nevieme, co jej to evokuje a preco alkohol zatracuje. kazdopadne bez alkoholu sa da plnohodnotne a krasne zit 🙂
a priklad so soferovanim ma byt nasledovny: moj chlapo mal s nami nehodu a ja s nim odvtedy do auta nesadnem. pretoze ak by svojho muza nemusela vidiet/znasat pripiteho, bolo by jej asi laufer4 ci ma v sebe 7 piv. ako ked na nu v posteli dycha pivny sud, nevieme, ako sa manzel sprava a ako reaguje, tak tu zenu neodsudzujme, napisme len svoj nazor a neposielajme ju ku psychiatrovi len preto, ze ma odpor k alkoholu.

borkavan
23. aug 2014

@olivieraa ty si prečo zakladáš jednu tému za druhou?

pink_lady
12. apr 2024

Inak podla navigacie to má 30 min presne...ale nikdy to 30 min nebolo, min 40 a este teraz ked je další vyjazd dlhodobo uzavrety tak sa stane že od dialnice k domu ide dalsiu bol hodinu 🤷

miahavash
7. jún 2024

@pribinak 😂😂😂 niekto mi tu teraz lajkol koment v tejto diskusii a dobre som sa zasmiala na mojich odpovediach 😀 tak ja len ze moj ex je teraz tazky alkoholik, ale na moju obhajobu, ja som si vtedy vazne myslela ze prestal pit 🤪

Strana
z2