Bývalý manžel sa chce vrátiť
Po piatich rokoch chodenia a troch rokoch spoločného bývania sme sa zobrali s priateľom . Boli sme dohodnutí na dvoch deťoch , máme tri , jedno bolo že ups . Spoločne sme sa rozhodli že si ho necháme. Každé dieťa vždy išlo po dvoch rokoch . Dovtedy to bolo vcelku v pohode, ja som bola doma a starala som sa o deti a domácnosť, všetko vybavovala okolo fungovania rodiny, manžel zarábal tak mierne nadpriemerne. Ale zle nám ani zďaleka nebolo Narodením tretieho dieťaťa nastal zlom syn bol veľmi uplakaný , ukolikovaný , vstávala som k nemu niekoľkokrát v noci , pričom som kojila aj jeho aj dvojročnú sestru a do škôlky som ráno vodila 4 ročnú dcérku . Bolo to veľmi namáhavé , do toho mi začal mi manžel vykrikovať že čo to je za skurvený život , len decká , decká a decká , kam sa pozrie len cumle, plienky, veci na deti , že on takto žiť nechce , že si mal radšej " vtáka useknúť ako ho do mňa pchať " a doslovne začal utekať z domu . Snažila som sa mu 1000 krát vysvetliť že to je dočasu , že je to obdobie ktoré prejde a bude to lepšie a lepšie .Robila som čo som mohla , od rána som s nezastavila , žiadne kávičky , varenie , pranie , prechádzky vonku , žehlenie . Keď som sa vydávala mala som 58 kg, v tomto období 49. Manžel ráno odišiel o 7 hodine , na otázku kedy príde nereagoval a chodil tak o 21 hodine, pričom bežne v práci končil o 16:30.Išiel na pivo , zahrať si bedminton , doma so mnou takmer neprehovoril, nespával so mnou aby som náhodou neotehotnela asi. Keď mal malý tri roky a ja som nastúpila do práce podal žiadosť o rozvod. Rozviedli nás na základe jeho neprekonateľného odporu voči mne , nezlučiteľnosti pováh atď. Prvý rok len posielal výživné a len to čo stanovil súd, druhý rok každý štvrťrok mi poslal dvojnásobok výživného + prihodil niečo ak malo dieťa narodeniny a potom na Vianoce poslal zas viac peňazí . Vôbec s nami nekomunikoval , deti si nebrával . Po dvoch rokoch od rozvodu sa mi ozval že by si rád zobral deti a že či s tým súhlasím .Najmenší syn keď ho videl si ho normálne pamätal , len vydýchol že tatino a stál tam ako prikovaný ( 5 rokov v tom období . Staršie deti už boli rezervovanejšie , najma tá najstaršia, tá mala už 9 rokov. Bývalý manžel postupne začal chodiť za deťmi , vzťahy medzi nimi sa popravili aj keď to trvalo .Sme 5 rokov po rozvode , neviem čo je to kupovať deťom zimné oblečenie, bicykle , korčule, platiť krúžky , všetkoto financuje on a nad rámec výživného . Toto leto ma poprosil či by som deti nepustila s ním k moru do Turecka , ale letenku kúpil aj mne a teda boli sme tam všetci . Parádne sme si to užili a raz večer mi pri víne povedal že by sa chcel vrátiť k nám , že si uvedomil aký bol debil a čo nám spôsobil , aj sex bol po 5 rokoch , taký rozpačitý ale bol . A ja neviem čo mám robiť , naozaj neviem . Mám 39 rokov , exmanžel 42 , možno je to náš posledný pokus Ale ja mám strach , deti sú už odrastené relatívne a teda kalkulujem . Dali by ste tomu šancu ?
@alenka7777 prečo?lebo, ak by jej ho nenechal tak by to mala veľmi ťažké jedine šťastie bolo, že bol natoľko charakterný, že ju nechal s bytom peniazmi a autom a ona išla do roboty.Ci myslíš, že by dbal na to, že ju nechá bez všetkého, keď mu bolo zle z detských veci a radšej podstúpil vazektomiu, aby náhodou nejaké dieťa nesplodil?neviem tak sa nezachová ani hyena, aby mal doma 3 malé deti a 2 r s nikým nekomunikoval a potom začal len viac peňazí posielať.A teraz, keď to všetko autorka zvládla a možno si ma nájsť iného partnera, ktorý ju nepodrazi sa on vráti s maslom na hlave a prosikom ako si všetko uvedomil a hodí zodpovednosť za rozhodnutie na ňu.
@luccija ale preco sa ma zamyslat nad niecim, co sa nestalo? vsak jej ten byt nechal, tak je to uuuplne irelevantne. pises uplne od veci
@alenka7777 lebo nemám rada chlapov, keď všetko riešia cez peniaze.Tie deti a ona potrebovali niečo iné ako poslať peniaze navyše a teraz kúpiť letenku pre autorku a tam si vyliať srdce.2 r sa neozvat?nevedieť ako sa majú deti, či sú zdravé ako sa im darí v škole?veď s ňou nemusel byť, ale slovko nenapísat, že niekde mám deti a mám za ne zodpovednosť?A ide na to dobre skoro by som mu uverila ešte nech pridá ako noci nespával a trápil sa kvôli tomu čo spravil
ja citam prispevok uz 3x a idem to kopirovat byvalej susede, pretoze az na par detailov je to uplne pribeh nasich byvalych susedov (aj som to tu na koni uz spominala). az neverim, ze existuju natolko rovnake ludske pribehy.
tiez mali 3 deti (i ked uz starsie ako tie vase), tiez chlap odisiel z frustracie z rodinneho zivota a kolotoca okolo deti, tiez kupil byvalej velky 3izbak a nechal auto, tiez prvy rok po rozvode nevedel, ze nejake deti ma, len teda platil vyzivne. po roku sa spamatal, deti si k sebe braval na vikendy alebo s nimi chodieval na vylety, okrem vyzivneho platil detom kruzky, obedy v skole, v zime tyzdnovu lyzovacku, v lete more. na dalsi rok uz posielal byvalej k sviatkom cez kuriera velke kytice, po detoch jej posielal k sviatkom darceky, tiez boli v turecku vsetci spolu na dovolenke. vyspat sa spolu nevyspali, ale tam nastal zlom, kedy jej rovnako ako ten tvoj vylial srdce a prosil ju doslova na kolenach, aby boli spolu opat rodina.uplne si pamatam na tie spravy, co mi pisala, kupil jej tam vtedy aj briliantovy prsten a kvazi ju tam opat poziadal o ruku. riesila, co dalej, pretoze deti otca zboznovali, on sa im velmi venoval. ja (aj viacero ludi) som jej vtedy radila, nech si da nacas, nech si ho hned k sebe nenastahuje, nech sa "spoznavaju", nech riesia starosti bezneho rodinneho zivota. ona tak aj urobila. necele 2 roky rano chodil pre deti, vozil ich do skoly, poobede roznasal na kruzky, robil im velke vikendove nakupy, riesil opravy na jej byte, chodieval s detmi k doktorom. a medzitym isli spolu ako rodina na vylet, do kina. a aj sami dvaja na vecere, ci wellnes (bez akychkolvek intimnosti). po necelych dvoch rokoch tomu dala sancu, vravela a stale vravi, ze sa donho opat zamilovala, presne tak ako pred rokmi. aktualne uz viac ako rok spolu funguju v jednej domacnosti ako rodina a su spolu stastni. jedno z dvojciat malo problemy so spravanim, isty cas riesili psychologa, ucitelia sa v skole vecne na nu stazovali. zrazu uz nic take neriesia, dievca ma uplne normalne chovanie a vsetkym trom detom sa o dost zlepsil prospech v skole.
Ja ak by som sa s ním cítila dobre, dala by som tomu šancu. Ty musíš vedieť, či k nemu ešte niečo cítiš - aspoň malú príťažlivosť. Pokojne môžete istý čas fungovať v dvoch domácnostiach. Mám susedu, tá presne takto žije. Vraj sa s mužom na dva roky rozlúčili (majú jedného syna), teraz on má vlastné bývanie, ale vídam ho u nich z času na čas. Myslím, že spolu žijú, hoci nie každý deň. Takže za mňa určite aspoň skúsiť, vyjsť si na tú kávu, skúsiť, či by ste vedeli znova fungovať aj ako partneri. A podľa toho, ako by som sa s ním cítila, by som sa rozhodla, či ísť ďalej alebo to radšej ukončiť. Proste budovať vzťah akoby odznova. Plus on sa samozrejme stará o deti ako doteraz a ešte viac... A čo na to samotné deti, ich si sa pýtala? Tie väčšie už vedia vysloviť svoj názor a často majú deti veľmi čistý a triezvy pohľad aj na dospelácke veci, ešte neskreslený predsudkami a naučenými frázami.
@luccija ale ved to vsetko, co pises v poslednom prispevku, plati. ale je zbytocne sa zamyslat nad tym, co keby jej nenechal byt, kedze on jej ho nechal. autorke držim palce, aby sa rozhodla spravne
Nech ti len pekne plati na deti a co sa da. Je ti to ozaj potrebne? Pod, pojdeme spolu kupit ruzove okuliare do obchodu. Dnes je ina doba, sex mozes mat aj 2 x do tyzdna a vzdy aj s inym. A peniaze mam dojem, ze sa mas dobre. Tak naco si kazit este aj sukromny zivot??? Staraj sa o deti a svoje potreby.
No to že sa o deti už konečne stará a platil je podľa mňa normálna vec, za ktorú ho netreba vyzdvihovať do nebies. Veď to sú jeho deti, keby sa nestaral vôbec tak je už úplný odpad spoločnosti. Ale stále je to osobnosť, ktorá opustila svoju ženu a deti vtedy, keď ho najviac potrebovali a vyslovil slová, ktoré sa nedajú zobrať spat. Keď ho tak veľmi chces, udržiavaj to v tejto rovine ako je to teraz. Aspoň určity čas a potom sa uvidí
Reakcie som necitala. Ano dala by som sancu s tym ze nie hrr hrr Ale pomaly a vsetko si vydiskutovat
Možno sa mu v živote niečo prihodilo, prečo sa zmenil. Moc tomu síce neverím no niekedy sa ľudia dokážu zmeniť. Išla by som NATO ale opatrne. Aby tým deti opäť netrpeli
@luccija tak zas sú muži čo odídu od ženy, nechajú sa vyplatiť z bytu , na deti platia minimum ale si ich brávajú... tak potom neviem čo je lepšie. Pre mňa v tom marazme v ktorom som bola bolo lepšie neriešiť existenčné problémy , zaplatiť deťom to čo potrebujú a nemať dve roboty aby som ich uživila . A výživné platil ako hodinky .
A to že mi nechal byt aj auto + 10 tis a sám odišiel s igelitkou kde mal tých 10 tis aj on na začiatok je u mňa skôr plus ako minus.
A čo k nemu cítim , nič extra. Je to jednoducho môj bývalý manžel s ktorým som kedysi žila a mám s ním tri deti . Ja taký hnev nepociťujem ako ty k takýmto mužom , áno zachoval sa ako k... ale taký lepší k..., mohlo to byť naozaj horšie ale nebolo . Naozaj je nepodstatné riešiť čo by bolo keby bolo , keď to nebolo . Ja potrebujem skôr riešiť čo bude do budúcna.
ako to vnímajú deti?
velmi sa mi paci, ako pises. tak triezvo, nie ako tu niektore pisu, ze mas ruzove okuliare.
@fiafia no ako mi povedal absolútny zlom nastal na rodinnej oslave keď jeho brat povedal že čakajú tretie baby, a môj ex mu povedal no skončil si , to je na kar a nie na oslavu . No a vtedy mu ten brat pred celkou rodinou vykričal že nie je každý taký k.... ako on čo nechá ženu s troma malými deťmi a odíde si po svojom . Bývalá švagriná plakala , švagor mu tam vraj nadával , do toho sa pridal ich otec že teda takto ho nevychoval, vravel že vstal a odišiel odtiaľ ako zbitý pes . Ale že ho svedomie hrýzlo už aj predtým .
@zuzanka.zuzu deti to vnímajú dobre, hlavne ten najmenší , ten mu doslovne visí na krku , tatinko hento , tatinko tamto , kedy pôjdem k tatinkovi spať.
visi je spravne 🙂
tak uz len pre tie deti sa tomu oplati dat sancu
Ja by som tomu na tvojom mieste sancu dala. Ale ja som vecny optimista 🤣
Ono sa to tu lahko pise, ked to nemusime riesit. Nikto ani jedneho z vas nepozna, cize v tom nie su ziadne emocie. Ktovie kolko z nas by sancu dalo/ nedalo, keby sa jednalo o nas.
tak kvôli tomu najmenšiemu dúfam, že to dopadne dobre (očividne si viac naklonená vrátiť sa resp. dať mu šancu) lebo ako tu už jedna písala, druhý krát keď ich otec opustil to rozdýchavali oveľa horšie než prvý
@zuzanka.zuzu aj u nás tak bolo. Ešte horšie to dopadlo, hlavne pre deti. Ale v mojom prípade odišiel kvôli milenke. Tu je to iné. Ako to dopadne, záleží od autorky a hlavne od ex
Ahoj necitam celú diskusiu, uz si mu odpustila, ked si sa rozhodla ísť na dovolenku, máš ho aj rada. Ženy co ta tu súdia, ja si to nedovolím, je to tvoj zivot, vaše deti...nie si prvá ani posledná, co sa da s bývalym dokopy. Musíš vedieť ty ako budete riesit v buducnosti vaše problémy. Ako ho vnimaju deti, chcu byt s nim, co vasi rodicia...
Komunikácia vy dvaja, diskusia o všetkom o minulosti, buducnosti... Rešpektovanie, tolerancia a úcta.... Pestovanie vzťahu spolocne straveny cas...
Boze ja sa strasne smejem. Takze kym ty si bola cele dni sama s detmi, prebalovala, varila, upratovala, prala... jeho obchadzali mdloby ze sa na tie bodycka musel POZERAT 😂 mna slahne z tych chlapov 😂 ale asi by som mu dala sancu vo forme randenia, na tajnasa, aby ste detom nemotali hlavu... uvidite casom...
Mne tu trocha uniká pointa či mu ide o deti alebo o teba ako o ženu, nemyslím teraz matku ale ženu ako partnerku. Lebo vieš otec môže byt super, možno mu vážne docvaklo ale myslíš si, ue mu ide aj o teba ? Nechcem vyryvat len má to tak napadlo.
Ja by som sa hlavne bala o toho najmensieho co je nanho fixovany. Kedze ty k nemu extra moc necitis a otrasies sa ked odide zas. Ale ten maly ho mà rad a ked ho zas nedaj Boze bude otec rok dva ignorovat len $ posielat zlomi mu to srdce. ( +2 dalsie deti ) ty uz si rozhodnuta ze ho chces spet. Tak by som radila velmi pomali. Na to chod. Dlho dlho len randit nie hnet zit spolu. A potom uvidis ci sa ten presun da a oplati vobec riesit. Je vela takych co sa dali s ex dokopi a este viac co sa potom zas rozisli.
Takže až, keď mu celá rodina dala pocítiť ako sú sklamaní s jeho odchodom od rodiny mu to docvaklo🙂Povedať bratovi, že to je na kar a nie oslavu ukazuje jeho charakter a vzťah k rodinnému životu.
Neviem pre mňa je to z napísaného človek, ktorý nemá city.Vyskusal si žiť sám ktovie s kým bol, ako žil a teraz, keď majú všetci rodiny a on je doma sám zistil o čo prišiel.Keby odišiel na pár mesiacov možno by som to brala ináč ako to, že 2 r sa nezaujímal ani slovkom, ale ty daj na svoj pocit aj tak ženy v prvom rade myslia na deti a myslím, že si rozhodnuta🙂

nie
zachvilu puberta a to si ako tiež bude balit zase kufre ?