icon

Bratova frajerka zasahuje do rodinných záležitostí

28. jún 2025

Ahojte zaujimal by ma nezaujaty pohlad, nakolko v tom vidim problem a hned vysvetlim preco. Brat ma znamost necely rok, neziju spolu, stretavaju sa par krat v tyzdni z toho co viem. Jedna sa o to, ze uz nejaky cas riesime rodinne zalezitosti aj skrz majetku, nechcem blizsie rozpisovat a ona prejavuje o vsetko az privelky zaujem, aj o veci do ktorych ju fakt nic nie je. Nevidim to tak len ja, bratovi sme to uz hovorili viac x, ale samozrejme on to ako problem nevidi. Este dodam ze casto a rad strieda zeny a toto tiez nejake nevidim na nieco vazne, kedze deti ani svadbu on nechce..su to veci, ktore ma riesit len nasa rodina a on jej vsetko hovori a vsade je ona hlavna ked sa nieco riesi a vybavuje, je pri nom a hovori mu co ma robit. Nie je mi vobec sympaticka ta zena, co mi uz povedalo viac ludi, ktori ju videli. Moj partner, s ktorym zijem uz 4 roky mi sam povedal, ze on sa do nasich zalezitosti staraz nechce ani nebude, iba mi poradi ak budem chciet. No ona to zjavne berie inak..Neviem co s tym a ako to roesit

Strana
z4
kikus750
28. jún 2025

Ja by som ju osobne neriešila a povedala jej svoj názor ak by ma už veľmi vytočila.

ivik4
28. jún 2025

A co take spravila, co mu povedala aby spravil on ?

mimikarol
28. jún 2025

Tak nech jej o tom nehovorí.

mamina7070
28. jún 2025

ty ju nemas vobec co riesit to je vec medzi nou a tvojim bratom, takmer rocny vztah je uz celkom stabilny

ani tebe by sa nepacilo isto keby sa brat montoval do tvojho vztahu

petamich
28. jún 2025

Ak je tvoj brat s tym okej, tak tebe sa to sice moze nepacit ale to je tak vsetko 🤷‍♀️

evcagabi
28. jún 2025

A mozno stretol tu, s ktorou by mal rad svadbu a deti 😁

bielasovicka
28. jún 2025

Véd jej povedz, keď začne múdrovat, že ty sa moja do toho nestaraj, to je naša vec. Bodka.

cacianka
28. jún 2025

Tak ju uprac ty. Povedz jej že vlastne rodinné veci si poriesite vy a ak budete chcieť vedieť jej názor, opýtate sa. Poziadaj brata aby jej nevykecaval vaše súkromné rodinné veci, alebo aby ju neťahal medzi vás a svoje rozhovory nech si riešia v súkromí - ich.
Rodina môjho chlapa si svoje majetkové a súkromné veci riešia sami, mne len keď chce niečo objasní a spýta sa na názor. Odpovedám munpo zrelej úvahe , nezasahujem, iba upozorním na divné detaily a možné riziko. Už bola taká ostrá situácia...
U mňa detto, spýtam sa na názor ale rozhodneme naša rodina

cacianka
28. jún 2025
@mamina7070

ty ju nemas vobec co riesit to je vec medzi nou a tvojim bratom, takmer rocny vztah je uz celkom stabilny

ani tebe by sa nepacilo isto keby sa brat montoval do tvojho vztahu

@mamina7070 často strieda ženy, iba občasné stretnutia, a ani spoločný život nemajú, tento vzťah nepovažujem ani za trochu stabilný.
A už vonkoncom sa nemá čo cudzia žena starať do súkromia a majetku inej rodiny. Maximálne sa s ňou môže poradiť - v súkromí, a nie ju ťahať do ich veci.

autor
28. jún 2025
@cacianka

Tak ju uprac ty. Povedz jej že vlastne rodinné veci si poriesite vy a ak budete chcieť vedieť jej názor, opýtate sa. Poziadaj brata aby jej nevykecaval vaše súkromné rodinné veci, alebo aby ju neťahal medzi vás a svoje rozhovory nech si riešia v súkromí - ich.
Rodina môjho chlapa si svoje majetkové a súkromné veci riešia sami, mne len keď chce niečo objasní a spýta sa na názor. Odpovedám munpo zrelej úvahe , nezasahujem, iba upozorním na divné detaily a možné riziko. Už bola taká ostrá situácia...
U mňa detto, spýtam sa na názor ale rozhodneme naša rodina

@cacianka ona ma moj nazor vies kde a brat takisto on jej vsetko vesia na nos. A ja s partnerom to mam rovnako ako si aj ty pisala, tiez som sa nikdy nestarala a to uz mame co to za sebou. Ja beriem ze co je v rodine ma ostat v rodine. Riesili sme majetovoe vyporiadanie, boli sme dohodnuti nejako a zrazu ako ona do toho zacala kecat uz brat otocil a spekuluje. Je to zaujimave. No netyka sa to len majetkov, proste ide uz o veci sukromne, ja to nebudem ani tu prave preto rozpisovat, no ona to berie ze ma pravo to riesit zjavne. Pritom viem, ze sama ma nejake nedoriesene veci vo svojej rodine, ale hovorit o tom nikdy nechcela takze asi tak nejako..to len co brat okrajovo spomenul, ja sa do toho nestaram vobec, ani ona by ma netrapila, ale toto mi proste vadi.
K takym komentarom, ako mna do toho nic, ze sa ona stara do MOJEJ rodiny, sa nebudem ani vyjadrovat..

sense
28. jún 2025

Veď keď budete ako rodina riešiť veci a ona sa zamieša, môžeš kľudne povedať. Janka, toto sú naše rodinné záležitosti, a vyriešime si ich sami ďakujem.

autor
28. jún 2025
@cacianka

@mamina7070 často strieda ženy, iba občasné stretnutia, a ani spoločný život nemajú, tento vzťah nepovažujem ani za trochu stabilný.
A už vonkoncom sa nemá čo cudzia žena starať do súkromia a majetku inej rodiny. Maximálne sa s ňou môže poradiť - v súkromí, a nie ju ťahať do ich veci.

@cacianka nechcela som tej pani ani odpisovat radsej, zjavne sa v mojom prispevku nasla..no keby som napisala o ake veci sa jedna, co fakt nechcem, ze brat to riesil s nou a mna s mamou dal bokom, asi mozno by zmenila nazor

mamina7070
28. jún 2025
@cacianka

@cacianka to su rozporuplne info co dava autorka ale zaklad je ze vo vztahu su oni dvaja a nie aj sestra
ma ich nechat na pokoji
sak napis autorka omco ide a mozno to bude v inom svetle cele

autor
28. jún 2025
@sense

Veď keď budete ako rodina riešiť veci a ona sa zamieša, môžeš kľudne povedať. Janka, toto sú naše rodinné záležitosti, a vyriešime si ich sami ďakujem.

@sense uz som to povedala raz a slusne, samozrejme na mna brat hned vystupil ze co sa do nej navazam

mamina7070
28. jún 2025

co sa tyka majetku tak ano nech mu v sukromi poradi a kludne da bratovi aj ony pohlad
ci ona to vravela priamo tebe ? ako ja nevidim problem v tom ze ak partner povie partnerovi svoj nazor a brat ma pravo zmenit nazor
mozno bolo to vysporiadanie pre neho nevyhodne a ona ho na to upozornila

autor
28. jún 2025
@mamina7070

co sa tyka majetku tak ano nech mu v sukromi poradi a kludne da bratovi aj ony pohlad
ci ona to vravela priamo tebe ? ako ja nevidim problem v tom ze ak partner povie partnerovi svoj nazor a brat ma pravo zmenit nazor
mozno bolo to vysporiadanie pre neho nevyhodne a ona ho na to upozornila

@mamina7070 urcite to nebolo pre neho nevyhodne..dostal by velmi dobru nehnutelnost za facku. Tam idu ceny nasobne vyssie. Lenze on je ten typ, s ktorym sa tazko da dohodnut a musi byt po jeho vzdy

autor
28. jún 2025
@mamina7070

@cacianka to su rozporuplne info co dava autorka ale zaklad je ze vo vztahu su oni dvaja a nie aj sestra
ma ich nechat na pokoji

@mamina7070 presne ako pises..su oni dvaja a nie ja a zvysok rodiny. Tiez si odporujes. Keby to tak bolo, nikto by nic nepovedal a nikto by sa do nich dvoch nestarel

autor
28. jún 2025
@mimikarol

Tak nech jej o tom nehovorí.

@mimikarol praveze on jej vsetko vesia na nos to je ten problem

mamina7070
28. jún 2025

vies ty to posudzujes zo svojho pohladu, oni to vidia inak, mozno je to medzi nimi vaznejsie ako si myslis a prezentujes to a za mna je super ze sa svoje partnerky zastal a ochranuje ju

skuste sa proste vzajomne pocuvat nechat ho nech navrhne co chce on a hladat kompromis

v com si odporujem ? ona je jeho partnerka zjavne a je mozne ze bude sucastou rodiny, a to ze sa jje zveruje to je praveze spravne a ze sa s nou radi tak to ma v normalnom vztahu byt

autor
28. jún 2025
@evcagabi

A mozno stretol tu, s ktorou by mal rad svadbu a deti 😁

@evcagabi nemyslim si, poznam ho dost dobre uz

autor
28. jún 2025
@ivik4

A co take spravila, co mu povedala aby spravil on ?

@ivik4 bolo to viac veci, kedy sme sa s bratom bavili o niecom a dohodli sa a akonahle bol s nou uz prisiel zas s niecim inym. Takze nie som blba a viem odkial to ma.

evcagabi
28. jún 2025

Keby je to len nejaka zabavka, tak sa jej nezastava pred zvyskom rodiny, btw.

autor
28. jún 2025
@mamina7070

vies ty to posudzujes zo svojho pohladu, oni to vidia inak, mozno je to medzi nimi vaznejsie ako si myslis a prezentujes to a za mna je super ze sa svoje partnerky zastal a ochranuje ju

skuste sa proste vzajomne pocuvat nechat ho nech navrhne co chce on a hladat kompromis

v com si odporujem ? ona je jeho partnerka zjavne a je mozne ze bude sucastou rodiny, a to ze sa jje zveruje to je praveze spravne a ze sa s nou radi tak to ma v normalnom vztahu byt

@mamina7070 nepisem ze jej nema nic hovorit, ale veci ktore maju ostat v rodine nema preco ona riesit, ked z nas sa do nich doteraz nikto nestaral. No uz mi to zacina vadit. A myslim ze keby si na mojom mieste, vadi ti to tiez. Lenze pokial nieco sama nezazijes, tazko to pochopis

autor
28. jún 2025
@evcagabi

Keby je to len nejaka zabavka, tak sa jej nezastava pred zvyskom rodiny, btw.

@evcagabi keby to tak bolo..no uz za tie roky a jeho vztahy viem ako to robi pri kazdej, aj ked ju poznal par dni, proste poznam ho velmi dobre na to aby som tomuto uverila. Tym netvrdim ale, ze sa nemozem mylit

sense
28. jún 2025

Tak to nechaj tak, je dospelý, rovnoprávny...a že niektoré veci majú ostať v rodine? ..zrejme je ich vzťah vážnejší ako si myslíš. Alebo vám vadí že zrazu zmenil názor ana taký ktorý tebe nevyhovuje.

cacianka
28. jún 2025
@mamina7070

ma ich nechat na pokoji

@mamina7070
@mamina7070 cudzia osoba sa nemá čo starať do majetku inej rodiny , aspoň nie verejne. V súkromí ok, môžu si o tom pokecať, aj mu môže povedať názor.
Áno je tu anonymne, nikto z nás nikoho z nich nepozná , mohla by uviesť príklad.
Spomeniem náš príklad. Raz sa švagriná vyjadrila, a vraj dosť razantne ( nebola som pritom ale že až s náznakom chrapunstvoa) že by rodičia môjho chlapa mali konečne prepísať pozemky , načo sú im majetky, že ona chce tie v lokalite YX a brat si vezme AB.
Doma mi to rozčúlený a najmä znechutený rozprával. Vypočula som si celý priebeh, opýtala som sa ako reagoval a aký má názor. Že sestru poslal do riti, aby nedelila majetky kým rodičia žijú a nezačnú s tými papierovackami sami. Otec v šoku, mama slzy, že čo to z huby vypustila, aké nároky si robí. A tak jej muž ešte odpovedal, že riešiť sa bude až keď sa rozhodnú rodičia to riešiť, rešpektuje ich, a keď už tak , rozhodne nesúhlasí s takým delením. Ak už, pozemky sa predajú a zisk sa rozdelí 50:50, lebo nechce aby boli neprávosti a zloba. Lebo začal tušiť, že sestra si vybrala ten o dosť drahší. Keď sa mama spamätala, tak ju mrazivo spucovala, a vyjadrila sa že delenie bude až keď oni budú chcieť, alebo po ich smrti a trvá na tom aby spravodlivo medzi obe deti.
Švagor ju krotil, nevstupoval do dialógu ale za dverami ju zdrbal.
Mňa sa teda doma spýtal na názor, a tak som ho vyjadrila, iba jemu v súkromí. Že je to ich vec ako sa dohodnú a rozhodnú, ale ak chce spravodlivosť a predísť rozbrojom, všetko musí ísť ( v správnom čase) teansparentne a cez overené zdroje, papiere, doklady.

autor
28. jún 2025
@sense

Tak to nechaj tak, je dospelý, rovnoprávny...a že niektoré veci majú ostať v rodine? ..zrejme je ich vzťah vážnejší ako si myslíš. Alebo vám vadí že zrazu zmenil názor ana taký ktorý tebe nevyhovuje.

@sense keby sa ma to netykalo, neriesim to. Keby si to hovorili len v sukromi, ani sa to nedozviem logicky..a co by mi nemalo vyhovovat podla teba? Ak moj brat konecne dostal rozum o com pochybujem a chce sa usadit tak to bude najlepsie pre neho co spravi. Teda myslim si. Mna do toho nic ako sa rozhodne

autor
28. jún 2025
@cacianka

@mamina7070
@mamina7070 cudzia osoba sa nemá čo starať do majetku inej rodiny , aspoň nie verejne. V súkromí ok, môžu si o tom pokecať, aj mu môže povedať názor.
Áno je tu anonymne, nikto z nás nikoho z nich nepozná , mohla by uviesť príklad.
Spomeniem náš príklad. Raz sa švagriná vyjadrila, a vraj dosť razantne ( nebola som pritom ale že až s náznakom chrapunstvoa) že by rodičia môjho chlapa mali konečne prepísať pozemky , načo sú im majetky, že ona chce tie v lokalite YX a brat si vezme AB.
Doma mi to rozčúlený a najmä znechutený rozprával. Vypočula som si celý priebeh, opýtala som sa ako reagoval a aký má názor. Že sestru poslal do riti, aby nedelila majetky kým rodičia žijú a nezačnú s tými papierovackami sami. Otec v šoku, mama slzy, že čo to z huby vypustila, aké nároky si robí. A tak jej muž ešte odpovedal, že riešiť sa bude až keď sa rozhodnú rodičia to riešiť, rešpektuje ich, a keď už tak , rozhodne nesúhlasí s takým delením. Ak už, pozemky sa predajú a zisk sa rozdelí 50:50, lebo nechce aby boli neprávosti a zloba. Lebo začal tušiť, že sestra si vybrala ten o dosť drahší. Keď sa mama spamätala, tak ju mrazivo spucovala, a vyjadrila sa že delenie bude až keď oni budú chcieť, alebo po ich smrti a trvá na tom aby spravodlivo medzi obe deti.
Švagor ju krotil, nevstupoval do dialógu ale za dverami ju zdrbal.
Mňa sa teda doma spýtal na názor, a tak som ho vyjadrila, iba jemu v súkromí. Že je to ich vec ako sa dohodnú a rozhodnú, ale ak chce spravodlivosť a predísť rozbrojom, všetko musí ísť ( v správnom čase) teansparentne a cez overené zdroje, papiere, doklady.

@cacianka no my sme riesili nieco podobne pred nejakym casom s pozemkami a tiez zrazu u brata zmena ako ona zacala o to prejavovat zaujem. Vo vasom pripade to bola aspn dcera aj ked ano zachovala sa velmi zle voci rodicom. No pre nas je toto cudzia zena. Nie su zasnubeni ani zobrati ani dieta nemaju. Dnes su spolu, zajtra byt nemusia..takze asi tolko k tomu

7miriam77
28. jún 2025

Vyzerá to tak, že brata si pekne omotala okolo prsta a brat sa tomu asi nebráni. Neurobíš s tým nič, ak jemu to nevadí a chce sa s ňou deliť o svoje problémy, tak čo už....jeho problém, jeho život. Ak je mrcha, tak brat časom na to príde a bude mať ponaučenie....

vkatush
28. jún 2025

Bez kontextu je ťažko radiť.
Lebo ty to môžeš vnímať, že ste sa dobre dohodli, že to bolo fér pre oboch. Ona mu možno ukázala, že ani veľmi nie. Inú možnosť, ktorú ty odmietaš. Nedáš konkrétne príklad, nikto ti nepovie, komu by držal palce.

Máme to v rodine až až. Napr mama je teraz po 30 rokoch "len nevesta, čo sa nemá starať", ale keď pomohla otcovej rodine pred tými 30 rokmi nadobudnúť a vysporiadať majetok, všetko obehala a vybavila so svokrom, lebo deti boli tupelá, ktorým sa nechcelo, vtedy im bola dobrá.

Ja napr manželovi aj svokrovcom vždy poradím, poviem, keďže mám viac skúseností z rodiny s takými vecami, keďže viac ovládam právo ako oni. Často som svokra opravovala v tom, čo si myslel, ako veci fungujú. a to som bola vtedy tiež "len frajerka" a zistili sme vďaka tomu, ako chrapúnsky ho vlastný brat pred rokmi oehmehm... A pritom sa tváril, aké výhodné pre neho.

Príde na pozemky, dedenie, brat nepozná brata, bohužiaľ to tak je.
Nedáš konkrétnu situáciu, tak ste na tom úplne rovnako. Pravdu môžeš mať aj ty, aj ona.

Strana
z4