Bratranec nás nepozval na svadbu, ale čaká dar. Čo robiť?
Ahojte,
žijem sama s babkou. Môj bratranec sa bude ženiť, poslal nám poštou oznámenie, bez pozvania k svadobnému stolu. Jeho otec aj telefonoval, že načo budeme chodiť, že babka už je stará. Podotýkam, že babka je mobilná, s rozumom v poriadku a mám aj auto na dopravu.
Ale, že finančný dar by sa patrilo poslať, veď je to jej vnuk a aj môj bratranec. Komu to chceme dať, ak nie rodine. Do hrobu si babka peniaze nevezme. Dajú sa predsa poslať aj poštovou poukážkou. A je zvykom, že min. 300,- Eur sa dáva u nich na dedine. Od každej.
Čo na toto povedať ?
No vlastne nic. Iba sa ukázali aki su. To, že nepozvali zamrzí. Ale babka je svojpravna a ona sama musi vedieť ci chce vnukovi napriek nepozvaniu dat peňažný dar. To toho by som ako vnučka nezasahovala.
@anonym_autor no ze sú trápni a ze sa môžu hanbiť. Napis resp. im to povedz tak ako tu, ak by mali hlúpe reči.
@anonym_autor že očakávania sú pekná vec, ale často nie veľmi múdra. Aj partnerské vzťahy na nich často stroskotajú.
@anonym_autor ze je zvykom pozyvat aj baby a sesternice na svadbu, pokial im nestojite za pritomnost, poslala by som len pohladnicu s prianim vsetkeho dobreho v manzelstve 😊
Neviem no, ja som si ludi volala na svadbu, lebo som ich tam chcela a uprimne mi bolo jedno kolko nam daju do obalky.
co si o tom mysliet? Ze su to hamizni hrabosi, co nemaju ziadne sposoby ani slusne spravanie. Babka ked chce, nech vnukovi peniaze posle, do toho sa nestaraj. Ty neposielaj nic a posli ich kam patria.
Okakala by som ich zvysoka
Babka sa má právo rozhodnúť sama, či vnuka obdaruje, či nie.Ja na tvojom mieste by som za seba nedala ani cent.Spravne by bolo,aby vás pozvali a rozhodli by ste sa podľa vlastného zváženia, či pôjdete na svadbu, či nie.Kedze sa bratranec rozhodol vás nepozyvat,nech neočakáva ani dar
Za seba by som nedala ani deravého grosa, a babka je svojprávna, vie sa sama rozhodnúť či dá či nie a ak ano tak koľko.
Buď rada že sa príbuzný takto vyfarbili.
Mne moja babka dala na účet vopred, v dobe ked som ani muža som nepoznala, v čase mojej svadby žil iba dedko ale on už nič nedal ani neprišiel kvôli podlomenému zdraviu. Druha babka mala už v tej dobe takú demenciu že ani ma nespoznala.
Babka sa má právo rozhodnúť sama, či vnuka obdaruje, či nie.Ja na tvojom mieste by som za seba nedala ani cent.Spravne by bolo,aby vás pozvali a rozhodli by ste sa podľa vlastného zváženia, či pôjdete na svadbu, či nie.Kedze sa bratranec rozhodol vás nepozyvat,nech neočakáva ani dar
@anonym_fc517d Malý dodatok:Vnuk, ktorý nepozve vlastnú babku na svadbu,sa môže hanbiť a keď ešte očakáva finančný dar, tak je jasné, že co je zač...
Presne ako píšu ostatní. To že on tvrdí že sa niečo patrí a pritom sám nemá ani poňatia čo sa patrí, pre mňa by ten telefonát bol len stratou času a energie.
Keď je babka mobilná a chce a nie je to ďaleko choďte pozrieť na sobáš a potom sa zastavte niekde v cukrárni na zákusok alebo zmrzlinu. Babka bude mať aspoň výlet a spestrenie dňa.
Ale aby išla v dnešnej dobe stáť do radu na pošte a vypisovať poštovú poukážku to sa robilo v minulom storočí, na to nech vnúčik zabudne.
Ja len dúfam, že babka má rozum a nebude posielať nič. Ak je babka srandistka, poslala by som svadobný pozdrav s 20€. 🙂
Chúďa babka 😮💨
@anonym_autor nedajte ani cent, nezasluzia si nic!! Nielen za nepozvanie, ale aj za taketo kecy! Qni babka nech sa neda obmakcit
Ako ta donutia dat nejaky financny dar? A preco 300 eur? Dava sa suma, ktora odpoveda tvojmu podielu na svad. hostine, cize 100 eur max. Kedze ta nezavolali, tak si usetrila. Pekne drze, ze nevolame, ale dar sa patri poslat.
Aj kebyže neviem akú malú svadbu alebo obed som mala,že to by nebolo iba o dvoch svedkoch tak babku by som vždy pozvala a nič nečakala ...a to ani nehovorím keď ti hovoril o nejakých sumách, drzosť...just by som poslala iba gratulacnu pohľadnicu alebo rovno iba na net napísala keď to takto úžasné oznámili
Čo by som ja dala za to, keby ma bratranci nepozvali na svadbu... To je utrpenie takéto udalosti
tak potom nerozumiem, prečo keď vám už volal ste s rovno nespýtali, čo sú to za spôsoby. aby vnuk babku na svadbu nevolal 😒
Ja osobne niesom za to, že iba pozvaní majú/nemajú dávať dar
Dar ma dať kto chce
Aj ten čo je pozvany nemusí a ten čo nieje môže
V dnešnej dobe sa to berie za utratu ale podľa mna svadobny dar je stále dar -nema sa vynútiť ani podmieňovať (niečo za niečo)
Hlavne sa patrí pozvat babku na svadbu. Nič by som nedala a ešte by som ich s chuťou zdrbkala - aj pred inou rodinou.
V slusnych rodinach je zvykom pozvat babku k svadobnemu stolu. Veeeeeemi smutne sa takto zachovat.
@anonym_autor poslala by som symbolický 1 cent. Že pre šťastie 😀 to je dôležitejšie v živote ako 300 eur

Poslať do riti. Čo iné? Obyčajne parazitovanie. Nedala by som ani cent