icon

Bývalý partner je alkoholik a pije aj vtedy, keď je u neho dcéra

30. máj 2021

Uz som fakt zufala. Nedavno sme mali sud o rozsireni styku otca s dcerou. Dospeli sme k rodicovskej dohode. Avsak moja advokatka mu povedala, ze v pripade ze sa dozvieme ze bude pit ked tam bude dcera, tak bude podavat dalsi navrh. Ako ja sa chystam jej volat a zistit, ake su moznosti. Ide o to, ze som sa dozvedela ze ex pil aj vcera ked bola u nho dcera. A aj pred 2 tyzdnami. Vraj jeho milenka pila viac ako on. Ale to je nepodstatne. Podstatne ze pil. Ja som uz unavena z dotahovania sa s ex. Zaroven nechcem, aby bola dcera ohrozena ked je u nho. On ma dlhodony nerieseny problem s alkoholom. Myslite ze by sud by mohol znovu rozhodnut a inak? A zuzit styk? Je to strasne nevediet, ci je dieta v bezpeci.

Strana
z2
autor
1. jún 2021

@kamajka no uplny zakaz. Z hladiska mojej obavy o dceru, jej zdravie, psychiku a bezpecnost, nebola by som proti. No zas nie som bezcitna mrcha, ktora by silou mocou chcela zakazovat styk otca s dietatom. Bojim sa vsak toho, ked tam bude dcera napr.tyzden v kuse v lete, ze co bude vyvadzat. Ked nevydrzi nepit ani 1 vikend. Ono to ci predtym pil ked tam bola dcera, si len myslim ze nie. Ale tiez ruku za to do ohna nedam. No je to horsie odkedy ma k sebe partacku s podobnym zaujmom.
Zastrasit by som mohla. Na druhej strane ja skor konam ako zastrasujem. Lebo on asi aj tak na to kasle. A je mu viac menej uz vsetko suma fuk.
Ale dakujem kazdopadne.

kamajka
1. jún 2021

Chápem. Ja by som to skúsila, rázne bez emócií, možno najlepšie v sms. A postrašiť ho, že máš dôkazy. Ja si myslím, že by sa zľakol.

fomelka
1. jún 2021

@kamajka nooo asi ny som to tiež najskôr riešila rašej bez osobného kontaktu. Neviem bála by som sa tej prvotnej reakcie, ak by náhodou vybuchol

autor
1. jún 2021

@kamajka no dnes som sa konecne dovolala kuratorke co nas riesila. Tak sme sa dohodli na tom, ze proste ked sa od dcery dozviem ze je opity, mam zavolat policiu a oni zavolaju aj pracovnikov z kurately. Je pravda, ze dcera by to mozno neurobila. No moze nastat taka situacia, ze to spravi. Plus mi tiez radila nech ho skusim postrasit tym, ze ak sa to bude opakovat, zavolam policiu a kuratelu. Ach, strasne. Je mi z toho vsetkeho aj fyzicky zle.

kamajka
1. jún 2021

@fomelka to už nevieme, možno nie je agresívny,ak by bol asi by sa s ním dieťa nechcelo stretávať, aspoň si myslím. Vtedy sa dá aj riešiť zákaz styku keď sa dieťa druhého rodiča bojí, odmieta ho, má zo stretnutia traumy atď. Preto si myslím že tu je zbytočné dávať návrh na zákaz styku, neprešlo by to. Skôr postrašiť, chlapi sú veľakrát priposratí, keď sa jedná o takúto vec.

autor
1. jún 2021

@fomelka no s nim je komunikacia velmi tazka, viac menej len cez sms-ky. A osobneho kontaktu by som sa asi trochu obavala. Raz, kratko po rozvode som ho konfrontovala priamo, nabliakala nanho. Ked bol po 2 mesiacoch s dcerou na chate, tak sa zas len stal. Tak som mu vycistila zaludok. No uz by som to asi nedokazala. A ani nechcem. Robit niekde cirkus. Ale tiez to tak uplne nenecham. A myslim ze snad casom aj dcera uvidi a pochopi, ze zivot aky vedie, nie je spravny. A mozno tam uz sama nebude chciet ist, ktovie.

kamajka
1. jún 2021

To je veľmi dobrý nápad. Ale ak to chceš takto spraviť tak radšej ho nestraš. Aby sa nestihol na to pripraviť. Mohol by sa potom schválne držať pred dcérou. No to už je na tebe. Ktovie aj ako by to brala dcéra, keby tam prišli policajti. Veľa okolností je tam. Neviem, čo by bolo lepšie, či ho postrašiť alebo nepostrašiť a nechať nepripraveného. To už sa musíš ty rozhodnúť.

autor
1. jún 2021

@kamajka clovek co ma uz znicenu hlavu chlastom, je mu mnoho veci jedno. Moja advokatka ho na sude postrasila, a aj tak si robi co chce. Vyslovene akoby to robil narocky.
No agresivny. Slovne urcite. Ked nepocitam ze mi raz vylepil, rozbil mi mobil, raz dvere na detskej, tak ani nie. K dcere nehovorim ze je zly. I ked aj pocas manzelstva bol casto podrazdeny a nervozny za rozne veci, co robila. Ze tancovala pred zrkadlom, ze sustala sackom od cipsov ked ich z neho vyberala a proste taketo somarinky, pre normalneho cloveka nepochopitelne.

autor
1. jún 2021

@kamajka ono je to tak, ze ked sa bude drzat a nepit ked tam je dcera, to by mi uplne stacilo. To co robi inokedy, je uz len jeho vec. I ked aj pochybujem, ze by sa zlakol. On akoby to robil schvalne. Fakt.
A co sa tyka toho ze by dcera mne volala a potom ja policiu. No na to by som cakala asi dost dlho po pravde. To by sa muselo uz vazne nieco stat. Alebo vyslovene zavolat dcere a spytat sa jej, ci pil. Ona nanho nebonzuje. Ma ho napriek vsetkemu rada

kamajka
1. jún 2021

Chlapi sú divní, a zvlášť ešte keď je alkoholik, potom mu asi prepína keď je triezvy a všetko mu vadí. Ja som mala otca alkoholika potom prestal piť a bolo to s ním peklo. Hulákal za všetko. Lepší vzťah sme mali keď som dospela. Neviem teda, čo je najvhodnejšie, ale asi by si mu o tom mala povedať, že vieš že pije keď je u neho dcéra a že po porade s kuratelou zavoláš na neho políciu ak sa to ešte raz zopakuje. Zľakne sa. Lebo tam by aj dcéra mohla mať z toho traumu a ak ju má rád čo isto má keď píšeš že k nej nie je vyslovene zlý. Tak ak aspoň kus dokáže ešte rozmýšľať dvakrát si to nabudúce premyslí.

kamajka
1. jún 2021

Tie posledné dve vety som nejako nedala do súvisu, ospravedlňujem sa, snáď to bude zrozumiteľné.🙂

autor
1. jún 2021

@kamajka no ja verim ze ju ma rad-svojim sposobom. Nie je to taka typicka laska. Ale to sa tazko opisuje. Podla mna si on nieco v sebe nesie od detstva. Ale tazko sudit. Nikdy sa nechcel o vaznych veciach rozpravat, riesit problemy, radsej odisiel.
Ja vzdy dufam ze kvoli dcere bude iny, aspon ked je s nim. No zial po skusenostiach v to velmi neverim. On to ma v hlave prevratene. Tvrdi veci, ktore nie su pravda. Ma akoby svoj vlastny svet. Ja som uz od ex 2x predtym odisla, vzdy sa vratila. A aj napriek tomu neprestal pit. Takze trosku pochybujem ze kvoli dcere by to dokazal ked to predtym nedokazal kvoli zachrane rodiny.

0kristina0
1. jún 2021

Autorka po tomto ako som si vsetko precitala sa ti velmi cudujem, ze mu este dceru zveris. Je to obycajny pijan a ked sa neni ochotny zmenit kvoli svojej dcere tak si ju nezasluzi vidiet. Uvedomujes si akym prikladom mu ide? Chces aby si v buducnosti nasla aj ono ozrana?

autor
1. jún 2021

@0kristina0 samozrejme si uvedomujem a preto to sem pisem, lebo sa mi to nepaci a chcem aby to tak nebolo. Tak prosim daj mi navod, ako to spravit? Kedze zial v tomto state sa vobec nehladi na to, ze chlap je alkoholik, kym vyslovene neohrozuje svoje dieta. Prave preto som zistovala moznosti, co sa s tym da spravit. Takze nie je to vobec take jednoduche, ako si mozno niektore myslia.

0kristina0
1. jún 2021

Urob to co ti poradila socialna pracovnicka a pokial by ste ho ozaj takto nacapali tak by som poziadala sud o zakaz stretavania. Byvalemu by som dovolila dceru vidiet pod podmienkou ze pojde na liecenie a aj ho absolvuje.

autor
1. jún 2021

@0kristina0 ano, urcite budem v strehu a postupovat ako radi socialna pracovnicka.

soldi
1. jún 2021

@0kristina0 zakaz stretavania urcite neprejde. Sud v prvom rade berie ohlad na potreby dietata. To by sa dcere muselo stat nieco vazne aby to vobec zvazili. Keby sa situacia s alkoholom opakovala, tak skor sa navrhuje zuzenie styku, pripadne stretavanie za pritomnosti dalsej osoby. Ale to by musel byt opakovane uplne na mol a neschopny sa starat o dieta.

0kristina0
2. jún 2021

@soldi neverim tomu, ze v takomto pripade sud nebude konat. Kde je mravna vychova dietata? Ved to nie je ok vyrastat pri ozranovi a cakat dokym sa nieco vazne stane.

soldi
2. jún 2021

@0kristina0 ak si citala celu temu, tak si citala aj moju skusenost.

a to ma moj muz okrem toho ze uziva pervitin, este aj zakaz priblizenia a zakaz vstupu do obydlia a je trestne stihany.
a vidis, tento stat aj tak zvazuje striedavku a musim mu davat styri malolete deti.
takze preto som pomerne skepticka.

kamajka
2. jún 2021

@0kristina0 vies,to je tak,alkohol je legalna droga, ktoru aj stat nie ze toleruje, ale ju dokonca aj propaguje, staci kuknut na reklamy do tv, pripadne na internet. Pokial stat povazuje za normalne uzivat tieto legalne drogy, preco by pren nemalo byt normalne ak ho uzivaju rodicia dietata.. to je komplexny problem... bohuzial.

Strana
z2