Bývanie s rodičmi po tridsiatke
Nie som neschopná, ani rozmaznaná. Mám prácu, platím si všetko sama a napriek tomu žijem v detskej izbe. Niekto si kúpi hypotéku, niekto kúpi čas. A ja si vyberám slobodu. Nie je to o peniazoch, ale o prioritách .
Tak neviem,či žiť v detskej pod strechou rodičov je práve znakom slobody
A ake su tvoje priority?
A?!
@nikoletta1712 ci je tu este niekto taky. lebo na mna niektorí pozerajú ako na neschopnu
Dakujeme za info.
Ak by si so svojou situáciou bola spokojná, alebo ak by ťa absolútne nezaujímalo, čo ti hovoria iní ľudia, nepísala by si tu. Takže určite niečo nie je v poriadku, len si to nevieš priznať.
Tak neviem,či žiť v detskej pod strechou rodičov je práve znakom slobody
@doriiis mozno to mysli tak, ze vdaka detskej izbe ostane slobodna (nezadana) 😃
@vanilkovazmrzka ...jaj.No môže byť.
@vanilkovazmrzka To môže aj keď vypadne do sveta. 🤔
Ostatných si nevšímaj, nauč sa to a bude sa ti žiť úžasne😊…
A čo je teda tvoja priorita?
Hmmm..........
ja poznám takých že nielen že bývali v detskej izbe u rodičov, ale časom u rodičov bývali aj s manž. a deťmi... ak sú všetci s tým ok, tak nie je o čom .
Ja chapem este slobodnu matku s dietatom na isty cas kym jej rodicia pomozu. Ale dospelu osobu samostatne nie. Mna by asi slak trafil nemat sväty pokoj doma ani ked mam uz dieta tak dospele. Robit si doma co chcem s kym chcem, lebo mam v detskej izbe moje uz dospele dieta. Hrozne by ma to otravovalo. Ak sa teda bavime o cloveku( dietati) kt. Je plne zdravy, zaraba atd.
Mala si mať byt na hypotéku a mať tam tam najomcu. Takto by ťa nemuseli brať za neschopnu
Tesne po škole, hoci vysokej, je to ešte v poriadku, ale po tridsiatke je to už znak životného skrachovanca. Bez partnera, bez detí, bez vlastného bývania - to všetko hovorí o tom, že niečo dôležité si v živote premeškala. Nemáš žiadnu slobodu, ale uteká ti vlak aj priority. A normálny človek si to v tomto veku uvedomuje a nepíše vzletné sprostosti na svoju obhajobu
Takto žijúceho muža by tu jednomyseľne slovne rozdupali, som zvedavá, čo napíšu žene.
Len ci su aj rodicia taki spokojni …
A platíš aspoň rodičom nejaký nájom alebo za stravu? Lebo je aj rozdiel žiť v detskej izbe a neplatiť a žiť v detskej izbe a platiť
Keby si s tým bola spokojná nemusíš sa tu pýtať.
každý má to čo si vyberie, je to v poriadku ak je spokojný.. ale so slobodou to nemá nič spoločné... menej starostí, mama hotel ako sa hovorí 🙂 ale slobodu v tom nehľadaj a ani keby máš tú hypo a žiješ sama tak tam tiež ktovie aká sloboda nie je.. tú môžeme mať len vo svojom vnútri v tomto systéme ťažko..
Tak gratulujem k rozhodnutiu 👍
Toto bol môj najväčší staršiak, mat 30 a bývať u rodičov 🙆♀️🤣 našťastie som už v 20 mala vlastne bývanie.
Poznám človeka po 40 tke čo sa vrátil do detskej izby..
Po rozvode.
Stáva sa, áno.
Ty si ešte asi ani neodišla.
A to si ja úprimne poviem, predstaviť neviem.
A čo máš teda ako prioritu ktorá ťa drží v detskej izbe ?
Véd si odkladajú na bok peniaze na vlastný kapitál a môžeš si kúpiť byt a dať ho do podnajmu
Tesne po škole, hoci vysokej, je to ešte v poriadku, ale po tridsiatke je to už znak životného skrachovanca. Bez partnera, bez detí, bez vlastného bývania - to všetko hovorí o tom, že niečo dôležité si v živote premeškala. Nemáš žiadnu slobodu, ale uteká ti vlak aj priority. A normálny človek si to v tomto veku uvedomuje a nepíše vzletné sprostosti na svoju obhajobu
Takto žijúceho muža by tu jednomyseľne slovne rozdupali, som zvedavá, čo napíšu žene.
@heleninamama Ja som bez partnera, bez detí a a ver mi, že nič som nepremeškala…
Ja si to viem predstaviť ak napríklad sú rodičia rozvedení a napríklad aj matka by sama ťažko utiahla bývanie a aj ty sama by si ťažko utiahla a takto spolu to finančne lepšie dávate. Ale ak sú rodičia spolu a teda nie sú problém financie u nich, no neviem že či ich teší, že aj po tvojej 30tke nemajú súkromie a pokoj,
Keby som mala 30 a nemala dieťa, tak bývať s rodičmi by pre mňa nebola sloboda ani náhodou. Sloboda by bola bývať sama a môcť si zavolať kamošky na Aperol, doviesť si domov chlapa, chodiť doma iba v nohavičkách a množstvo iného, čo u rodičov nikdy nebudeš môcť. Ale ak to tebe vyhovuje, tak je to v poriadku. Podľa mňa však spokojná a šťastná nie si. Inak by si nemala potrebu zakladať tu o tom diskusiu a písať o svojej spokojnosti, na ktorú sa nikto nepýtal.
Každý ako mu vyhovuje, ale...
Slobodu?? Asi si pod tým predstavuješ niečo iné ako ja.
A čo sloboda pre tvojich rodičov? Nechcú aj oni viac súkromia?
Aké sú tvoje priority?? Keď hovoríš, že je to o prioritách....
Sloboda je byť v rodičovskom dome,pri rodičoch? Keď pracuješ a stačilo by len osamostatniť sa, vyletieť? No neviem...🤔. Nemyslíš ,že rodičia by chceli mať už tiež svoj kľud?
Dokedy tam chceš ostať? Ak celý život, je to ok.
Neviem si predstaviť že moje deti budú žiť so mnou ešte v 30tke, v izbe 🤦

A?!