icon

Budem sa rozvádzať s manipulátorom a potrebujem pomôcť

slobodna77
20. feb 2017

ahojte. mam novy nick, aby ma nik nespoznal.
s manzelom sme mali pred svadbou iba bezne hadky. Uz vtedy som mala vycitit manipulatora. ale kto nezazil, nepochopi.
pol roka po svadbe sa jedna nasa hadka vyostrila. obaja unaveni, hladni, nervozni...vynadal mi, velmi skaredo, tak som mu dala facku. vratil mi ju.
nie som bez viny, ale je rozdiel, ked udrie zena a ked udrie muz. odisla som od neho na par dni. bola som rozhodnuta odist natrvalo. ale vtedy som zistila, ze som tehotna...brala som to ako nejake znamenie, ze to nemam vzdavat, ze sa cez to prenesieme...
vratila som sa, chvilu bol klud. potom sa stupnovali hadky, nadavky, aka som neschopna, leniva, stale mam bordel..vsetko mi daval za vinu a ja som mu uverila, ze robim malo, snazila som sa zachranit nas vztah.
ked sa nam narodilo dieta, zacalo peklo. bola som p*ca, p*ijebana, vsetky nadavky, ake si len viete predstavit, zacal ma bit...aj ja som mu dala par faciek, ale coze on citil?
bola som rozhodnuta odist, no nebolo kam, bolo treba s dietatom k doktorovi, na prehliadku, ochorelo...nasi byvaju na opacnom konci republiky, nemohla som sa s babtkom len tak zobrat na vlak. aspon som si to myslela.

dieta ma teraz skoro pol roka a ja som si vedoma toho, ze musim odist cim skor. ono to vnima uz teraz, uz vcera bolo neskoro..
podnajom sama neutiahnem, idem docasne k znamym na par tyzdnov...k nasim nemozem, lebo potrebujem byt blizko, kvoli sudu, lekarom, kym si vsetko nevybavim...

som tak psychicky na dne, ze ani nevladzem napisat ziadost a ist s nou na sud.
ked som na materskej, mam nejaky narok na pravnika? reap. na zlavu? mam ist na upsvar ci kde sa opytat?
budem potrebovat kazdy cent, usetrit, kde sa da, ale zaroven si uvedomujem, ze by som potrebovala psychologa, a pravnika na sud, kvoli majetku, lebo ja sa tam asi zosypem.
a ked aj pojdem k psychologovi, nemozu to zneuzit, ze som labilna a neschopna sa starat o dieta?

popritom vsetkom, muz ma k dietatu pekny vztah, stara sa, okupe, prebali..
mam vycitky, ze dietatu beriem otca. to male za to nemoze.. bojim sa ako to zvladnem.
moze mat manipulator k detom pekny vztah??

Strana
z3
tinapa
23. feb 2017

😀😀

sedmookraska
23. feb 2017

@slobodna77 niektori muzi su prasce, skoda len ze sa to velakrat ukaze az ked pride dieta...mozno neunesu, ze nie su cislom 1...nepotesim Ta,ten proces rozvodu je ovela narocnejsi nez sa zda... pravdepodobne vas sud posle do poradne, na to aby vas rozviedli musite zit oddelene a to aspon pol roka resp. nemat styk pol roka, pojednavanie alebo sud bude od podania ziadosti cca do pol roka, zalezi od mesta, veku dietata...atd na Tvojom mieste by som mozno este skusila manzelsku poradnu, ak by na to pristal, pretoze vela muzov nechape ze o svoju manzelku sa treba starat-teda venovat jej pozornost, fakt by sa im zisiel manual Moje Tvoje tuzby-vyborna kniha, odporucaju ju v poradni....pise sa tam, co chyba zene v manzelstve a muzovi...ak teda by si chela od neho odist, asi by som odisla k rodicom, predsa len mozu pomoc s dietatom a byt Ti psychickou oporou a podala si predbezne opatrenie - upravu rodicovskych prav a vyzivne do casu rozvodu, pretoze s moze stat, ze tak urobi 2. strana
...UPSVAR poskytuje urcite mediaciu, 10 hodin je zdarma, je pri tom mediatorka, takze cely proces je "kontrolovany", mozno poskytuje aj pravnicke sluzby, ak nie priamo UPSVAR, tak nejake obcianske zdruzenie urcite...

babulka82
23. feb 2017

@slobodna77 prave toto riesim poviem ti nieje to lahke ale jednoducho sa nesmies dať.Moj muz je psychopat klamar a manipulator v jednom proste vsetko robi preto aby ublizil hlavne mne.Ja som pripravena na vsetko lebo ho poznam aj jeho taktiky a klamstva poznam jeho povahu aj ťahy.Na pojednavanie sa doniesol s pravnickou ako pav ale aj tak nepochodil nic mu nepomohla.Ja mam svedomie a svoju pravdu v sebe a budem bojovat do konca ver tomu ze tu silu mas v sebe aj ty a zvladneš to.Vela ludi mi pomaha a verim sama sebe a to mi dava silu.Nech si tam pride aj s celam davom ludi verim v spravodlivost.A ver tomu ze kazdemu sa všetko vrati každy jeden čin a skutok.Aj ked ostanem holym zadkom so spojnymi detmi budem spokojna a štastna.

slobodna77
autor
26. feb 2017

bondy- ze preco nepisem? no lebo mam male dieta o ktore sa treba starat a mozem prist na net iba ked je manzel v praci. tolko k osobnej slobode. prispevok bol napisany v hneve, ale on ma psychicky dotlacil k tomu, ze som v podstate permanentne nahnevana.
si myslis, ze som sa nesnazila? on mi kopol do hlavy, a tyzden nato som som mu masirovala chrbat, robila, co si prial, lebo som mala pocit, ze mozno ma pravdu a snazim sa malo. ano, je to iba moj pohlad, ale su tu aj fakty.
fakt je, ze po svadbe:
ani raz neumyl riady.
ked som lezala dva tyzdne v nemocnici, jeho mama k nam prisla upratat,
ked som sa z tej nemocnice vratila, museli sme druhy den nachystat drevo na zimu
a "uz som si dost oddychla tak sa mam snazit" - jeho slova
mozem ti napisat dalsie fakty, to nie su moje pohlady na vec, to je skutocnost, realita, ktoru potvrdia svedkovia. fakt je, ze si na nete hladal kurvy, kym som bola v porodnici. a ja som po tom vsetkom jak taka hlupana hladala, kde som ja spravila chybu. a snazila sa znova a znova dat naz vztah dokopy. ale na vztah su dvaja. tak laskavo prestan vypisovat o tom, ze sa malo snazim.
a je mi jedno, co robis, dufam ze ta v zivote radsej nestretnem.

k tym komentujucim, ktori vravia - aky isiel, taku nasiel, alebo, ze vsak je to moja vina, ked som si ho brala, a naco som si ho brala...
kto nezazil, nepochopi. pred svadbou boli iba bezne hadky. a ked sme sa pohadali, vzdy prisiel prvy s tym, ze sa nechce hadat, podporoval ma vo vsetkom. nosil kvety. pomahal mi, varil, upratoval...kto by si takeho muza nevzal?
a ze som udrela prva- pisem, ze si svoju vinu priznavam, bolo to cez, som len clovek a robim chyby. ale ja som tak spravila raz, on mi vratil - este by som mu tu jednu odpustila, aj ked chlap je silnejsi a neda sa to porovnat.
ale ked ma udrel druhy raz, treti raz, stvrt raz - tak akoze si to zasluzim? no dik. esteze aspon mam otvorene oci ja, a viem, ze to neni normalne, si piste svoj nazor, ja vam ho neberiem, ale je fakt mile, ked zena pride poziadat o pomoc a este ma deptate.

bondy
26. feb 2017

@slobodna77 po tomto prispevku neni proc pomahat hodne stesti

mandala77
26. feb 2017

@slobodna77 chápem, že je ťažké si nebrať k srdcu určité komentáre, lebo človeku ešte priťažia, ale skús sa nad ne povzniesť. Nie si nikomu povinná vysvetľovať čo a ako, kto čo prvý urobil... čo sa týka násilia vo vzťahoch, to treba riešiť s ľuďmi, čo sa danej problematike rozumejú alebo nereagovať na určité komentáre a nepripúšťať si ich. Skús si vo fóre vyhľadať nick charity, ona často prispievala do tém o manipulátoroch, možno nájdeš nejaké potrebné informácie pre Teba.

@bondy Ty si žila s manipulátorom? Alebo máš túto problematiku nejako odborne preštudovanú? Aby sa Ti ešte týraná žena musela spovedať a vysvetľovať svoje konanie.

bondy
26. feb 2017

@mandala77 nikdo se mi nespovida z ceho tak usuzujete ja nezadala o zadne podrobnosti ani detaily ,forum je natolik verejne ze bych mela obavy ze si zpravy precte nekdo komu se budou hodit,pokud mozno je lepsi se obracet do konkretni skupiny,je zde skupina I bezplatnych pravnich sluzeb pani cim mene pise tim lepe ale to je jina kapitola

mandala77
26. feb 2017

@bondy v internetových diskusiách sa tyká. Pýtala sa na radu, Ty si jej napísala: "Pokud jsem u toho nebyla neni na miste rozdavat rady.ono je jedno kdo koho uhodil,dulezite je ,kdo prvni,znate nekdo toho manzela? Urcite ne,co kdyz je pravda nekde uprostred nebo co kdyz je to uplne jinak.nechci zlehcovat situaci ale podivejte se na to I z jine stranky.co ldyz je nemocny ,nebo ma problem kterym nechce zatezovat manzelku.kdo byl u nich na.navsteve maji nebo nemaji uklizeno kdo to vi....nesmite byt tak jednostranni"
Ona Ti napísala, že ju Tvoja reakcia vytočila. Reaguje na Teba prirodzene podráždene, lebo si napísala, že nie je dôležité kto koho udrel, ale kto bol prvý. Ty nemáš šajnu o násilí vo vzťahu, tak ju zbytočne nedráždi. Písali Ti to viaceré tu.

bolavyzub
26. feb 2017

@bondy z akého dôvodu tu vôbec píšeš (takéto príspevky)? Normálne by ma zaujímala tvoja motivácia... čo si chceš vlastne dokazovať, na čo sa to vlastne hráš.. Tebe nikto nemusí zadávať žiadne podrobnosti, ani detaily. To si treba hneď na úvod uvedomiť.

Jedna žienka, ktorá potrebuje pomoc, sa tu má ešte obhajovať a zodpovedať nejakej "bondy" (ktorá je celá nažhavená zhodnotiť, vyzistiť, odborne posúdiť a v tomto internetovom fóre vyniesť rozsudok o osobe autorky). Verím, že tento web nemá slúžiť na takýto typ sebarealizácie poniektorých. Niekedy je naozaj lepšie (pokiaľ neviem poradiť) zostať ticho.

bondy
26. feb 2017

@bolavyzub prosim te kdo chce podrobnosti,ja ani jednu fakt ne,nepodsouvej mi tuto teorii,pani potrebuje pomoci to ano o tom neni pochyb

slobodna77
autor
27. feb 2017

@mandala77 máš pravdu, reagujem prchko, v poslednej dobe ma veľa vecí vytáča, pritom sú to maličkosti.

snažím sa prezradiť čím menej, aby ma niekto nespoznal, ale v podstate nemá kto, moje okolie nevie, čím prechádzam. dík za tú charity.

@bondy predošlé príspevky som písala v hneve. za svoj tón sa ospravedlňovať nebudem, je totiž veľmi nebezpečné podsúvať obeti, že si za to môže sama. nejdem sa ľutovať a hrať na obeť, ale si predstav, že znásilnenej žene niekto povie, že si za to môže sama, lebo mala krátku sukňu. ver, že každá obeť má výčitky a dáva si to za vinu. aj sama znásilnená žena sa cíti vinná, aj keď nemá prečo. preto tieto výčitky voči obeti treba hneď zavrhnúť.

ale chápem tvoj postoj, že na všetko sa treba dívať z rôznych strán a nesúdiť, keď nepoznáme všetko.

čo som si zisťovala, bude celý rozvod nadlho. možno to aj niekde posúria, ale fakt by sa mohli súdy v takýchto prípadoch ponáhľať. mne to dúfam nehrozí, ale niekedy môže ísť aj o život.
všetkým vám prajem, aby ste mali harmonické vzťahy.
z mojej strany je diskusia ukončená.

katarinapekna
27. feb 2017

@sedmookraska nezavadzaj! Oddelene žiť v žiadnom pripade žiť nemusia. Je iks parov,kktoré sa rozvedu a ziju pod jednou strechou,lebo na vzajomne vyplatenie nemá ani jeden.vec dohody a tolerancie.

vladinka
27. feb 2017

@slobodna77 prečítala som si celu diskusiu.. Držím ti strašne palce,aby si to mala rychlo za sebou a nech si konecne spokojná a šťastná.. Niečím podobným som prešla aj ja,ale bol to taký slabší odvar proti tvojej situácii😢 ..moj ex bol alkoholik, žiadosť o rozvod som podala ja vo februari...dlho sa nic nedialo, v lete som napisala ziadost o urychlenie konania, potom v sept.nas rozviedli na prvý krát (syn mal vtedy 3 r.)..byt som mala v OV, byval u mna este rok a pol po rozvode!!!nakoniec som ho dala vystahovat políciou..tiez som bola na tom psychicky dost biedne, vychudnuta na 51 kg,denne som mala kŕče v bruchu,padali mi vlasy..atd..drzim ti palce,a želám ti nech to máš rýchlo za sebou..uz len kvôli tomu,ze deti si zaslúžia stastne a spokojne maminky....ak by si chcela radu alebo len "pokecať" kľudne IP

sedmookraska
27. feb 2017

@katarinapekna ;) no comment

borkavan
27. feb 2017

@germaniawerks kokšo, to nemyslíš vážne toto čo si napísal o tom ovládaní ženy mužom?
a dôvodom rozvodu po nadávkach a fackách od muža? sa zobuď.

Strana
z3